Απαντήσεις Κατσέλη για τα περί «κουρέματος» καταθέσεων – Τι λέει η ευρωπαϊκή νομοθεσία

«Πλήρως ανυπόστατα» χαρακτήρισε δημοσίευματα που κάνουν λόγο για σχέδια για κούρεμα καταθέσεων άνω των 8.000 ευρώ κατά 30%, η πρόεδρος της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών και πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας, Λούκα Κατσέλη μιλώντας στο Mega το πρωί του Σαββάτου. «δεν υπάρχει κανένα τέτοιο σενάριο», συμπλήρωσε κατηγορηματικά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

«Πλήρως ανυπόστατα» χαρακτήρισε δημοσίευματα που κάνουν λόγο για σχέδια για κούρεμα καταθέσεων άνω των 8.000 ευρώ κατά 30%, η πρόεδρος της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών και πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας, Λούκα Κατσέλη μιλώντας στο Mega το πρωί του Σαββάτου. «δεν υπάρχει κανένα τέτοιο σενάριο», συμπλήρωσε κατηγορηματικά.

Όπως εξήγησε η φερεγγυότητα των τραπεζών καθορίζεται από την ΕΚΤ. Συμπλήρωσε στη συνέχεια ότι σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Κοινοτική Οδηγία, οι καταθέσεις μέχρι 100.000 είναι εγγυημένες και το θέμα του κουρέματος των καταθέσεων δεν υπάρχει στην ελληνική νομοθεσία, θέλοντας να τεκμηριώσει ότι δεν υπάρχει κίνδυνος κουρέματος καταθέσεων. «Δεν ξέρω πότε θα περάσει στην ελληνική νομοθεσία», πρόσθεσε.

 

Η κ. Κατσέλη ενημέρωσε ότι το πλαίσιο με το οποίο θα κινηθούν οι τράπεζες από την Τρίτη και μετά, θα καθοριστεί τη Δευτέρα σε νέα συνάντηση με τους τραπεζίτες. Νέα όρια αναλήψεων πιθανόν να καθοριστούν.

 

«Υπάρχει αρκετό μαξιλάρι να καλύψει την ρευστότητα», ανέφερε η κ. Κατσέλη

 

aftodioikisi.gr

spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τέμπη: Πρόταση για παραπομπή Τριαντόπουλου στο Ειδικό Δικαστήριο

Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Δημήτρης Μητρουλιάς εισηγείται προς το δικαστικό συμβούλιο του Αρείου Πάγου την παραπομπή του πρώην υφυπουργού Χρήστου Τριαντόπουλου στο Ειδικό Δικαστήριο,

Πάνω από 13.5 εκατ. ευρώ στην τοπική οικονομία και την καινοτομία από το ΕΠ «Δυτική Ελλάδα 2021-2027»

Υπεγράφη από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριο Φαρμάκη , η απόφαση έγκρισης 49 αποτελεσμάτων αξιολόγησης

Στη Βουλή ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός για την κύρωση της σύμβασης παραχώρησης του Διεθνούς Αερολιμένα Καλαμάτας

Τις θέσεις της Περιφέρειας Πελοποννήσου ανέπτυξε στη Βουλή των Ελλήνων ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός, κατά τη συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων για το σχέδιο νόμου που αφορά την κύρωση της Σύμβασης Παραχώρησης του Διεθνούς Αερολιμένα Καλαμάτας «Καπετάν Βασ. Κωνσταντακόπουλος