Σφοδρή επίθεση βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας σε Περιφέρεια – “Σε οριακό σημείο η Πελοπόννησος”

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δριμύ κατηγορώ στην Περιφέρεια Πελοποννήσου για το θέμα των απορριμμάτων εξαπέλυσαν βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας (μεταξύ αυτών και ο Αρκάς βουλευτής κ.Κώστας Βλάσης) με επερώτηση, την οποία συνυπογράφει και ο ίδιος – Στην επερώτηση προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος κάνει λόγο για μια Περιφέρεια – ουραγό, ο σχεδιασμός της οποία οδηγεί Δήμους και πολίτες σε αδιέξοδο.

Πιο συγκεκριμένα στην επερώτηση προς τον Υπουργό οι βουλευτές χαρακτηρίζουν ως άλυτο το πρόβλημα της διαχείρισης απορριμμάτων στην Πελοπόννησο, κάνοντας παράλληλα μια σύγκριση με άλλες Περιφέρειες και τονίζοντας χαρακτηριστικά: “Ενώ στις περισσότερες Περιφέρειες της Χώρας έχουν σημειωθεί σημαντικά βήματα προόδου για την διαχείριση των απορριμμάτων, η Περιφέρεια Πελοποννήσου είναι «ουραγός» στο συγκεκριμένο ζήτημα, αδυνατώντας να προχωρήσει στις απαραίτητες κινήσεις που θα δώσουν οριστική λύση στο πρόβλημα”.

Από την επερώτηση δεν λείπουν και οι αιχμές προς την Περιφέρεια, καθώς υπάρχει εκτενής αναφορά στην κατάσταση στην οποία οδηγούνται οι Δήμοι της Πελοποννήσου, οι οποίοι σύμφωνα με την επερώτηση που φέρει και την υπογραφή του Αρκά βουλευτή και σύμφωνα με τα όσα υποστήριξε και σε πρόσφατη συνέντευξη του ο κ.Κώστας Βλάσης, προχωρούν ο ένας μετά τον άλλον σε κήρυξη έκτακτης ανάγκης λόγω των απορριμμάτων που γεμίζουν τους δρόμους τους.” Έρχονται και πάλι οι ημέρες που τα πρόστιμα από την Ε.Ε. θα πέσουν και πάλι βαριά, μόλις ανακαλυφθούν οι νέες χωματερές που έχουν παρανόμως στηθεί δίπλα σ’ εκείνες που υποτίθεται ότι αναπλάστηκαν”, αναφέρεται μεταξύ άλλων στην επερώτηση με τη φράση “υποτίθεται ότι αναπλάστηκαν” να αποτελεί μια έμμεση “βολή” προς το έργο της Περιφέρειας για την ανάπλαση των ΧΑΔΑ.

Μεταξύ άλλων σχολιάζεται και το θέμα της απένταξης του σχεδίου της Περιφέρειας Πελοποννήσου για την ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων με ΣΔΙΤ από το πρόγραμμα ΕΣΠΑ 2007-2013, κάτι που σύμφωνα με τη ΝΔ οδηγεί πάλι σε αδιέξοδο, ενώ γίνονται και αναφορές “σε σοβαρά νομικά προβλήματα στην εκ νέου δημοσίευσης πρόσκλησης για την ένταξη έργου για την ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων με ΣΔΙΤ στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ” .

Παράλληλα γίνεται αναφορά και στην εν λόγω ΣΔΙΤ με την επερώτηση να τονίζει, πως έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων για τους όρους της, που σε σύγκριση με αντίστοιχες ΣΔΙΤ άλλων Περιφερειών είναι σαφώς δυσμενέστεροι για τους πολίτες της Πελοποννήσου, κάτι που έχει τονίσει πολλάκις σε συνεντεύξεις του και ο Αρκάς βουλευτής κ.Βλάσης.

Τέλος στις ερωτήσεις που έγιναν προς τον Υπουργό δεν είναι λίγες εκείνες που αφορούν ξεκάθαρα στο ρόλο της Περιφέρειας γύρω από το μείζον θέμα των απορριμμάτων – Δείτε τις ερωτήσεις:

– Για ποιο λόγο η Περιφέρεια Πελοποννήσου δεν έχει επιλύσει το πρόβλημα στη διαχείριση των απορριμμάτων της Πελοποννήσου, για την οποία έφερε ακέραια την ευθύνη τα τελευταία χρόνια;

– Γιατί το έργο ΣΔΙΤ για τη διαχείριση των απορριμμάτων της Πελοποννήσου οδηγήθηκε σε απένταξη από το ΕΣΠΑ 2007-2013 και ποιος φέρει την ευθύνη γι αυτό;

– Η Περιφέρεια έχει προχωρήσει στην αποκατάσταση όλων των ΧΑΔΑ της Πελοποννήσου, ωστόσο προς το παρόν μόλις 3 εκ των 26 Δήμων έχουν επιτύχει την προσωρινή διαχείριση των απορριμμάτων. Γνωρίζει το αρμόδιο Υπουργείο που καταλήγουν τα απορρίμματα των υπολειπόμενων 23 Δήμων;

– Στο Περιφερειακό Συμβούλιο της 20ης Μαρτίου 2017 ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Τατούλης, σε πλήρη αντίθεση με τις από 6ης Μαίου 2016 ανακοινώσεις του κ. Φλαμπουράρη, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Το σχέδιό μας για την ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων η Κυβέρνηση το έχει υιοθετήσει, παρά την αρχική της διαφοροποίηση, και πρόκειται να υλοποιηθεί όπως ακριβώς έχει προκύψει από το διεθνή διαγωνισμό». Ισχύει ότι η Κυβέρνηση έχει πλέον υιοθετήσει και στηρίζει την εν λόγω ΣΔΙΤ των 120€/τόνο; (Τελική τιμή για τους πολίτες που περιλαμβάνει το κόστος μεταφοράς και το Φ.Π.Α.)

Δείτε όλο το κείμενο της επερώτησης ΕΔΩ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

00:00:00

ΕΜΦΥΛΗ ΚΑΙ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΒΙΑ: “Δεν είναι αγάπη ο πόνος και η βία Όλες απαντάμε, αν αγγίξεις μία…”

Με αφορμή την Ημέρα της Μητέρας συζητάμε για τις μητέρες και κόρες, θύματα έμφυλης βίας:  Υπό την αιγίδα του Επιμελητηρίου Κορινθίας και του Δήμου Κορινθίων. Κυριακή 12 Μαΐου 2024, ώρα 11:00 πμ,  Αμφιθέατρο Επιμελητηρίου Κορινθίας (Ερμού 2, Κόρινθος). Χαιρετισμό θα απευθύνουν ο Δήμαρχος Κορινθίων, Νίκος Σταυρέλης και ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κορινθίας, Παναγιώτης Λουζιώτης.  

Στην Κορώνη για τον εορτασμό της Παναγίας Ελεήστριας ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός

Την προστάτιδά της Παναγία Ελεήστρια γιόρτασε με λαμπρότητα η Κορώνη, την Παρασκευή 10 Μαΐου, γιορτή της Ζωοδόχου Πηγής. Της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας προέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, πλαισιωμένος από κληρικούς της Αρχιερατικής Περιφέρειας Κορώνης. Πλήθος πιστών, μεταξύ των οποίων και ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός, συμμετείχαν στη λιτάνευση της θαυματουργής εικόνας της Παναγίας

Η Δημοτική Φιλαρμονική Ξυλοκάστρου Στην 198η Επέτειο Της Μάχης Του Ντολμά Στο Αιτωλικό

Ακολουθεί το Δελτίο Τύπου της Δημοτικής Φιλαρμονικής Ξυλοκάστρου : Παρά τον βροχερό καιρό, με λαμπρότητα συμμετείχε η Δημοτική Φιλαρμονική Ξυλοκάστρου του Δήμου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης στις Εορτές για την 198η Επέτειο της Μάχης του Ντολμά στο Αιτωλικό, στην πρωινή πομπή, την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2024. Από την Μπάντα ακούστηκαν το Θρησκευτικό Εμβατήριο "Άγιος Μηνάς" του

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο