Παρόν δήλωσε ο Οδυσσέας στην Κεντρική Οργανωτική Επιτροπή Συνεδρίου ΠΑΣΟΚ

Την πρόθεσή του να ζητήσει την εμπιστοσύνη, όταν έρθει η ώρα, για την ανάληψη της μεγάλης ευθύνης, εξέφρασε στην ομιλία του στην Κεντρική Οργανωτική Επιτροπή Συνεδρίου ΠΑΣΟΚ ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Την πρόθεσή του να ζητήσει την εμπιστοσύνη, όταν έρθει η ώρα, για την ανάληψη της μεγάλης ευθύνης, εξέφρασε στην ομιλία του στην Κεντρική Οργανωτική Επιτροπή Συνεδρίου ΠΑΣΟΚ ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος

Η ομιλία του κ. Κωνσταντινόπουλου:

Βαδίζουμε προς το συνέδριο.

Η περίοδος που διανύουμε σήμερα είναι φορτωμένη με δυσκολίες, προβλήματα, στιγμές – στιγμές ακόμη και αδιέξοδα.
Κάθε παρόμοια φάση, μετάβασης και κρίσης, κρίσης και μετάβασης, δεν συνοδεύεται μόνο με προβλήματα.
Φέρει μέσα της ταυτόχρονα ανάγκες, αιτήματα και ελπίδες.
Είμαστε εδώ για να εργαστούμε για τις νέες ανάγκες, να ανταποκριθούμε στα νέα αιτήματα, να δώσουμε περιεχόμενο στις νέες ελπίδες.
Στη δύσκολη αυτή φάση, που μπορεί να μας απειλεί η απαισιοδοξία, να μας φοβίζει το σήμερα, ακόμη και να μας παραλύουν καμιά φορά οι εικόνες αδιεξόδου, έχουμε χρέος, πολιτικό χρέος, να προσπεράσουμε αποφασιστικά, δημιουργικά και αποτελεσματικά, κάθε τέτοιο ενδεχόμενο.
Να σταθούμε απέναντι. Χωρίς επιφυλάξεις και χωρίς αμφιβολίες.
Ερχόμαστε από μακριά και ερχόμαστε από αγώνες.
Για αυτό είμαστε εδώ με πείσμα, με το πείσμα που υπερασπιστήκαμε τα τελευταία χρόνια την αλήθεια, με το πείσμα που σηκώσαμε ψηλά την ευθύνη, σε αυτά τα δύσκολα χρόνια της κρίσης.
Με το ίδιο πείσμα δίνουμε καθημερινά μάχη στη Βουλή.
Με έναν Σύριζα βαθιά διχασμένο που δεν μπορεί να πάει ούτε πίσω ούτε μπροστά. Ουτοπικά Διχασμένο σχετικά με την Ευρωπαϊκή η μη προοπτική της χώρας.
Την ίδια και πιο βαθιά κρίση περνάει η ΝΔ, αδυνατώντας δυστυχώς να ανταποκριθεί στο ρόλο της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.
Είμαι σίγουρος ότι παρακολουθώντας έστω και λίγο το τι συμβαίνει στην Βουλή, όλοι συμφωνούν ότι τον τόσο σημαντικό ρόλο της αντιπολίτευσης-έστω και με μια υπερβολή τον έχει αναλάβει η μικρή ΚΟ του ΠΑΣΟΚ!
Ο χώρος μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ μεγαλώνει καθημερινά.
Ο σύριζα αποδεικνύει καθημερινά ότι δεν μπορεί να αποτελέσει το νέο, ότι φέρνει μαζί του το παλιό ..ότι φέρνει μαζί του όλα όσα μας οδήγησαν εδώ.
Η Νέα Δημοκρατία σε αυτή την κρίσιμη στιγμή οδηγείται με δική της πρωτοβουλία όλο και πιο δεξιά.
Η ανάγκη της κοινωνίας να εκπροσωπηθεί αυτός ο χώρος, μας στέλνει μήνυμα για ριζική τομή με το χθες και σχέδιο για το αύριο.
Ο δρόμος μας είναι ένας. Ο δρόμος των μεταρρυθμίσεων, ναι ο δρόμος των μεταρρυθμίσεων, όχι όμως των πλαστών μεταρρυθμίσεων.
Στα μεγάλα μέτωπα, μας χρειάζονται αυθεντικές σαρωτικές αλλαγές.
Στο κράτος.
Στο πολιτικό σύστημα.
Στην οικονομία, από το φορολογικό, μέχρι το συνταξιοδοτικό.
Από τη διαδικασία παραγωγής πλούτου, μέχρι τη δίκαιη διανομή του.
Την παιδεία, από το νηπιαγωγείο, μέχρι το πανεπιστήμιο.
Σταθερά προσανατολισμένοι στην ουσία του κοινωνικού, του κοινωνικού μετώπου, με πολιτικές ουσιαστικής υπεράσπισης αυτών που έχουν ανάγκη, πέρα από κάθε εκμετάλλευση και πολιτική κομπορρημοσύνη.
Για όλα αυτά και όλα τα άλλα που είναι αναγκαία, χρειαζόμαστε ένα νέο κόμμα.
Νέο κόμμα, νέα σχέση, νέα εμπιστοσύνη είναι ο δρόμος. Το συνέδριο που έχουμε μπροστά μας, μπορεί να αποτελέσει μια νέα αρχή.
Είναι μια νέα αρχή. Μας χρειάζεται μια τομή στο χρόνο.
Πρέπει να εργαστούμε για αυτό. Με την εμπειρία του πολιτικού μας χώρου, με τη συνείδηση ότι ερχόμαστε από μακριά, γνωρίζουμε σήμερα ότι μόνο μέσα από μια πολιτική αναγέννηση του χώρου, μπορούμε να συνεχίσουμε.
– Να συνεχίσουμε δημιουργικά, χρήσιμοι για την Ελλάδα και τους Έλληνες, μόνο έτσι μπορούμε να υπάρξουμε, μόνο έτσι αξίζει να υπάρχουμε.
……………………………….
Στην πορεία αυτή, σύντροφοι και συντρόφισσες, θέλω εδώ, σήμερα, τώρα, ενώπιόν σας, να σας γνωρίσω την πρόθεσή μου να ζητήσω την εμπιστοσύνη σας, όταν έρθει η ώρα, για την ανάληψη της μεγάλης ευθύνης, της ευθύνης της παράταξης.

spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Π.Ε. Αργολίδας | Συντονισμός και ετοιμότητα για την αντιμετώπιση πλημμυρικών φαινομένων

Με επίκεντρο την πρόληψη, την επιχειρησιακή ετοιμότητα και τον συντονισμό όλων των εμπλεκόμενων φορέων συνεδρίασε την Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2026 το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας (Π.Ε.Σ.Ο.Π.Π.) της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας, ενόψει της χειμερινής περιόδου 2026–2027. Αντικείμενο της συνεδρίασης αποτέλεσε ο σχεδιασμός και ο συντονισμός των απαιτούμενων δράσεων για την πρόληψη και την αποτελεσματική

Tελετή υποδοχής των πρωτοετών φοιτητών και φοιτητριών του Τμήματος Νοσηλευτικής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στην Τρίπολη

Σήμερα, Τετάρτη, 7 Οκτωβρίου 2026, πραγματοποιήθηκε τελετή υποδοχής των πρωτοετών φοιτητών και φοιτητριών του Τμήματος Νοσηλευτικής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στην Τρίπολη, σηματοδοτώντας την έναρξη της νέας ακαδημαϊκής τους διαδρομής. Συνδυαστικά με την…

Β. Κυνουρία: Αξιοποίηση του «Ξενώνα 1821» στα Άνω Δολιανά

Καμπύλης: Αξιοποιούμε τη δημοτική περιουσία με στόχο να στηρίξουμε τις ορεινές κοινότητές μας και να ενισχύσουμε τις προοπτικές της τοπικής οικονομίας

Τοποθετήθηκε η νέα Εκτελεστική Διευθύντρια του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου

Στη θέση της Εκτελεστικής Διευθύντριας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου τοποθετήθηκε η Αναστασία Γερογιάννη, μόνιμη διοικητική υπάλληλος του Πανεπιστημίου, κλάδου ΠΕ Διοικητικού – Οικονομικού και ειδικότητας ΠΕ Διοικητικού – Οικονομικού. Η θητεία της…