2,5 δις Ευρώ προς τους Δήμους της Χώρας το 2015

Στα 2,5 δις Ευρώ εκτιμά το Υπουργείο Οικονομικών, ότι θα ανέλθει το 2015, το συνολικό ποσό των αποδόσεων και επιχορηγήσεων προς τους Δήμους της Χώρας, σύμφωνα με σχετικό έγγραφο του αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών Δημήτρη Μάρδα, που διαβιβάστηκε στη Βουλή.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Στα 2,5 δις Ευρώ εκτιμά το Υπουργείο Οικονομικών, ότι θα ανέλθει το 2015, το συνολικό ποσό των αποδόσεων και επιχορηγήσεων προς τους Δήμους της Χώρας, σύμφωνα με σχετικό έγγραφο του αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών Δημήτρη Μάρδα, που διαβιβάστηκε στη Βουλή.

Το ποσό αυτό θα αφορά: 2,2 δις Ευρώ από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους, 150,4 εκ. Ευρώ ως ειδική επιχορήγηση για την ενίσχυσή τους, προκειμένου να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους, ενώ η απόδοση για την εξόφληση οφειλομένων παρελθόντων ετών θα είναι της τάξεως των 213,9 εκ. Ευρώ.

Στους ΟΤΑ α’ Βαθμού αποδίδονται όλοι οι θεσμοθετημένοι Κεντρικοί Αυτοτελείς Πόροι (ΚΑΠ) που προβλέπονται από το Ν. 3852/2010.

Η απόδοσή τους γίνεται με μηνιαίες προκαταβολές, βάσει των προεκτιμημένων εσόδων, εγγράφονται κατ’ έτος στον προϋπολογισμό του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

Για τον προσδιορισμό τους λαμβάνονται υπόψη οι δημοσιονομικές παρεμβάσεις που έχουν θεσμοθετηθεί. Πλέον των ΚΑΠ αποδίδεται στους Δήμους και ειδική επιχορήγηση για την ενίσχυσή τους, προκειμένου να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους και να αποφευχθεί η συσσώρευση απλήρωτων υποχρεώσεων. 

 

Πέραν των ανωτέρω αποδίδεται και ποσό 213,9 εκ. Ευρώ κατ’ έτος, αναφέρει ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών και εξηγεί, ότι το ποσό αυτό προέκυψε από ρύθμιση παλαιών υποχρεώσεων του Κρατικού Προϋπολογισμού προς τους ΟΤΑ α’ Βαθμού, συνολικού ύψους 1,711 δις Ευρώ και θα καταβληθεί σε 8 ισόποσες ετήσιες δόσεις. Η πρώτη δόση καταβλήθηκε το 2009. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου Οικονομικών, κατά το έτος 2014, το συνολικό ποσό των αποδόσεων και επιχορηγήσεων προς τους Δήμους ανήλθε στα 2,7441 δις Ευρώ (ΚΑΠ 2,3333 δις Ευρώ, ειδική επιχορήγηση 193,9 εκ. Ευρώ και απόδοση για την εξόφληση οφειλομένων παρελθόντων οικονομικών ετών 213,9 εκ. Ευρώ). 

spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Κάνναβη σε δέμα οδήγησε σε δύο συλλήψεις στην Κόρινθο

Η Ελληνική Αστυνομία ανακοίνωσε δύο συλλήψεις για υπόθεση κάνναβης στην Κόρινθο, όπου κατασχέθηκαν 7,7 γραμμάρια, καθώς και τη σύλληψη 43χρονου στους Γαργαλιάνους για εκκρεμή καταδικαστική απόφαση.

28η Οκτωβρίου: Αυξημένα μέτρα Τροχαίας σε όλη την επικράτεια

Η Ελληνική Αστυνομία εφαρμόζει αυξημένα μέτρα Τροχαίας σε όλη τη χώρα για την 28η Οκτωβρίου και απαγορεύει την κυκλοφορία φορτηγών άνω των 3,5 τόνων σε βασικούς οδικούς άξονες.

Ολοκληρώνονται οι εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης του οδοστρώματος στην Επαρχιακή Οδό Λυγουριού Δήμαινα από την Περιφέρεια Πελοποννήσου

Στην τελική τους φάση βρίσκονται οι εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης του οδοστρώματος στην Επαρχιακή Οδό Νο 13, στο τμήμα Λυγουριό – Δήμαινα, από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, με στόχο τη βελτίωση της κυκλοφορίας και την ενίσχυση της οδικής ασφάλειας. Οι βασικές εργασίες αποκατάστασης του οδοστρώματος ολοκληρώνονται, ενώ απομένει η εφαρμογή της οριζόντιας και της κατακόρυφης σήμανσης

Πως αμείβεται η εορτή της 28ης Οκτωβρίου

Η ΓΣΕΕ ενημερώνει ότι οι εργαζόμενοι που θα απασχοληθούν την 28η Οκτωβρίου, υποχρεωτική αργία, δικαιούνται προσαύξηση 75%, ενώ η αμοιβή όσων δεν εργαστούν εξαρτάται από το σύστημα και τον τρόπο πληρωμής τους.