Πέτρος Τατούλης: Η πλήρης αδιαφορία του κ.Νίκα και των συνεργατών του οδηγούν σε εξαθλίωση τους αγρότες της Πελοποννήσου

Πέτρος Τατούλης: Η απόλυτη αδιαφορία της Περιφερειακής Αρχής του κ.Νίκα απέναντι στα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι παραγωγοί μας, τους έχει οδηγήσει σε αδιέξοδο.

Η υποτελής και ανίσχυρη πολιτική προσωπικότητα του κ.Περιφερειάρχη σε συνδυασμό με την ανικανότητα και την αναποτελεσματικότητα του, συνεχίζει να προκαλεί βλάβες στους αγρότες με κίνδυνο την πιθανή οικονομική καταστροφή τους και την εγκατάλειψη των καλλιεργειών τους.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση οι παραγωγοί εσπεριδοειδών της Αργολίδας προσπαθώντας να ενταχθούν στο πρόγραμμα της συνδεδεμένης ενίσχυσης πορτοκαλιών προς χυμοποίηση για το 2023, με έκπληξη διαπίστωσαν σύμφωνα με έγγραφο που εστάλη από την αρμόδια ΔΑΟΚ της Περιφερειακής Ενότητας (Π.Ε.) Αργολίδας ότι το πρόγραμμα της συνδεδεμένης ενίσχυσης των πορτοκαλιών έχει λήξει.

Η αγωνία και η έντονη ανησυχία των παραγωγών εσπεριδοειδών για την πιθανή εξαίρεση τους από το καθεστώς συνδεδεμένης ενίσχυσης, το οποίο αποτελεί καθοριστική παράμετρο για την επιβίωση τους, έχει κορυφωθεί αφού βλέπουν ότι όλες οι υποσχέσεις των υπευθύνων της Περιφερειακής Αρχής αλλά και των αρμόδιων κυβερνητικών παραγόντων ήταν απλά μεγάλα λόγια.

Ο κ.Νίκας σε ό,τι αφορά τα ζητήματα του πρωτογενούς τομέα συνεχίζει να είναι απολύτως απών, παρακολουθώντας ως θεατής το αδιέξοδο που οδηγούνται οι αγρότες μας, δείχνοντας την ίδια προκλητική αδιαφορία στους παραγωγούς εσπεριδοειδών, όπως ακριβώς έκανε και για τους ελαιοπαραγωγούς, τους συκοπαραγωγούς, τους σταφιδοπαραγωγούς κτλ.

Η οποιαδήποτε πρόθεση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων για την εξαίρεση από το καθεστώς συνδεδεμένης ενίσχυσης του τομέα των εσπεριδοειδών θα οδηγήσει σε οδυνηρές συνέπειες τους παραγωγούς κυρίως των Περιφερειακών Ενοτήτων Αργολίδας, Κορίνθιας και Λακωνίας με δεδομένο ότι ο εμπαιγμός που δέχθηκαν δεν έχει όριο αφού η αρνητική αυτή εξέλιξη έρχεται κατόπιν της μεγάλης κοροϊδίας που υπέστησαν σχετικά με την καταβολή προκαταβολών για αποζημιώσεις από τον παγετό του Ιανουαρίου 2022.

Επισημαίνουμε ότι μεγάλος αριθμός παραγωγών που οι καλλιέργειες τους υπέστησαν πολύ μεγάλη καταστροφή και έλαβαν την προκαταβολή, καλούνται σήμερα μετά την κοινοποίηση των τελικών πορισμάτων από τον ΕΛΓΑ  να επιστρέψουν χρήματα ενώ άλλοι οι οποίοι δικαιούνται  αποζημιώσεις δεν έλαβαν ούτε ένα ευρώ επειδή συμψηφίστηκαν με προηγούμενες οφειλές τους.

Καταγγέλλουμε την πλήρη αδιαφορία του κ.Νίκα και των συνεργατών του που οδηγούν σε εξαθλίωση τους αγρότες της Πελοποννήσου σε μία πολύ δύσκολη περίοδο όπου δοκιμάζεται σκληρά η επιβίωση τους.

Ζητάμε από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων άμεσα να ενταχθεί ο τομέας των πορτοκαλιών και των εσπεριδοειδών που οδηγούνται προς χυμοποίηση στο καθεστώς συνδεδεμένης ενίσχυσης για τη μεταποιητική περίοδο 2023.

Σε διαφορετική περίπτωση όλοι όσοι με πολιτική προκλητικότητα και κυνισμό εμπαίζουν τους παραγωγούς μας  λέγοντας τους επανειλημμένα μεγάλα ψέματα και υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα, θα πρέπει να είναι έτοιμοι να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες της συμπεριφοράς τους, οι οποίες μπορούν να λάβουν ανεξέλεγκτες διαστάσεις από τη δικαιολογημένη οργή και το θυμό των αγροτών μας.

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Χορηγός η Παγκρήτια Τράπεζα στην έκθεση «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ EXPO»

Η «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ EXPO», έχει κερδίσει πλέον τη θέση της...

Καιρός: Ο πιο ζεστός Μάρτιος των τελευταίων 14 ετών

Καλοκαίρι θυμίζει ο καιρός σε συνδυασμό με την αφρικανική...

Ο Θεόδωρος Παπαθεοδώρου αντιπρόεδρος των Δημοκρατών του Λοβέρδου

Ο Θεόδωρος Παπαθεοδώρου είναι από σήμερα ο αντιπρόεδρος του...

Με ρεκόρ συμμετοχών το Ράλλυ Σπριντ «Μολών Λαβέ» στις Καρυές

Η αγωνιστική χρονιά για τους χωμάτινους αγώνες του 2024...
Μετάβαση στο περιεχόμενο