Κωνσταντινόπουλος: Κρατάμε ίσες αποστάσεις από ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ που δε βρήκαν να πουν μια κουβέντα για την Κυβέρνηση Καραμανλή

Βασικά σημεία της ομιλίας του βουλευτή Αρκαδίας, κ. Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου, κατά τη συζήτηση και ψήφιση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Υγείας για την κύρωση της δωρεάς του Ιδρύματος Σ. Νιάρχος στο Ελληνικό Δημόσιο για την ενίσχυση και αναβάθμιση των υποδομών στον τομέα της Υγείας

 

  • Τα προηγούμενα χρόνια το πρόβλημα στο ΕΣΥ, που είπε ο κ. Γιάννης Λοβέρδος, δεν ήταν γενικώς οι δαπάνες του ΕΣΥ. Ήταν η φαρμακευτική δαπάνη η οποία από το 2004 έως το 2009 αυξήθηκε κατά 3δις. Ούτε η προηγούμενη Κυβέρνηση, ούτε η τωρινή κάνει μία συζήτηση για να δούμε τι συνέβη, να γίνει εξεταστική επιτροπή, για να δούμε τι έγινε και πώς μειώθηκε η φαρμακευτική δαπάνη τα επόμενα χρόνια. Αυτές μάλλον ήταν ίσες αποστάσεις. Και τώρα θέλω και εγώ να σας κρατήσω ίσες αποστάσεις. Και κρατάω ίσες αποστάσεις διότι εχθές με όλα αυτά που συνέβησαν με το Δήμαρχο Σπάρτης, κανείς, ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ ούτε η ΝΔ είπαν το όνομα του κ. Καραμανλή.

 

  • Σε αυτή τη χώρα, όλοι νομίζουν ότι ο κόσμος είναι λωτοφάγοι. Το 1999 έγινε το νοσοκομείο Παπαγεωργίου. Όταν δημιουργήθηκε, ο στόχος ήταν να καλύψει τις ανάγκες της περιοχής. Το Νοσοκομείο Παπαγεωργίου έγινε για να μπορέσει να λειτουργήσει υπέρ των πολιτών και αποδείχτηκε ότι λειτούργησε υπέρ τους. Πιστεύετε ότι οι ψηφοφόροι σας δε θα επισκεφθούν το παιδιατρικό νοσοκομείο;

 

  • Εάν δε γίνει το παιδιατρικό στην Θεσσαλονίκη, που εμείς στηρίζουμε να γίνει, ποιον θα ωφελήσει; Μάλλον ιδιώτες. Η σοσιαλδημοκρατική πρόταση σκέφτεται το κοινό συμφέρον, το καλό των πολιτών, των Θεσσαλονικέων. Και όπως πράξαμε με το Παπαγεωργίου έτσι κάνουμε και τώρα. Τα κόμματα πρέπει να έχουν μία συνέχεια στις απόψεις τους. Αν ο ΣΥΡΙΖΑ είχε εντάξει λειτουργικά το Νοσοκομείο Σαντορίνης στο εθνικό σύστημα υγείας, θα έλεγα σήμερα, οτι είναι συνεπείς με το λόγο τους. Μετά από τέσσερα χρόνια όπου δεν έχει αλλάξει τίποτα στο νοσοκομείο Σαντορίνης, σήμερα έχουν μία διαφορετική άποψη. Αυτή είναι η διαφορά της σοσιαλδημοκρατίας. Εμείς κοιτάζουμε το συμφέρον των πολιτών. Εσείς απλά τσακώνεστε και κάνετε μνημόσυνο με ξένα κόλλυβα.

 

  • Αυτό που ειπώθηκε από το Δήμαρχο Σπάρτης για τις μαύρες σακούλες δεν θα το σχολιάσω καθόλου. Αν ήμασταν Ευρωπαϊκή χώρα αυτή τη στιγμή θα είχε ήδη επέμβει εισαγγελέας. Αυτό που είπε ο Δήμαρχος είναι ανεπίτρεπτο σε όλα τα επίπεδα.

 

  • Πριν λίγες μέρες το στέλεχος μας ο Φίλιππος Σαχινίδης έκανε μία ανάλυση για το μήνυμα των αγορών και τα διλήμματα. Οι αγορές έχουν προγράψει ότι θα γίνουν εκλογές. Μάλιστα τις τελευταίες ημέρες το δεκαετές ομόλογο έχει φτάσει στο 2,55. Χτυπάνε καμπανάκια. Έχει να κάνει με δείγματα της παλιάς κρίσης, πριν πολλά χρόνια, τα οποία πρέπει όλους να μας βάλουν σε σκέψεις.

 

  • Από εμάς ακούγεται η σοσιαλδημοκρατική άποψη η οποία γίνεται πλειοψηφικό ρεύμα σε ολόκληρη την Ευρώπη και η οποία μπορεί να αντιμετωπίσει την κρίση γιατί έχει τα εργαλεία. Δεν αναστήθηκε ούτε ο Μιτεράν, ούτε ο Γκονζάλες, ούτε κανένας άλλος. Αυτό που συμβαίνει στην Ευρώπη είναι ανάγκη των λαών για μία σοσιαλδημοκρατική πρόταση, για ένα νέο κοινωνικό κράτος.
- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Live – Βουλή: Σε εξέλιξη οι ομιλίες των πολιτικών αρχηγών για την πρόταση δυσπιστίας

Με τις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών, αυτή την ώρα,...

Η Ολυμπιακή φλόγα στην Πελοπόννησο – Πρόγραμμα λαμπαδηδρομίας

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας, στην Ελλάδα, εν’...

Δημήτρης Πτωχός: Aπολογισμός του πρώτου τριμήνου της θητείας του

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός, παρουσία του Αναπληρωτή Περιφερειάρχη...
Μετάβαση στο περιεχόμενο