Τατούλης για χρηματοδότηση παράστασης στις Φυλακές Τρίπολης: Είναι ένα πολιτικό έγκλημα και μια ανήθικη πολιτική πράξη

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Με ανακοίνωση του ο Επικεφαλής της Παράταξης «Νέα Πελοπόννησος», Πέτρος Τατούλης, μιλά για την χρηματοδότηση της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην παράσταση για την Άλωση της Τριπολιτσάς που πραγματοποιήθηκε από τον Δημήτρη Λιγνάδη, στις φυλακές Τρίπολης χαρακτηρίζοντας τη, ένα πολιτικό έγκλημα και μια ανήθικη πολιτική πράξη.

Στην ανακοίνωσή του ο Πέτρος Τατούλης αναφέρει:

Η απόφαση του κ.Νίκα να χορηγήσει την Αιγίδα της Περιφέρειας Πελοποννήσου και να χρηματοδοτήσει θεατρική παράσταση με θέμα «Η απελευθέρωση της Τριπολιτσάς», η οποία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2021 στο Κατάστημα Κράτησης Τρίπολης, όπου ο κρατούμενος Δημήτρης Λιγνάδης …δίδαξε υποκριτική και έπαιξε το ρόλο του σκηνοθέτη και του αφηγητή, δεν είναι απλά μια πολιτική γκάφα ή ένα πολιτικό λάθος. Είναι ένα πολιτικό έγκλημα και μια ανήθικη πολιτική πράξη, η οποία εκθέτει ανεπανόρθωτα το θεσμό της Αιρετής Περιφέρειας.

Ο κ.Νίκας με τις με αριθμ 287156/9.9.2021 και 288912/9.9.2021 αποφάσεις του δέσμευσε πιστώσεις χωρίς να αναφέρει τις δράσεις για τις οποίες θα διατεθούν τα συγκεκριμένα ποσά και χωρίς να αναφέρει από πού διαβιβάστηκαν τα αιτήματα, γεγονός που αποδεικνύει ότι έδρασε με σκοπιμότητα.  

Είμαστε υπέρ των δράσεων δημιουργικής απασχόλησης των κρατουμένων στα σωφρονιστικά ιδρύματα αλλά κάθετα αντίθετοι στη χρηματοδότηση δράσεων που συμμετέχουν κατηγορούμενοι για αποτρόπαια εγκλήματα και που οι Δημόσιοι Οργανισμοί παρουσιάζονται ως σπόνσορες.

Άλλωστε οι σχετικές δαπάνες όπως όλοι οφείλουμε να γνωρίζουμε καλύπτονται από τα αρμόδια Υπουργεία.

Ο κ.Νίκας μάλιστα τη συγκεκριμένη παράσταση, με σκηνοθέτη τον Δημήτρη Λιγνάδη προσπαθεί να την εντάξει στο πλαίσιο του εορτασμού των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση του 1821 και την χρηματοδοτεί από τις δράσεις  της Διεύθυνσης Παιδείας και Πολιτισμού (!).

Μετά το σάλο, τις έντονες αντιδράσεις και τη δυσφήμιση που έχει υποστεί η Περιφέρεια Πελοποννήσου από πανελλαδικής εμβέλειας Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, εύλογα οι πολίτες προβληματίζονται για το εάν υπήρξε εντολή και υπόδειξη «άνωθεν» γι’αυτή την ενέργεια του κ.Νίκα, προκειμένου να δημιουργηθεί ευνοϊκό κλίμα για την εξέλιξη της πορείας του κρατούμενου Δημήτρη Λιγνάδη, ο οποίος κατηγορείται για εξόχως ειδεχθή εγκλήματα.

Φυσικά και σε αυτή την περίπτωση ο κ.Νίκας δεν απαλλάσσεται για το συνεχιζόμενο διασυρμό  που έχει υποστεί η Περιφέρεια Πελοποννήσου εξαιτίας των αυθαίρετων δράσεων και ενεργειών του.

Καλούμε τον κ.Μητσοτάκη να απαντήσει δημόσια εάν συμφωνεί με τη συγκεκριμένη ενέργεια του εκλεκτού του κ.Νίκα που τόσο πολύ μόχθησε για να τον κάνει Περιφερειάρχη.

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στις Βρυξέλλες για το EUTeens4Green ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός

Με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Δημήτρη Πτωχού, πραγματοποιήθηκε...

Ο Δήμος Κορινθίων ετοιμάζεται να υποδεχθεί την Ολυμπιακή Φλόγα των 33ων Ολυμπιακών Αγώνων

Ο Δήμος Κορινθίων ετοιμάζεται να υποδεχθεί την Ολυμπιακή Φλόγα των 33ων Ολυμπιακών Αγώνων, PARIS 2024, την Πέμπτη, 25 Απρίλιου 2024 και ώρα 20:00 στοv Φλοίσβο Κορίνθου.       Πρόκειται για μια σπουδαία στιγμή́ για την ιστορία και τον πολιτισμό́ της περιοχής μας καθώς μετά από 20 χρόνια η Ολυμπιακή Φλόγα επιστρέφει στην Κόρινθο.  Εξίσου σημαντικό είναι
00:03:23

Η Ελευθερία Τσαγκίρη από την Τρίπολη και ο Senzu κυκλοφόρησαν νέο τραγούδι (vid)

Η Ελευθερία Τσαγκίρη από την Τρίπολη και ο Senzu,...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο