Το μήνυμα του Βουλευτή Αρκαδίας του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργου Παπαηλιού για την Επέτειο Άλωσης της Τριπολιτσάς

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η Άλωση της Τριπολιτσάς, στρατηγικής σύλληψης και έργο του Γέρου του Μωριά, σταθεροποίησε την Ελληνική Επανάσταση και κλόνισε την Ιερά Συμμαχία της εποχής, αποτελώντας κορυφαίο γεγονός της Επανάστασης του 1821.

Μέσω του εορτασμού της, προβάλλεται η καίρια σημασία της, τιμάται η μνήμη των αγωνιστών του Γένους για Εθνική Απελευθέρωση  ενισχύονται η συλλογική αυτογνωσία και το εθνικό φρόνημα όλων μας. 

Σήμερα σε μία άλλη ιστορική φάση, η  επιθετικότητα της Τουρκίας έναντι του Ελληνισμού σε όλα τα πεδία όπου αυτή αναπτύσσεται (Αιγαίο, Θράκη, Κύπρος) αναδεικνύει με ενάργεια τη στρατηγική στόχευσή της, τον έλεγχο της χώρας, και όχι μόνον, γεωστρατηγικά, γεωπολιτικά και οικονομικά.    

Ο εορτασμός της Άλωσης της Τριπολιτσάς αποτελεί ευκαιρία επανασύνδεσης με το νήμα της Ιστορίας. Η ιστορική μνήμη, το ασταθές και ανήσυχο διεθνές, ευρωπαϊκό και περιφερειακό περιβάλλον επιτάσσουν, η χώρα μας να αντιμετωπίσει την τουρκική επιθετικότητα με σχέδιο και αποφασιστικότητα, διαμορφώνοντας εθνική στρατηγική, σε συμπόρευση με την Κύπρο. Απαιτούνται κινήσεις προληπτικής αποτροπής των επιθετικών ενεργειών της Τουρκίας και ενεργού παρουσίας  στο περιφερειακό και ευρωπαϊκό γίγνεσθαι, μέσω της αμυντικής θωράκισης, της ενίσχυσης της κοινωνικής συνοχής και διασφάλισης της εθνικής ενότητας.

243170975 563280811459220 5196962484566748565 n

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Δημήτρης Πτωχός: «Οραματιζόμαστε τον τόπο μας, την Πελοπόννησο, σε ρόλο σημαιοφόρου»

Στην εκδήλωση του επιμελητηρίου Κορινθίας με θέμα: «Από την Ευρώπη των κρίσεων, στην Ευρώπη των λύσεων», παραβρέθηκε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Δημήτρης Πτωχός, την Τετάρτη 17 Απριλίου. Στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων, παρουσία, ως κεντρικού ομιλητή, του Αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής Μαργαρίτη Σχοινά, ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε στο ρόλο της Πελοποννήσου

Πρώτο Πανελλήνιο Συνέδριο Επιχειρήσεων Βιομηχανικών Περιοχών

Με χαιρετισμούς εκ μέρους της κυβέρνησης και των κομμάτων,...

Νεκρός 22χρονος δικυκλιστής μετά από σφοδρή σύγκρουση με Ι.Χ στην Π.Ε.Ο Αθηνών – Κορίνθου

Νεκρός ένας 22χρονος δικυκλιστής από την Κόρινθο. Η μηχανή...

ΚΥΠΕΛΛΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ: Στα προημιτελικά ο ΑΣΤΕΡΑΣ!

Η γυναικεία ομάδα του ΑΣΤΕΡΑ ΤΡΙΠΟΛΗΣ επικράτησε με 3-0...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο