Γ. Παπαηλιού: Η παράδοση των κλειδιών της εστίασης από συμβολική θα καταστεί πραγματική, αν η ΝΔ δεν αλλάξει πολιτική

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η εστίαση αποτελεί σημαντική οικονομική δραστηριότητα, που συνδέεται και με άλλους, επίσης σημαντικούς, κλάδους της οικονομίας (τον τουρισμό, την αγροτική παραγωγή, τον πολιτισμό).

Η πανδημία και οι εξ αυτής κυβερνητικές αποφάσεις έχουν πλήξει την εστίαση άδικα και δυσανάλογα.

Το μεγαλύτερο μέρος της οικονομικής στήριξης, την οποία παρέχει η κυβέρνηση, απορροφάται από τις μεγάλες αλυσίδες και όχι από τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που έχουν πληγεί περισσότερο. (Και πάντως) η επιστρεπτέα προκαταβολή, που συνιστά νέο δανεισμό, και η χρονική μετάθεση των σωρευμένων υποχρεώσεων για λίγους μήνες δεν αντιμετωπίζουν το πρόβλημα επιβίωσης του κλάδου.

Επιβάλλεται η ουσιαστική στήριξη της εστίασης, με τη μη επιστρεπτέα ενίσχυση, την πλήρη κάλυψη του μισθολογικού και ασφαλιστικού κόστους, τη ρύθμιση των σωρευμένων χρεών, τη διαγραφή ακόμη και της βασικής οφειλής, την παροχή ρευστότητας για την επανεκκίνηση.

Μόνον έτσι θα μπορέσει «να σταθεί στα πόδια της», και, μετά τη λήξη της πανδημίας, θα περιοριστούν, κατά το δυνατόν, τα «λουκέτα» και η ανεργία. Και βέβαια θα της δοθεί προοπτική, ώστε να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα.

Αν η κυβέρνηση της ΝΔ δεν αλλάξει πολιτική, η παράδοση των κλειδιών των επιχειρήσεων εστίασης από συμβολική θα καταστεί πραγματική.

Γιώργος Παπαηλιού

Βουλευτής Αρκαδίας (ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία)

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΜΥ: Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων

Το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε χθες, Πέμπτη...

Πασχαλινή Εορταγορά Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού Τ.Τ.Τρίπολης

Το Τοπικό Τμήμα Τρίπολης του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού-ΣΕΟ, διοργανώνει...

Πρόσκληση τακτικής συνεδρίασης Δημοτικής Επιτροπής στις 23/4/2024

Loading... Taking too long? Reload document | Open in new tab Download [162.00 B] The post Πρόσκληση τακτικής συνεδρίασης Δημοτικής Επιτροπής στις 23/4/2024 appeared first on .

Συνελήφθησαν 19 άτομα σε στοχευμένη αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε στη Μεσσηνία

Στο πλαίσιο της πρόληψης και της καταστολής εγκληματικών ενεργειών,...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο