Οδ. Κωνσταντινόπουλος: Να προχωρήσει χωρίς καθυστερήσεις η υλοποίηση των έργων υποδομής που επλήγησαν από τις πυρκαγιές του 2007

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Να προχωρήσει χωρίς άλλες καθυστερήσεις η υλοποίηση των έργων υποδομής και αποκατάστασης των περιοχών που επλήγησαν από τις πυρκαγιές του καλοκαιριού του 2007, ζήτησε ο Βουλευτής Αρκαδίας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης από τον Υπουργό Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, κ.Γεώργιο Σταθάκη, καταθέτοντας ερώτηση στο πλαίσιο του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου. Τα έργα αυτά έχουν προκύψει από διαθέσιμα υπόλοιπα λόγω μειώσεων προϋπολογισμών ή τροποποίησης των τίτλων τους, βάσει της υπ΄αριθμ. 0001358/ΔΚΠ228/3.11.2014 (ΦΕΚ 2945/Β΄) Κοινής Απόφασης των Υπουργών Οικονομικών και Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας.

Στην παρέμβασή του, ο κ.Κωνσταντινόπουλος δίνει έμφαση στο Νομό Αρκαδίας, όπου προέκυψαν μειώσεις ύψους 4εκ. ευρώ από εκπτώσεις έργων που χρηματοδοτούνταν από το πρώην Ταμείο Αντιμετώπισης Έκτακτων Αναγκών. Η αξιοποίηση των κονδυλίων αυτών λοιπόν, που στην πραγματικότητα προέρχονται από την ιδιωτική πρωτοβουλία και την εθελοντική συμμετοχή των Αρκάδων, θα έχει μεγάλη σημασία για την ολοκλήρωση των έργων αποκατάστασης των ζημιών που προκλήθηκαν και για την επαναφορά του φυσικού και οικιστικού περιβάλλοντος της Αρκαδίας στην αρχική του μορφή.

Ο Υπουργός Οικονομίας συμφώνησε ότι οι πόροι που θα προκύψουν θα πρέπει να διατεθούν για την υλοποίηση νέων έργων υποδομής και αποκατάστασης των πυρόπληκτων περιοχών και δεσμεύθηκε για την έκδοση νέας σχετικής Κοινής Υπουργικής Απόφασης, όπως εξάλλου προβλέπεται από τη διαδικασία που ορίζεται από την Κ.Υ.Α. που εκδόθηκε ήδη από το Νοέμβριο του 2014.

 

Η σχετική απάντηση του Υπουργού Οικονομίας

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Με μεγάλη επιτυχία ξεκίνησε χθες το 2ο Φεστιβάλ Κωμωδίας Τρίπολης 40 lads

Με μεγάλη επιτυχία ξεκίνησε χθες το 2ο Φεστιβάλ Κωμωδίας...

Λουτράκι: Λεωφορείο με μαθητές της Β Λυκείου έβγαζε καπνούς εν κινήσει

Τρόμαξαν προς στιγμήν μαθητές και καθηγητές της Β Λυκείου...

Επικαιροποίηση έκτακτου δελτίου της ΕΜΥ: Καταιγίδες και άνεμοι

Θυελλώδεις άνεμοι, χαλαζοπτώσεις και ισχυρές καταιγίδες σάρωσαν τη χώρα...

1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Επιχειρήσεων Βιομηχανικών Περιοχών

Θεσμικό πλαίσιο, χωροταξικό και αλλαγές στο νόμο 4982/22 στο...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο