Συνάντηση Παπαηλιού με μέλη της Επιτροπής Αγώνα των Αγροτών Βόρειας Κυνουρίας

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Συνάντηση του βουλευτή Αρκαδίας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Γιώργου Παπαηλιού με μέλη της Επιτροπής Αγώνα των Αγροτών Βόρειας Κυνουρίας

Ο βουλευτής Αρκαδίας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Γιώργος Παπαηλιού συναντήθηκε στο Άστρος με μέλη της Επιτροπής Αγώνα των Αγροτών της Βόρειας Κυνουρίας και συζήτησε μαζί τους τα προβλήματα των ελαιοπαραγωγών της Κυνουρίας.

Η κλιματική αλλαγή τα τελευταία χρόνια έχει προκαλέσει τεράστιες ζημίες και στην ελαιοπαραγωγή, όπως οι φετεινές υψηλές θερμοκρασίες στην ελαιοπαραγωγή της Κυνουρίας.

Είναι γνωστό, ότι ο κανονισμός του ΕΛΓΑ δεν καλύπτει ζημίες που προκαλούνται από τις υψηλές θερμοκρασίες (τον καύσωνα) και άλλα ακραία φυσικά φαινόμενα. Ο κανονισμός χρειάζεται επικαιροποίηση, η οποία είχε δρομολογηθεί επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ με την εκπόνηση αναλογιστικής μελέτης, την οποία η κυβέρνηση της ΝΔ δεν προχώρησε.

Οι ενισχύσεις ήσσονος σημασίας (de minimis) για την, έστω μερική, αποκατάσταση των ζημιών-την εισοδηματική στήριξη των ελαιοπαραγωγών σε περιοχές στις οποίες το λάδι είναι η μοναδική πηγή εισοδήματος, μπορεί να αποτελέσουν μία βραχυπρόθεσμη «ανάσα» για όσους, όπως στην περιοχή της Κυνουρίας, αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης.

Πάντως, χρειάζεται η διαμόρφωση μιάς συνολικής πολιτικής για την παραγωγή και τη διάθεση του λαδιού, η τιμή του οποίου έχει κατρακυλήσει.

Η εκ μέρους της κυβέρνησης της ΝΔ επιδεικνυόμενη αδράνεια και η επίκληση της ανεξέλεγκτης λειτουργίας της αγοράς θα επιδεινώσουν την κατάσταση, θα ισχυροποιήσουν ακόμη περισσότερο τα μεταπρατικά συμφέροντα και «θα αφήσουν στην απέξω» τους ελαιοπαραγωγούς.

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΜΥ: Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων

Το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε χθες, Πέμπτη...

Πασχαλινή Εορταγορά Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού Τ.Τ.Τρίπολης

Το Τοπικό Τμήμα Τρίπολης του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού-ΣΕΟ, διοργανώνει...

Πρόσκληση τακτικής συνεδρίασης Δημοτικής Επιτροπής στις 23/4/2024

Loading... Taking too long? Reload document | Open in new tab Download [162.00 B] The post Πρόσκληση τακτικής συνεδρίασης Δημοτικής Επιτροπής στις 23/4/2024 appeared first on .

Συνελήφθησαν 19 άτομα σε στοχευμένη αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε στη Μεσσηνία

Στο πλαίσιο της πρόληψης και της καταστολής εγκληματικών ενεργειών,...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο