Γιώργος Παπαηλιού: Η απένταξη της επέκτασης των δικτύων διανομής φυσικού αερίου δεν είναι κεραυνός εν αιθρία

Επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, είχε προγραμματιστεί από τη ΔΕΔΑ, στη δεύτερη φάση επέκτασης των δικτύων διανομής φυσικού αερίου, να περιληφθούν και πόλεις της Πελοποννήσου, μεταξύ των οποίων και η Τρίπολη.

Το δίκτυο θα τροφοδοτούνταν από το Εθνικό Σύστημα Φυσικού Αερίου, με μηδενικά τέλη σύνδεσης και χαμηλό κόστος χρήσης για τους οικιακούς και επαγγελματικούς καταναλωτές

Η τελευταία απόφαση της ΡΑΕ για απένταξη του παραπάνω έργου δεν είναι κεραυνός εν αιθρία.

Συνδέεται απολύτως με την πολιτική ιδιωτικοποιήσεων της κυβέρνησης της ΝΔ, και ειδικότερα την παράδοση (και) του τομέα της ενέργειας σε μεγάλα και ισχυρά συμφέροντα, αφού με το Ν. 4643/2019 αποφασίστηκε, μεταξύ των άλλων, η πλήρης ιδιωτικοποίηση της ΔΕΔΑ. Τα δίκτυα φυσικού αερίου, εκχωρούμενα σε ιδιώτη, θα λειτουργούν πλέον ως ιδιωτικό μονοπώλιο, με μόνο κίνητρο το κέρδος και όχι τα συμφέροντα της κοινωνίας, των πολιτών, της επιχειρηματικότητας και της ελληνικής περιφέρειας.

Εν προκειμένω, ο αρχικός σχεδιασμός και η υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου ανατρέπονται, με ολιγωρία ή μάλλον με συνειδητή ανοχή της κυβέρνησης. Και αυτό γίνεται εις βάρος της Τρίπολης και άλλων πόλεων της Πελοποννήσου, από τις οποίες αφαιρείται ένα συγκριτικό αναπτυξιακό μέσον και μέσον καθημερινής διαβίωσης των κατοίκων, η παροχή φυσικού αερίου, που καλύπτει νοικοκυριά, επιχειρήσεις, ΒΙΠΕ, δομές υγείας και εκπαίδευσης.

Επειδή από την αρχή που ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας η ΝΔ, οι ενέργειές της και η εν γένει πολιτική της αποσκοπούν στην προώθηση μεγάλων ιδιωτικών συμφερόντων, διερωτώμεθα ποιοί συγκεκριμένοι επιχειρηματικοί κύκλοι βρίσκονται πίσω από αυτές τις κινήσεις.

Εν πάση περιπτώσει, ζητείται από την κυβέρνηση «να ανακρούσει πρύμναν» και να πράξει ό,τι πρέπει, ώστε οι πόλεις της Πελοποννήσου και η Τρίπολη να μην εξαρτώνται από μονοπωλιακά επιχειρηματικά συμφέροντα. Και πάντως, να ενημερώσει υπεύθυνα, αν και τι προτίθεται να πράξει, ώστε να διασφαλιστεί το έργο επέκτασης των δικτύων διανομής φυσικού αερίου στις πόλεις της Πελοποννήσου και στην Τρίπολη, κατά τρόπο επωφελή για τους καταναλωτές.

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο Δημήτρης Πτωχός στην Π.Ε. Λακωνίας | Ενημερώσεις, αυτοψίες, σχεδιασμός

Ημέρα αφιερωμένη στην Π.Ε. Λακωνίας ήταν για τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Δημήτρη Πτωχό, η Τετάρτη 27 Μαρτίου. Ο Περιφερειάρχης είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για μία σειρά έργων που εξελίσσονται στην περιοχή από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, ενώ προχώρησε και σε παραγωγικές συναντήσεις. Η ημέρα ξεκίνησε από το νοσοκομείο της Σπάρτης, όπου τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Δημήτρη Πτωχό

Καλαμάτα: Έκρηξη από γκαζάκι σε διαμέρισμα

Μεγάλη αναστάτωση επικράτησε αργά το απόγευμα της Τετάρτης 27/3...

ΕΟΣ Τρίπολης: Πεζοπορική διαδρομή από τη Νυμφασία έως τα Μαγούλιανα

Ο ΕΟΣ Τρίπολης προσκαλεί τα μέλη και τους φίλους...
Μετάβαση στο περιεχόμενο