Ιανουαρίου 15, 2020

Αικατερίνη Σακελλαροπούλου: Η πρόταση Μητσοτάκη για Πρόεδρος Δημοκρατίας

Η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου αναμένεται να είναι η πρώτη γυναίκα Πρόεδρος Δημοκρατίας, όπως ανακοίνωσε την πρότασή του σε διάγγλεμά του ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από το Μέγαρο Μαξίμου.

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε σε διάγγελμά του ότι προτείνει την Αικατερίνη Σακελλαροπούλου για Πρόεδρος Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το όνομά της έπεσε στο τραπέζι από τον περασμένο Νοέμβριο.

Η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου είναι μια σημαντική προσωπικότητα. Έχει προταθεί και έχει εκλεγεί ως η πρώτη γυναίκα Πρόεδρος του ΣτΕ επί εποχής ΣΥΡΙΖΑ.

Η πρόταση για τη θέση της Προεδρίας της Δημοκρατίας αναμένεται να φέρει σε δύσκολη θέση την Κουμουνδούρου, σε περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ δεν δώσει θετική ψήφο.

Η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, πάντως, έχει απήχηση και στο Κίνημα Αλλαγής, ενώ οι πληροφορίες την φέρουν να έχει και άριστη σχέση με τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

Το όνομα της Αικατερίνης Σακελλαροπούλου ως επικρατέστερο για τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας είχε μεταδώσει το Dikaiologitika News με εκτενές ρεπορτάζ, όπως και όλες τις τελευταίες πληροφορίες από το Μέγαρο Μαξίμου. 

αικατερινη σακελλαροπουλου ποια ειναι

Ποια είναι η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου

Η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, είναι γόνος δικαστικής οικογένειας από την Θεσσαλονίκη.

Ο αείμνηστος πατέρας της, Νικόλαος Σακελλαρόπουλος, διετέλεσε αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου, ενώ ήταν μέλος της σύνθεσης του ανωτάτου δικαστηρίου που εκδίκασε την υπόθεση Ανδρέα Παπανδρέου-Γιώργου Κοσκωτά.

Ακόμη, η Αικατερίνη Σακελλαρόπουλου ήταν μέλος του Ειδικού Δικαστηρίου που δίκασε την υπόθεση του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωσταντίνου για την λίστα Λαγκάρντ.

 

Η κυρία Σακελλαροπούλου υπηρέτησε στο Γ΄ Τμήμα του ΣτΕ, ενώ επί σειρά ετών ήταν στο Ε΄ Τμήμα, το λεγόμενο και «οικολογικό».

Έχει εξειδικευτεί στο περιβαλλοντικό δίκαιο και έχει μεταπτυχιακό στο Δημόσιο Δίκαιο στο πανεπιστήμιο Paris II (Γαλλία), ενώ έχει συμμετάσχει σε πολλά συνέδρια, ημερίδες και εκδηλώσεις σχετικά με το δίκαιο του περιβάλλοντος, κ.ά.

Αικατερινη Σακελλαροπουλου

Με το βαθμό του συμβούλου Επικρατείας, ήταν εισηγήτρια σε πολλές μεγάλες υποθέσεις, όπως είναι η εκτροπή του Αχελώου ποταμού στον Θεσσαλικό κάμπο, των μεταλλείων Χρυσού στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής, στα προσφυγικά της λεωφόρου Αλεξάνδρας, τα οποία διασώθηκαν ως διατηρητέα κλπ..

Παράλληλα, από το 2005 διδάσκει στην Εθνική Σχολή Δικαστών, Δίκαιο του Περιβάλλοντος.

Επίσης, διετέλεσε γενική γραμματέας της Ένωσης Δικαστικών Λειτουργών του Συμβουλίου της Επικρατείας (1985-1986), πρόεδρος (1993-1995 και 2000-2001) και αντιπρόεδρος (2006- 2008).

Η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1956. Εισήλθε στο ΣτΕ ως εισηγητής τον Νοέμβριο του 1982 και αναδείχθηκε σε αντιπρόεδρο τον Οκτώβριο του 2015.

dikaiologitika.gr


Προσθήκη σχολίου

logofootermedia

© 2020 pna.gr. All Rights Reserved. Designed By hit-media.gr