Κωνσταντινόπουλος: «Η συμφωνία ΕΕ- Τουρκίας για το προσφυγικό, είναι μια κακή συμφωνία και πρέπει να αλλάξει»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Βασικά σημεία συνέντευξης στην εκπομπή «Σήμερα» του τηλεοπτικού σταθμού «ΣΚΑΪ» (Δ. Οικονόμου – Μ. Αναστασοπούλου):

-Το προσφυγικό- μεταναστευτικό είναι ένα πολύ μεγάλο ζήτημα, το οποίο θα μας απασχολήσει επί μακρόν το επόμενο χρονικό διάστημα και αυτά τα θέματα χρειάζονται μια σοβαρή αντιμετώπιση από όλους μας.

Έχει γίνει μια πολύ κακή συμφωνία από το ΣΥΡΙΖΑ και σε πολύ μεγάλο βαθμό την αποδέχεται και η σημερινή κυβέρνηση. Εμείς πιστεύουμε ότι η συμφωνία αυτή πρέπει να αλλάξει. Στη Μόρια τότε και τώρα δυστυχώς, βιάζονται μικρά παιδιά. Εμείς θεωρούμε ότι πρέπει να στείλουμε ένα σαφές μήνυμα στους διακινητές ότι η Ελλάδα δεν είναι ξέφραγο αμπέλι. Δεν μπορεί να έρχεται όποιος θέλει, αλλά πρέπει να υπάρξουν κλειστά κέντρα κράτησης.
Σε ότι αφορά τις τοπικές κοινωνίες πρέπει να σας πω ότι οι δήμαρχοι δεν έχουν πολιτικό πρόσημο. Ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ως φασίστες τους δημάρχους που δεν δέχονται τους πρόσφυγες-μετανάστες και ο δήμαρχος Κω, τον οποίο στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν δέχεται τους μετανάστες.
Ένα μέρος αυτών των ανθρώπων ίσως μείνει στη χώρα μας για πάντα. Η Γερμανία έχει ομαλά αφομοιώσει ένα μέρος των προσφύγων στην παραγωγική καθημερινότητα της. Στην Ελλάδα αυτό δε συνέβη ούτε από την προηγούμενη Κυβέρνηση ούτε από τη σημερινή.

-Για το θέμα της Novartis να σας πω ότι ο Υπ. δικαιοσύνης ο κ. Κοντονής (όταν είπε ο κ. Πολάκης ότι ξέρει τους κουκουλοφόρους μάρτυρες) αναφέρει ότι είπε στον κ. Πρωθυπουργό ότι η δήλωση Πολάκη θα τινάξει τη διαδικασία στον αέρα. Αυτό το λέει ο πρώην Υπ. Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ.

– Η άποψη, «φέρτε την φρουρά της Βουλής, αν θέλετε να με βγάλετε από την συνεδρίαση», είναι άποψη Κασιδιάρη. Δυστυχώς με αυτή την άποψη συμφωνεί και ο κ. Τσίπρας.

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Workshop για τις δράσεις του Προγράμματος «Δίκαιη Αναπτυξιακή Μετάβαση» 2021-2027 στην Τρίπολη

Η Διαχειριστική Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Δυτικής Ελλάδος – Πελοποννήσου –...

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού για την κακοκαιρία που...

Διεθνής Ημέρα Μνημείων και Τοποθεσιών η 18η Απριλίου – Ελεύθερη είσοδος

Κάθε χρόνο στις 18 Απριλίου γιορτάζουμε τη Διεθνή Ημέρα...

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε μεγάλο τμήμα του Ναυπλίου λόγω έργων

Λόγω ασφαλτοστρώσεων θα υπάρξει σήμερα 18/4/2024 ως τις 5...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο