Ο Γιώργος Παπαηλιού στην παρουσίαση του βιβλίου του Νικόλαου Δημητρακόπουλου στην Καρύταινα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ο βουλευτής Αρκαδίας του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Η. Παπαηλιού για το Νικόλαο Δημητρακόπουλο εξ αφορμής της παρουσίασης του βιβλίου του «Πολεμικά Απομνημονεύματα» στη γενέτειρά του  Καρύταινα στις 29.9.2019:  

Από τους επιφανέστερους νομικούς και πολιτικούς άνδρες, ο Νικόλαος Δημητρακόπουλος υπήρξε εκφραστής του προοδευτικού πνεύματος της εποχής του, οραματιστής, αναμορφωτής και στυλοβάτης της Δικαιοσύνης, ελεύθερος, δίκαιος, περήφανος, αγωνιστής. 

papahlioy karitena2

Η διαδρομή του στο  δημόσιο βίο, επιστημονικό-νομικό και πολιτικό, εξέπεμψε αξιοπρέπεια, ήθος, ακεραιότητα, εντιμότητα και θάρρος και αποτέλεσε φωτεινό παράδειγμα συνέπειας λόγων και έργων, αίσθησης καθήκοντος και υπηρέτησης του δημοσίου συμφέροντος. 

Σήμερα, για  τον πολιτικό κόσμο και για  τους δικαστικούς λειτουργούς, το παράδειγμά του Νικόλαου Δημητρακόπουλου συνιστά ευκαιρία ενδοσκόπησης και αναθεώρησης ανοίκειων συμπεριφορών και αθέμιτων και προκλητικών πρακτικών, ώστε να αποκατασταθούν το κύρος της πολιτικής και της δικαιοσύνης, η αξιοπιστία των πολιτικών και των δικαστικών λειτουργών και εν τέλει σχέσεις  εμπιστοσύνης αυτών με την κοινωνία.

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

00:03:23

Η Ελευθερία Τσαγκίρη από την Τρίπολη και ο Senzu κυκλοφόρησαν νέο τραγούδι (vid)

Η Ελευθερία Τσαγκίρη από την Τρίπολη και ο Senzu,...

Γιατί οι υπηρεσίες χρώματος κοστίζουν πια πολύ «ακριβά»;

«Γιατί οι υπηρεσίες χρώματος κοστίζουν πια πολύ ακριβά;» από...

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η άσκηση οργανωμένης προληπτικής απομάκρυνσης πληθυσμού λόγω δασικής πυρκαγιάς στο Λουτράκι

Άσκηση επί χάρτου με την κωδική ονομασία «ΓΕΡΑΝΕΙΑ 2024» για την οργανωμένη προληπτική απομάκρυνση πολιτών λόγω δασικής πυρκαγιάς, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής 19 Απριλίου, στο Αλεξάνδρειο Συνεδριακό Κέντρο Λουτρακίου. Η άσκηση εντάσσεται στο πλαίσιο των δράσεων ετοιμότητας για τον βέλτιστο συντονισμό και την ενίσχυση της αποτελεσματικότητας των εμπλεκομένων φορέων ενόψει της αντιπυρικής περιόδου. Η

ΕΜΥ: Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων

Το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε χθες, Πέμπτη...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο