Αυγούστου 08, 2019

Πέρασε από τη Βουλή το διυπουργικό νομοσχέδιο - Τέλος το πανεπιστημιακό άσυλο

Η πλειοψηφία της ολομέλειας υπερψήφισε την κατάργησή του - Υπερψήφισαν τη διάταξη οι βουλευτές ΝΔ και Ελληνικής Λύσης

Υπερψηφίστηκε στη Βουλή η διάταξη της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως για την κατάργηση του ασύλου. Θετική ψήφο έδωσαν οι βουλευτές της ΝΔ και της «Ελληνικής Λύσης» , παρόν στο άσυλο ψήφισαν οι βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής, κατά το ΚΚΕ ενώ απουσίαζε το ΜέΡΑ25.

Η ονομαστική για το άσυλο (άρθρο 64) , το οποίο κυριάρχησε στην διήμερη συζήτηση που έγινε στην Ολομέλεια ζητήθηκε από τους βουλευτές του ΚΚΕ.

Για το άρθρο 64 στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών «Ρυθμίσεις του Υπουργείου Εσωτερικών, διατάξεις για την ψηφιακή διακυβέρνηση και άλλα επείγοντα ζητήματα» είχε υποβληθεί αίτημα ονομαστικής ψηφοφορίας και από την αξιωματική αντιπολίτευση, η οποία είχε ζητήσει επίσης ονομαστική και στα άρθρα που αφορούν τις αλλαγές στους Δήμους, αλλά και στην διάταξη που θέτει ασυμβίβαστο στην θέση μέλους Ανεξάρτητων Αρχών .

Όμως, όταν έγινε η εκφώνηση από τον προεδρεύοντα Χαρ. Αθανασίου των ονομάτων των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που αιτήθηκαν την διεξαγωγή της ονομαστικής ψηφοφορίας, απουσίαζαν από την αίθουσα κι έτσι έγινε μόνο η ονομαστική που ζήτησε το ΚΚΕ. Οι βουλευτές του ΚΚΕ, παρότι είχαν αποχωρήσει νωρίτερα ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τις τροπολογίες της τελευταίας στιγμής, είχαν ξαναμπεί στην αίθουσα.

Όπως είπε η κ. Εφη Αχτσιόγλου στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αποχώρησαν γενικά από την κοινοβουλευτική διαδικασία και δεν θέλησαν να την «νομιμοποιήσουν» με την επιστροφή τους στα έδρανα της Ολομέλειας για την ονομαστική.

Προσθήκη σχολίου

Make sure you enter the (*) required information where indicated.Basic HTML code is allowed.

logofootermedia

© 2020 pna.gr. All Rights Reserved. Designed By hit-media.gr