Ιουνίου 09, 2019

Χρήστος Στάικος: Η ενίσχυση των επενδύσεων και των εξαγωγών δεν σταματούν

Μπορεί να κινούμαστε σε μια προεκλογική περίοδο διαρκείας αλλά οι δράσεις και οι προσπάθειες για την ενίσχυση των επενδύσεων και των εξαγωγών δεν σταματούν. Όπως δείχνουν και τα πρώτα συγκεντρωτικά νέα για το 2019 πάμε για ένα νέο υψηλό ρεκόρ εξαγωγών.

Σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, συνολικά στο τετράμηνο Ιανουαρίου - Απριλίου 2019 οι εξαγωγές, συμπεριλαμβανομένων των πετρελαιοειδών, ενισχύθηκαν κατά 4,4% και διαμορφώθηκαν σε 10,94 δισ. ευρώ, από 10,48 δισ. ευρώ το αντίστοιχο τετράμηνο του 2018. Εξαιρουμένων των πετρελαιοειδών, οι εξαγωγές στο τετράμηνο διαμορφώθηκαν σε 7,59 δισ. ευρώ, καταγράφοντας αύξηση 6,1%.
Συγκεκριμένα για τον Απρίλιο του 2019 οι εξαγωγές συμπεριλαμβανομένων των πετρελαιοειδών, αυξήθηκαν κατά 12,1% και διαμορφώθηκαν στα 2,93 δισ. ευρώ, από 2,62 δισ. ευρώ τον αντίστοιχο μήνα του 2018. Ανοδικά κινήθηκαν οι εξαγωγές και χωρίς τα πετρελαιοειδή. Συγκεκριμένα, αυξήθηκαν κατά 11,7% και ανήλθαν στο 1,93 δισ. ευρώ, έναντι 1,73 δισ. ευρώ τον Απρίλιο του 2018.

Πρόσφατες δράσεις και διεθνή παρουσία ελληνικών επιχειρήσεων με την οργάνωση και τη στήριξη του Οργανισμού Enterprise Greece:

21 - 22 Μαΐου 2019
- 34 Ελληνικές εξαγωγικές επιχειρήσεις στη 34η Διεθνή Έκθεση Προϊόντων Ιδιωτικής Ετικέτας PLMA 2019 στο Άμστερνταμ.
Στη φετινή έκθεση, στο εθνικό περίπτερο που οργάνωσε ο Enterprise Greece, φιλοξενήθηκαν σε 520τ.μ. 34 δυναμικές εξαγωγικές επιχειρήσεις, κυρίως του κλάδου των τροφίμων και ποτών, οι οποίες παρουσίασαν εξαιρετικά ελληνικά προϊόντα διατροφής. Το ενδιαφέρον των ξένων επισκεπτών για τα ελληνικά τρόφιμα ήταν πολύ μεγάλο, συντελώντας στο να πραγματοποιηθούν περισσότερες από 1.500 επιχειρηματικές συναντήσεις μεταξύ των Ελλήνων εξαγωγέων και των επισκεπτών-επαγγελματιών, πολλές από τις οποίες δημιουργούν προοπτικές για περαιτέρω διείσδυση των ελληνικών προϊόντων και αύξηση των μεριδίων τους στα ράφια των μεγαλύτερων λιανεμπόρων στο κόσμο.

27 - 29 Μαΐου 2019
- Επιχειρηματική Αποστολή του κλάδου Δομικών Υλικών στη Σερβία και τη Μόσχα.
Επιχειρηματικές συναντήσεις που οργάνωσε ο Οργανισμός Enterprise Greece σε συνεργασία με τα Γραφεία Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων του Βελιγραδίου και της Μόσχας για τον κλάδο των Δομικών Υλικών. Στις συναντήσεις που ξεκίνησαν στις 27 Μαΐου στο Βελιγράδι και ολοκληρώθηκαν στις 29 Μαΐου στη Μόσχα συμμετείχαν 10 ελληνικές εταιρείες, κυρίως από τον χώρο του μαρμάρου, του γρανίτη, του αλουμινίου, της επεξεργασίας σύρματος και χάλυβα, καινοτόμων μονωτικών προϊόντων και εν γένει δομικών και κατασκευαστικών υλικών. Πραγματοποιήθηκαν συνολικά 160 συναντήσεις με 35 Σερβικές και 20 Ρωσικές εταιρείες.

29 Μαΐου - 3 Ιουνίου 2019
- Συμμετοχή Ελληνικών εταιρειών και διακρίσεις στη Διεθνή Έκθεση Κοσμήματος και Πολύτιμων Λίθων JCK & LUXURY στο Λας Βέγκας.
14 Ελληνικές επιχειρήσεις συμμετέχουν για δεύτερη συνεχή χρονιά στην έκθεση, η οποία αποτελεί θεσμό για την κοσμηματική τέχνη και το εμπόριο. Επιπλέον, η “Apostolos Jewellery” διακρίθηκε στην design category της Luxury Design Awards και η “Dimitrios Exclusive” (Kapsaskis Dim. & SIA OE), στην κατηγορία JCK Jewelers’ Choice Awards.

Προσθήκη σχολίου

Make sure you enter the (*) required information where indicated.Basic HTML code is allowed.

logofootermedia

© 2020 pna.gr. All Rights Reserved. Designed By hit-media.gr