Ο Νίκος Χουντής συνυπογράφει την έκκληση του κινήματος για τον Ευρωπαϊκό Πυρηνικό Αφοπλισμό

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Την έκκληση του κινήματος για τον Ευρωπαϊκό Πυρηνικό Αφοπλισμό υπογράφει ο ευρωβουλευτής της Λαϊκής Ενότητας, Νίκος Χουντής.

Ακολουθεί το Δελτίο Τύπου του κ. Νίκου Χουντή:

“Σημειώνεται ότι, μεταξύ των υποστηρικτών της έκκλησης είναι και ο Πανεπιστημιακός, Νόαμ Τσόμσκι, το ίδρυμα για την ειρήνη Bertrand Russell Peace Foundation, συνδικάτα και ευρωβουλευτές.

Το κείμενο της έκκλησης για τον Ευρωπαϊκό Πυρηνικό Αφοπλισμό είναι το ακόλουθο:

Ευρωπαϊκός πυρηνικός αφοπλισμός – Μια νέα δήλωση

Η απειλή του Προέδρου Τράμπ ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα αποσυρθούν από τη Συνθήκη για τις πυρηνικές δυνάμεις μεσαίας εμβέλειας (Intermediate-Range Nuclear Forces) υποσκάπτει την ειρήνη και την ασφάλεια στην Ευρώπη, όπως έδειξε γρήγορα η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η συνθήκη INF, που υπογράφηκε από τους προέδρους Γκορμπατσόφ και Ρέιγκαν το 1987, απαγορεύει όλους τους πυραύλους εδάφους – πυρηνικούς και συμβατικούς – με εμβέλεια από 500 έως 5.500 χλμ. Αντιμετωπίζει τον κίνδυνο ενός ‘περιορισμένου’ πυρηνικού πολέμου, ο οποίος προκάλεσε ένα πανευρωπαϊκό κίνημα εναντίωσης σε αυτόν και υπέρ μιας ζώνης απαλλαγμένης από πυρηνικά όπλα στην Ευρώπη, όπως εκφράστηκε από την έκκληση του Ευρωπαϊκού Πυρηνικού Αφοπλισμού, το 1980.

Η έκκληση για Ευρωπαϊκό Πυρηνικό Αφοπλισμό αποσκοπούσε ειδικά στην απομάκρυνση κινητών πυρηνικών όπλων μεσαίας εμβέλειας, που είχαν αναπτυχθεί στη σοβιετική επικράτεια και σε έξι χώρες μέλη του ΝΑΤΟ, από τις ΗΠΑ, προκειμένου να σωθεί η ήπειρος από την ύπαρξη πυρηνικής μάχης. Η έκκληση προειδοποιούσε συγκεκριμένα ότι «μπαίνουμε στην πιο επικίνδυνη δεκαετία στην ανθρώπινη ιστορία».

Παραδόξως, ο κίνδυνος εντείνεται και πάλι.

Τον Ιανουάριο, το Δελτίο Πυρηνικών Επιστημόνων, άλλαξε τους δείκτες του «ρολογιού της καταστροφής» (βλέπε εδώ: goo.gl/hoF7gE), σε δύο λεπτά πριν τα μεσάνυχτα.

Καλούμε όλους όσους ασχολούνται με την ειρήνη και την ασφάλεια να βρίσκονται σε εγρήγορση, όσον αφορά τις πιθανές συνέπειες της κατάργησης της Συνθήκης INF και να εργαστούν για τη δημιουργία περισσότερων ελεύθερων ζωνών πυρηνικών όπλων, συμπεριλαμβανομένης της Ευρώπης. Αυτές οι προσπάθειες θα συμπληρώσουν τις υπάρχουσες παγκόσμιες πρωτοβουλίες αφοπλισμού, συμπεριλαμβανομένης της Συνθήκης για την Απαγόρευση των Πυρηνικών Όπλων, που συμφωνήθηκε πρόσφατα στα Ηνωμένα Έθνη”.

Την έκκληση μπορείτε να την υπογράψετε εδώ:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScoN4zlK-5T9jVWqQd2MZdFKjqw7e2qKKEB5TgWYlAYXtcyQA/viewform

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στις Βρυξέλλες για το EUTeens4Green ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός

Με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Δημήτρη Πτωχού, πραγματοποιήθηκε...

Ο Δήμος Κορινθίων ετοιμάζεται να υποδεχθεί την Ολυμπιακή Φλόγα των 33ων Ολυμπιακών Αγώνων

Ο Δήμος Κορινθίων ετοιμάζεται να υποδεχθεί την Ολυμπιακή Φλόγα των 33ων Ολυμπιακών Αγώνων, PARIS 2024, την Πέμπτη, 25 Απρίλιου 2024 και ώρα 20:00 στοv Φλοίσβο Κορίνθου.       Πρόκειται για μια σπουδαία στιγμή́ για την ιστορία και τον πολιτισμό́ της περιοχής μας καθώς μετά από 20 χρόνια η Ολυμπιακή Φλόγα επιστρέφει στην Κόρινθο.  Εξίσου σημαντικό είναι
00:03:23

Η Ελευθερία Τσαγκίρη από την Τρίπολη και ο Senzu κυκλοφόρησαν νέο τραγούδι (vid)

Η Ελευθερία Τσαγκίρη από την Τρίπολη και ο Senzu,...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο