Π. Τατούλης: «Ελέγχεται» ο Παναγιώτης Νίκας για αναθέσεις 7 εκ.€ σε εργολάβο σκουπιδιών

Συνέντευξη τύπου εφ’ όλης της ύλης παραχώρησε ο Περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης στα Πελοποννησιακά ΜΜΕ την Δευτέρα 5/11/18 το μεσημέρι στο Διοικητήριο Μεσσηνίας, στην Καλαμάτα.

[iframe width=”560″ height=”315″ src=”https://www.youtube.com/embed/yE1Dzr4eDww” frameborder=”0″ allow=”accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture” allowfullscreen ]

Ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε στα κυρίαρχα θέματα που αφορούν στην Περιφέρεια Πελοποννήσου όπως η εξέλιξη έργων και παρεμβάσεων υποδομής, αιχμής και πνοής.
Σημαντική ήταν η αναφορά του στην ανάγκη προστασίας του θεσμικού πλαισίου και στη θωράκιση του θεσμού της Περιφερειακής Διοίκησης κάνοντας λόγο για αυτόνομο και αυτοτελή θεσμό. Περιέγραψε σύντομα πως η πρωτοπορία της παράταξής του «Νέα Πελοπόννησος» όπου συμμετείχαν ελεύθεροι πολίτες από κόμματα της Αστικής Δημοκρατίας και Πολιτικής, έγινε πρότυπο σε όλο τον πολιτικό βίο της χώρας. «Πλανάται πλάνην οικτράν» όποιος επιχειρεί να ταυτίσει την Παράταξή μας στην Περιφέρεια με την Κυβέρνηση Συ.Ριζα / Αν.Ελ. ανέφερε χαρακτηριστικά διασκεδάζοντας όσα «ψελλίζονται» για την «επιτυχημένη συνεργασία» στα πλαίσια του Αναπτυξιακού Συνεδρίου για την Πελοπόννησο.

Εστιάζοντας σε θέμα προεκλογικής επικαιρότητας ο Πέτρος Τατούλης απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων αναφέρθηκε τόσο στην υποψηφιότητα του Παναγιώτη Νίκα όσο και του Γιάννη Δέδε και θύμισε τη διαδρομή των συγκεκριμένων προσώπων αλλά και τις θέσεις τους για κρίσιμα θέματα όπως π.χ. το ΕΣΠΑ και η ψήφος των πολιτών εκφράζοντας απορία και διαφωνία του.

Χαρακτηριστική επίσης ήταν η αναφορά του Πέτρου Τατούλη στον Μάκη Βορίδη, που κατήλθε στην Πελοπόννησο για να απειλήσει με διαγραφές στελέχη της Νέας Δημοκρατίας συνοψίζοντας την κριτική του στη φράση: «Ποιός είναι ο Βορίδης στη Νέα Δημοκρατία και ποιός είμαι εγώ…».

Καταγγελίες για τη διαχείριση των απορριμμάτων κατά Νίκα

Ο Πέτρος Τατούλης απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου ανέφερε ότι σύμφωνα με όσα αναφέρουν αιρετοί στον Δήμο Καλαμάτας αλλά και με όσα γράφονται και ακούγονται ο κ. Νίκας θα πρέπει να ξεκαθαρίσει αν στον Δήμο Καλαμάτας υπήρξαν με υπογραφή του αναθέσεις σε εργολάβο σκουπιδιών ύψους 7.000.000€, εργολάβος που μάλιστα είναι παραβάτης του κοινού ποινικού δικαίου. Επίσης κάλεσε τον Παναγιώτη Νίκα να απαντήσει σε όλα όσα αφορούν την διαφάνεια στη διαχείριση αναρωτώμενος αν οι δημότες της Καλαμάτας γνωρίζουν ότι πλήρωσαν τέτοια κόστη και με τέτοια διαδικασία στη διαχείριση των απορριμμάτων. Συνέστησε δε στον Παναγιώτη Νίκα όταν ευαγγελίζεται την διαφάνεια στην Περιφέρεια Πελοποννήσου προηγουμένως να έχει δει και νοικοκυρέψει τα του οίκου του στον Δήμο Καλαμάτας.

Απ’ ότι φαίνεται ανοίγει μια περίοδος σκληρού rock στην Περιφέρεια Πελοποννήσου με τον Πέτρο Τατούλη «να μην χαρίζει» ούτε την Περιφέρεια αλλά ούτε και τη Νέα Δημοκρατία σε όψιμους σωτήρες και ιδεολογικούς ινστρούκτορες, εκλογικής διάρκειας, όπως σημείωναν έμπειροι παρατηρητές της συνέντευξης. Μίλησε για βαρύνουσα απρέπεια, κατήγγειλε και διαφώνησε με ότι έχει να κάνει με διαγραφή πολιτικών προσώπων και τόνισε ότι τα χρίσματα δεν τα δίνουν τα κόμματα αλλά οι πολίτες. Δεν παρέλειψε δε να θυμίσει ότι είναι απορίας άξιον πως βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας συνεργάστηκαν με βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να περάσει τροπολογία που αφορούσε απόφαση του πρώην Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά για τις ΣΔΙΤ καλώντας όλους να κάνουν την αυτοκριτική τους. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι νουθεσίες Τατούλη δεν είχαν στόχο τόσο τον Αντώνη Σαμαρά όσο τον Κυριάκο Μητσοτάκη στον οποίο συνέστησε να είναι προσεκτικός για όσα και όσους των συμβουλεύουν.

ρεπορτάζ: notospress.gr

φωτό αρχείου

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Live – Βουλή: Σε εξέλιξη οι ομιλίες των πολιτικών αρχηγών για την πρόταση δυσπιστίας

Με τις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών, αυτή την ώρα,...

Η Ολυμπιακή φλόγα στην Πελοπόννησο – Πρόγραμμα λαμπαδηδρομίας

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας, στην Ελλάδα, εν’...

Δημήτρης Πτωχός: Aπολογισμός του πρώτου τριμήνου της θητείας του

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός, παρουσία του Αναπληρωτή Περιφερειάρχη...
Μετάβαση στο περιεχόμενο