Ανδρέας Λυκουρέτζος:ΝΑΙ, για το δικαίωμα της ελπίδας σε μία αισιόδοξη προοπτική, εντός της Ευρώπης. (VID)

ΣΗΜΕΙΑ ΟΜΙΛΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ- Του Πρώην Υπουργού κ. ΑΝΔΡΕΑ Θ. ΛΥΚΟΥΡΕΝΤΖΟΥ.
Τις ώρες αυτές προέχει, ο κοινός αγώνας για τη διασφάλιση της θέσης της Ελλάδος στη Ευρωπαϊκή Ένωση και τη ζώνη του Ευρώ.
[iframe width=”650″ height=”360″ src=”https://www.youtube.com/embed/UNhxfypeWuE” frameborder=”0″ allowfullscreen ]

Τις ώρες αυτές έχομε χρέος, να μην διακινδυνεύσουμε τη μεγάλη νίκη του Κων. Καραμανλή, της ένταξης της χώρας μας ως ισότιμο μέλος της μεγάλης δημοκρατικής Ευρωπαϊκής οικογένειας.

Μία Εθνική επιτυχία την οποία ανίκανοι πολιτικοί και ξεπερασμένοι δογματικοί της όποιας Αριστεράς, θέτουν σε άμεσο κίνδυνο.

Τις ώρες αυτές ο Ελληνικός λαός είναι αντιμέτωπος, με ευθύνη του Πρωθυπουργού δυστυχώς, με τον εφιάλτη του διχασμού, τον οποίο πλήρωσε ακριβά στο παρελθόν, με μίσος και αίμα.

Η απόφαση των πολιτών πρέπει να υπερβεί τα οποιαδήποτε κομματικά όρια, τις οποιεσδήποτε διαιρέσεις και να υπηρετεί τον κοινό τόπο, της παραμονής της Ελλάδος στην προνομιακή θέση της χώρας μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της ζώνης του Ευρώ.

Με αίσθημα ευθύνης και απόλυτα πεπεισμένος για την ορθότητα της επιλογής μου,
ζητώ ευθέως από τον Αρκαδικό λαό, να ψηφίσει ΝΑΙ.

Ισχυρίζονται ορισμένοι ότι η αντίθετη επιλογή, θα τους προστατεύσει από τα δεινά μιας νέας δανειακής σύμβασης. Παραγνωρίζουν βεβαίως ότι η προτεινόμενη συμφωνία είναι το αποτέλεσμα της αποτυχημένης πεντάμηνης διαπραγμάτευσης του Πρωθυπουργού και των Υπουργών του. Η ανικανότητά τους είναι πρωτοφανής!

Τα δεινά τα οποία επιφέρουν είναι ήδη εμφανή στην Ελληνική κοινωνία: οι Τράπεζες κλειστές, χρήμα κυκλοφορεί με “δελτίο” όπως και με δελτίο θα προμηθευόμαστε προσεχώς και τα τρόφιμα αν ολοκληρωθούν τα ανομολόγητα σχέδια τους…

Οι συνταξιούχοι βασανίζονται για να εισπράξουν τη σύνταξή τους και η αγορά σβήνει εντελώς εξουθενωμένη, νεκρή από την έλλειψη ρευστότητας.

Μια υπερήφανη και αξιοπρεπή χώρα, την πατρίδα μας, την οδήγησαν στην ταπείνωση της ληξιπρόθεσμης οφειλής στο ΔΝΤ, στο όνομα της υπερηφάνειας και της αξιοπρέπειας. Οι λέξεις έχασαν το νόημα τους…

Υπερηφάνεια αισθάνεσαι ότι επιτυγχάνεις την ένταξη της Ελλάδος στην Ευρώπη και αξιοπρέπεια σημαίνει να είσαι ακέραιος στις υποχρεώσεις σου.
Αναρωτιέμαι τι θα είχε συμβεί αν οι εξελίξεις αυτές προκαλούντο την περίοδο διακυβέρνησης από τη Νέα Δημοκρατία, σίγουρα οι σημερινοί κυβερνώντες θα είχαν κάψει και ισοπεδώσει τη χώρα…

Στηρίζουμε την επιλογή του ΝΑΙ, διότι θέλουμε :

Να είμαστε μεταξύ των ισχυρών της Ευρώπης και του κόσμου ισότιμοι πολιτικά και θεσμικά, με δικαιώματα κι υποχρεώσεις, γιατί θέλουμε η Ελλάδα να δημιουργεί πλούτο, να εκσυγχρονίζεται και να θωρακίζεται απέναντι σε κάθε απειλή.
Να παραμείνει ως νόμισμα του Ελληνικού λαού το Ευρώ, το οποίο αποτελεί τον ασφαλέστερο μηχανισμό για την ανάπτυξη και την προστασία της χώρας από τις ανελέητες απειλές του πληθωρισμού, της φτώχειας, της εξαθλίωσης…
Να εξακολουθήσουν να προστατεύουν οι μηχανισμοί της Ευρωπαϊκής Ένωσης την Ελληνική οικονομία και το Ελληνικό τραπεζικό σύστημα. Να επανέλθει η ρευστότητα των τραπεζών και κατ΄ επέκταση των επιχειρήσεων. Να προστατευθούν και να μην μειωθούν οι καταθέσεις. Να εξουσιάζει κάθε πολίτης τις αποταμιεύσεις του.
Να εισπράξει η Ελλάδα τα οφειλόμενα υπόλοιπα των δόσεων του δευτέρου προγράμματος. Δεν μπορεί να χαθούν λόγω των εσφαλμένων χειρισμών της κυβέρνησης.
Να υπάρξει συμφωνία και να αξιοποιηθούν άμεσα, για την ανάπτυξη της χώρας τα 35 δις €, τα οποία συμπεριλαμβάνει η πρόταση Γιούνκερ, τα οποία επιτακτικά χρειάζεται η αγορά και κυρίως οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, για να επαναδραστηριοποιηθούν με επιτυχία.
Για να αξιοποιηθούν τα κεφάλαια ύψους 22,5 δις € από την Πέμπτη προγραμματική περίοδο και τα 20 δις της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής, για να συνεχιστούν τα συγχρηματοδοτούμενα έργα υποδομών, εκσυγχρονισμού της δημόσιας διοίκησης, των κοινωνικών δομών της τοπικής αυτοδιοίκησης και αγροτικής οικονομίας.
Αξίζει να σημειωθεί ότι για τους σκοπούς αυτούς η Ελλάδα εισπράττει κάθε χρόνο 7 δις ευρώ, εκ των οποίων 2,5 δις ευρώ αφορούν επιδοτήσεις των αγροτών.

Ώρες Ευθύνης,

για να χρησιμοποιήσω μία φράση του αειμνήστου Γεωργίου Ράλλη,

Ώρες Ευθύνης για κάθε Ελληνίδα, για κάθε Έλληνα, απέναντι στο μέλλον της Ελλάδος, στο μέλλον κάθε Ελληνικής Οικογένεια, στο μέλλον της νέας γενιάς.

ΝΑΙ, για το δικαίωμα της ελπίδας σε μία αισιόδοξη προοπτική, εντός της Ευρώπης.

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Χορηγός η Παγκρήτια Τράπεζα στην έκθεση «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ EXPO»

Η «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ EXPO», έχει κερδίσει πλέον τη θέση της...

Καιρός: Ο πιο ζεστός Μάρτιος των τελευταίων 14 ετών

Καλοκαίρι θυμίζει ο καιρός σε συνδυασμό με την αφρικανική...

Ο Θεόδωρος Παπαθεοδώρου αντιπρόεδρος των Δημοκρατών του Λοβέρδου

Ο Θεόδωρος Παπαθεοδώρου είναι από σήμερα ο αντιπρόεδρος του...

Με ρεκόρ συμμετοχών το Ράλλυ Σπριντ «Μολών Λαβέ» στις Καρυές

Η αγωνιστική χρονιά για τους χωμάτινους αγώνες του 2024...
Μετάβαση στο περιεχόμενο