Με 178 “ΝΑΙ” πάμε σε δημοψήφισμα στις 5 Ιουλίου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μετά τις 02.00 τα ξημερώματα η ψηφοφορία – ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ και Χρυσή Αυγή ψήφισαν υπέρ του δημοψηφίσματος

Με πλειοψηφία 178 ψήφων έναντι 120 “όχι” εγκρίθηκε η διενέργεια δημοψηφίσματος στις 5 Ιουλίου με το ερώτημα “ΝΑΙ” ή “ΟΧΙ” στην πρόταση των θεσμών. Απουσίαζαν ο Γ.Γαλέος από τη Χρυσή Αυγή και η κ.Αντωνίου από το ΣΥΡΙΖΑ. Τη διενέργεια δημοψηφίσματος υπερψήφισαν ο ΣΥΡΙΖΑ, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και η Χρυσή Αυγή. Το αποτέλεσμα ανακοίνωσε, στις 03.15 τα ξημερώματα, επίσημα, η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, στους πέντε βουλευτές που είχαν απομείνει στην αίθουσα.

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου συναντάει τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, προκειμένου να τον ενημερώσει για τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας.

Η ψηφοφορία

Ωστόσο, αρκετά πριν ολοκληρωθεί η ονομαστική ψηφοφορία είχαν συμπληρωθεί οι απαραίτητες 151 ψήφοι για την έγκριση του προς ψήφιση θέματος του δημοψηφίσματος, από την ελληνική Βουλή. Η συνεδρίαση – η κρισιμότερη, ίσως, των τελευταίων πέντε ετών – ξεκίνησε στην Ολομέλεια της Βουλής, με μια ώρα καθυστέρησης, την ώρα που οι πληροφορίες που φθάνουν από τις Βρυξέλλες μεταφέρουν την έντονη δυσαρέσκεια των εταίρων και προμηνύουν δραματικές εξελίξεις.

Η ψηφοφορία που ξεκίνησε μετά τις 02.00 τα ξημερώματα ήταν ονομαστική και χρειαζόταν τουλάχιστον 151 θετικές ψήφους, όπως ανακοίνωσε στο Σώμα η Πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου.

 

Οι βουλευτές Αρκαδίας ψήφισαν …
Κώστας Ζαχαριάς ΝΑΙ
Κώστας Βλάσης ΟΧΙ
Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος ΟΧΙ

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πρόσκληση Συμβουλίου Κοινότητας Τρίπολης (22/4/2024)

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Σας καλούμε την 22α Απριλίου 2024, ημέρα Δευτέρα και ώρα 18:00, να προσέλθετε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου Τρίπολης (1ος όροφος), Λαγοπάτη & Αταλάντης), σε τακτική συνεδρίαση του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Τρίπολης, για τη συζήτηση και λήψη απόφασης στα πιο κάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης:Χορήγηση έγκρισης άδειας λειτουργίας μουσικής με παρατεταμένο ωράριο σε

Πρόσκληση συνεδρίασης Δημοτικού Συμβουλίου (22/4/2024)

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ H Σας καλούμε στις 22 Απριλίου 2024 ημέρα Δευτέρα και ώρα 20.30 να προσέλθετε στο κτίριο της ΟΕΒΕΑ επί της οδού Καλαμάτας 113 σε τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, κατ’ εφαρμογή των διατάξεων του αρ.67 του Ν. 3852/2010 όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 6 του Ν. 5056/23

Κόρινθος: Συναγερμός στις Αρχές – Άψυχο σώμα βρέθηκε να επιπλέει στη θάλασσα

Συναγερμός στις Αρχές νωρίς το πρωί της Πέμπτης 18/04,...
00:00:59

10 χρόνια Greek Maritime Golf Event στην Costa Navarino

Αθήνα, 18 Απριλίου 2024 – Το κορυφαίο τουρνουά γκολφ...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο