Οδ. Κωνσταντινόπουλος για τον Αρκά: Τέρμα τα αστεία με τους νεοφασίστες

Σε αυτό τον τόπο, Δημοκρατία και Πατρίδα είναι ένα. Τέρμα λοιπόν τα αστεία με τους νεοφασίστες. Αν δεν αντέχουν τη Δημοκρατία, να ξανακλειστούν πίσω στο καβούκι τους

Με άρθρο παρέμβασή του στα social media, ο Βουλευτής Αρκαδίας του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, στηλιτεύει τη λογοκρισία που υπέστη ο γνωστός σκιτσογράφος και κάνει μία αναδρομή στο πρόσφατο παρελθόν και σε όλα εκείνα τα φαινόμενα «νεοφασισμού» που δημιουργήθηκαν και αναπτύχθηκαν τα τελευταία χρόνια στην ελληνική κοινωνία. 

Η ανάρτηση του Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου

  Η ιστορία της Σάτιρας είναι καθρέφτης της ιστορίας της Δημοκρατίας, αλλά κυρίως του κοινωνικού φιλελευθερισμού στην πατρίδα μας. Από τον Αριστοφάνη μέχρι τον Αρκά μεσολάβησαν χιλιετίες σατιρικών συγγραφέων, ποιητών, κωμικών, σκιτσογράφων, ανώνυμων και επώνυμων, που έβαλαν τη σφραγίδα τους στον πολιτισμό, στην ιστορία, και πάνω απ’όλα στο δημοκρατικό ήθος του λαού μας. Η σάτιρα άνθισε και σε ανελεύθερα καθεστώτα – ίσως περισσότερο σε αυτά. Γιατί τότε την είχε περισσότερη ανάγκη ο πολίτης και η Δημοκρατία. Για να ελευθερωθούν ξανά.

Στην εποχή που όλα γίνονται Πρώτη Φορά, οι φονταμενταλιστές μίας «νέας» «Αριστεράς» που εφόρμησαν για να σαρώσουν τα πάντα, απαίτησαν από τη Σάτιρα να σιγήσει. Σαν «μπράβοι» ενός νέο-φασιστικού γκρουπούσκουλου, ή σαν νεόκοποι ιεροεξεταστές θέλησαν να στήσουν την πυρά στην Πλατεία για να κάψουν τις μάγισσες που συνωμοτούν εναντίον της Εξουσίας, και τα συγγράμματά τους.

Όπως κάνουν τα τελευταία πέντε χρόνια, ξεκίνησαν από εδώ, από τα social media. Εκφοβίζοντας, απειλώντας, σπιλώνοντας, απαξιώνοντας. Ο Αρκάς ήταν ο πιο πρόσφατος μόνο από τους στόχους τους. Είχαν προηγηθεί και άλλοι πολλοί: αρθρογράφοι, σκιτσογράφοι, πολιτικοί, δημοσιογράφοι, πολίτες που εξέφραζαν ελεύθερα τη σκέψη τους.

  Φαντάζομαι πως ετοιμάζονταν, μετά το facebook, να στήσουν τη φωτιά και στην Πλατεία Συντάγματος, όπως έκαναν τόσα χρόνια. Αλλά οι πολίτες, την περασμένη Δευτέρα, τους χάλασαν τα σχέδια. Η Πλατεία επέστρεψε στη Δημοκρατία. Στους πολίτες. Στο Σύνταγμα και στη συντεταγμένη Πολιτεία. Που κατοχυρώνει την ελευθερία της έκφρασης ως θεμελιώδες δικαίωμα. Και αποδίδει την κατηγορία της εσχάτης προδοσίας μόνο σε όποιον στρέφεται εναντίον της Δημοκρατίας και της Πατρίδας.

Γιατί σε αυτό τον τόπο, Δημοκρατία και Πατρίδα είναι ένα. Τέρμα λοιπόν τα αστεία με τους νεοφασίστες. Αν δεν αντέχουν τη Δημοκρατία, να ξανακλειστούν πίσω στο καβούκι τους.

Από τον «Αρκά», θέλουμε να επιστρέψει. Αρκάδες κι εμείς, θα τον ψάχνουμε και θα τον «ενοχλούμε» στη σελίδα του, μέχρι να τον ξαναδιαβάσουμε.

 

thepaper.gr

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Προμήθεια φρέσκου γάλακτος

Διακήρυξη ανοικτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού για την προμήθεια φρέσκου γάλακτος από τον Δήμο Τρίπολης. Διαβάστε τα σχετικά αρχεία, εδώ.

Η Rita Habermann εκθέτει στο Ιστορικό Αρχείο – Μουσείο Ύδρας

Η γνωστή Γερμανίδα γλύπτρια έρχεται στην Ύδρα για μία...

Live – Βουλή: Σε εξέλιξη οι ομιλίες των πολιτικών αρχηγών για την πρόταση δυσπιστίας

Με τις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών, αυτή την ώρα,...

Η Ολυμπιακή φλόγα στην Πελοπόννησο – Πρόγραμμα λαμπαδηδρομίας

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας, στην Ελλάδα, εν’...
Μετάβαση στο περιεχόμενο