Παπαηλιού: Aπαραίτητη η στελέχωση του Παναρκαδικού Νοσοκομείου με ιατρικό, παραϊατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό

  O βουλευτής Αρκαδίας Γιώργος Η. Παπαηλιού  κατά την ενημέρωση της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής για τα πεπραγμένα της 6 ης  ΥΠΕ  από τον διοικητή της Παναγιώτη Νικολόπουλο ανέφερε, μεταξύ των άλλων, τα εξής :

Η σχεδιαζόμενη διχοτόμηση της 6 ης ΥΠΕ που σήμερα  περιλαμβάνει ολόκληρη την Πελοπόννησο, την Αιτωλοακαρνανία, την Ήπειρο και τα Ιόνια νησιά είναι θετική κίνηση και, όταν υλοποιηθεί, θα καταστήσει τη διοίκηση των υγειονομικών υπηρεσιών περισσότερο λειτουργική και αποτελεσματική.

Η στελέχωση του Παναρκαδικού Νοσοκομείου με ιατρικό, παραϊατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό είναι πλημμελής. Δεδομένου μάλιστα, ότι οι ιατροί πολλών ειδικοτήτων πρόκειται να συνταξιοδοτηθούν σύντομα, είναι απόλυτη ανάγκη να προκηρυχθούν τάχιστα  θέσεις μονίμων ιατρών, προκειμένου να υπάρξει συνέχεια και μεταλαμπάδευση της εμπειρίας από αυτούς που θα συνταξιοδοτηθούν σε αυτούς που θα προσληφθούν.

Στα κέντρα υγείας, που εξυπηρετούν τους κατοίκους της υπαίθρου Αρκαδίας, ιδίως στα απομακρυσμένα της Γορτυνίας και της Κυνουρίας και όχι μόνον,  εκτός από την έλλειψη αριθμητικά επαρκούς ιατρικού, νοσηλευτικού προσωπικού, εξοπλισμού και υλικών, υφίσταται και έλλειψη οδηγών των πεπαλαιωμένων ασθενοφόρων. Σ΄ αυτό το πλαίσιο, είναι απαραίτητη η εγκατάσταση σταθμών του ΕΚΑΒ σ΄αυτές τις απομακρυσμένες περιοχές, ώστε οι κάτοικοί τους  να μη αισθάνονται ότι βρίσκονται στο έλεος αποστάσεων και καιρικών συνθηκών.   

 

 

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Περί Πρωτοκόλλου και Εθιμοτυπίας στο Λεβίδι στον Παναρκαδικό και στην Expo

Παρατηρώντας τις διάφορες εκδηλώσεις που λαμβάνουν χώρα στον τόπο...

Με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού και παρουσία του Υπουργού Βασίλη Κικίλια η συνεδρίαση της ΕΝΠΕ

Με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δημήτρη Πτωχού και παρουσία του Υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Κικίλια, πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος, την Δευτέρα 15 Απριλίου. Η προετοιμασία για την επικείμενη αντιπυρική περίοδο ήταν το βασικό ζήτημα που απασχόλησε τη συνεδρίαση, με τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας να αναλύει

Ο Αποστόλης Στρέμπας πρώτος σκόρερ στην Α’ κατηγορία Αρκαδίας

Ο Αποστόλης Στρέμπας είναι ο πρώτος σκόρερ με 27...

Κώστας Τζιούμης: «Απρέπεια και απρεπείς»

Σε δήλωση του Δήμαρχος Τρίπολης κ. Κώστας Τζιούμης αναφέρεται...
Μετάβαση στο περιεχόμενο