Οικολόγοι Πράσινοι: Οι πολίτες της Πελοποννήσου να καταστήσουν τον Τατούλη persona non grata

Με αφορμή τις τελευταίες δηλώσεις του κυρίου Τατούλη σχετικά με την διαχείριση των απορριμμάτων και τον νέο ΕΣΔΑ, θα θέλαμε να του θυμίσουμε ότι ο κεντρικός σχεδιασμός διαχείρισης ΑΣΑ μέσω ΣΔΙΤ, που προκρίνει ο κύριος Τατούλης, είναι αντίθετος σε βασικά σημεία της οδηγίας 98/2008 και οικονομικά επιζήμιος για τους πολίτες της Πελοποννήσου, καθώς οδηγεί σε δέσμευση 27 χρόνων σε ότι αφορά την ποσότητα Αστικών Στερεών Αποβλήτων, η οποία θα πρέπει να παράγεται και να πληρώνεται από τους πολίτες.

Καλούμε τους πολίτες της Πελοποννήσου να καταστήσουν persona non grata τον κύριο Τατούλη, μόλις έρθει η ώρα του, στις επόμενες εκλογές. Προς το παρόν, ας τον κρίνουν με την επιείκεια που αρμόζει σε έναν πολιτικό που αντιλαμβάνεται να τον προσπερνάει η πολιτική και κοινωνική αναγκαιότητα.

Η εκπρόσωπος τύπου των Οικολόγων Πράσινων και Περιφερειακή Σύμβουλος Πελοποννήσου, Δήμητρα Λυμπεροπούλου, σχετικά με τις δηλώσεις του Π. Τατούλη εναντίον του νέου ΕΣΔΑ, σχολίασε:

«O Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, κ. Πέτρος Τατούλης, έπειτα από την -γνωστή σε όλο το πανελλήνιο- μακρά κι «επιτυχημένη» πορεία του στην διαχείριση των απορριμμάτων στην Περιφέρειά του, εναντιώνεται στον προτεινόμενο νέο Εθνικό Σχεδιασμό Διαχείρισης Απορριμμάτων, ίσως επειδή η δική του πολιτική για τα σκουπίδια ήταν καλύτερη.

Ας ρωτήσει ο ίδιος, τους κατοίκους της Τρίπολης που εμφανίζονταν επί μακρόν στα δελτία ειδήσεων με φόντο τους τόνους σκουπιδιών, για το αποτέλεσμα της δικής του ιδιοφυούς αντιμετώπισης του προβλήματος στην Περιφέρειά του.

Από την ανακοίνωσή του κ. Τατούλη ενάντια στον νέο ΕΣΔΑ, βέβαια, δεν μπορεί κανείς να καταλάβει αν εναντιώνεται στον νέο σχεδιασμό μόνο και μόνο για να «εκδικηθεί» τον Αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος μετά την τελευταία τους συνάντηση, ή επειδή τελικά ο ίδιος έμαθε ξαφνικά τι σημαίνει διαχείριση απορριμμάτων».

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η Ολυμπιακή φλόγα στην Πελοπόννησο – Πρόγραμμα λαμπαδηδρομίας

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας, στην Ελλάδα, εν’...

Δημήτρης Πτωχός: Aπολογισμός του πρώτου τριμήνου της θητείας του

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός, παρουσία του Αναπληρωτή Περιφερειάρχη...

Δημήτρης Πτωχός: «Το προσεχές χρονικό διάστημα θα είμαστε σε θέση να παρουσιάσουμε σε όλους τους πολίτες της Πελοποννήσου το πενταετές στρατηγικό σχέδιο»

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός, παρουσία του Αναπληρωτή Περιφερειάρχη με ευθύνη τα αντικείμενα Συντονισμού-Οικονομικών-Προγραμματισμού, Χρήστου Λαμπρόπουλου και του Εκτελεστικού Γραμματέα, Γιώργου Σπίνου, προχώρησε σε συνάντηση με τους δημοσιογράφους των Μέσων Ενημέρωσης της Πελοποννήσου, την Πέμπτη 28 Μαρτίου, στην Τρίπολη, στην οποία έκανε τον απολογισμό του πρώτου τριμήνου της θητείας του, απάντησε σε ερωτήσεις για όλα
Μετάβαση στο περιεχόμενο