Πέτρος Τατούλης «Η Κυβέρνηση οφείλει να καταθέσει το αναπτυξιακό της μοντέλο στους πολίτες»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Την ανάγκη να καταθέσει η Κυβέρνηση το σχέδιό της για το αναπτυξιακό μοντέλο της χώρας, έθεσε ως προτεραιότητα ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου για την ανάκαμψη της πραγματικής οικονομίας και της παραγωγικότητας στην ομιλία του στα εγκαίνια της 11ης Περιφερειακής Έκθεσης «Αργολίδα 2015» τονίζοντας παράλληλα ότι στην εθνική διαπραγματευτική προσπάθεια της χώρας για συμφωνία με τους εταίρους μας πρέπει να είμαστε συνολικά ισχυροί.

Κρίσιμο πολιτικό διακύβευμα χαρακτήρισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου την «αμφιθυμία» της σημερινής Κυβέρνησης, «απ’ τη μια πλευρά να κόπτεται ότι ανήκουμε στην Ευρωπαϊκή Ένωση και, απ’ την άλλη να απαρνιέται εν τοις πράγμασι το Ευρωπαϊκό κεκτημένο», η οποία λειτουργεί ανασταλτικά για την πραγματική οικονομία.
«Η χειραγώγηση και η αμφιταλάντευση στην πορεία του Επιμελητηριακού θεσμού σημαίνει θάνατο για την επιχειρηματικότητα» τόνισε ακόμη ο κ. Τατούλης και ζήτησε από την Κυβέρνηση να φέρει γρήγορα την πολιτική της πρόταση για την εξέλιξη των Επιμελητηρίων, κατακρίνοντας παράλληλα την ασάφεια της προσέγγισης της προηγούμενης Κυβέρνησης.
Αναφερόμενος στη νέα Προγραμματική Περίοδο ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου σημείωσε ότι το κρίσιμο ζήτημα δεν είναι το ποιος θα διαχειριστεί τους πόρους, αλλά ο προσανατολισμός της, που ξεκάθαρα προσδιορίζεται από την έξυπνη εξειδίκευση και την επιχειρηματικότητα.

Απαραίτητη η εξυγίανση του χρηματοπιστωτικού συστήματος

Ειδική αναφορά έκανε ο κ. Τατούλης στη λειτουργία των συστημικών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων και υπογράμμισε την ανάγκη να εξυγιανθεί το χρηματοπιστωτικό σύστημα, χωρίς το οποίο δεν μπορεί να υπάρξει πραγματική οικονομία και χαρακτήρισε απαράδεκτη συνθήκη οι τράπεζες που ανακεφαλαιοποιήθηκαν να μην προσφέρουν τη ρευστότητα στην αγορά, όπως έχουν υποχρέωση.
«Ξεκάθαρο μήνυμα των πρόσφατων εκλογών είναι η διαπίστωση ότι οι πολίτες, κάτω από την εμπειρία της μεγάλης κρίσης δε στηρίζονται σε φοβικά σύνδρομα και σε συντηρητικές πολιτικές προσεγγίσεις, αντίθετα απεγκλωβίζονται από κομματικούς μηχανισμούς και καθίστανται πιο ελεύθεροι και πιο υπεύθυνοι» δήλωσε ακόμη ο κ. Τατούλης.
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου χαρακτήρισε τέλος τη μεγαλύτερη αντιμεταρρυθμιστική πολιτική, «τη λειτουργία του κομματικού κράτους, η οποία αποδομεί κάθε μεταρρυθμιστική προσπάθεια» και υπογράμμισε τη βαθιά πίστη των προηγούμενων Κυβερνήσεων σε αυτή την πρακτική, «πορεία την οποία ακολουθεί και η σημερινή Κυβέρνηση, ίσως με σκληρότερο τρόπο».

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πρόσκληση Συμβουλίου Κοινότητας Τρίπολης (22/4/2024)

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Σας καλούμε την 22α Απριλίου 2024, ημέρα Δευτέρα και ώρα 18:00, να προσέλθετε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου Τρίπολης (1ος όροφος), Λαγοπάτη & Αταλάντης), σε τακτική συνεδρίαση του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Τρίπολης, για τη συζήτηση και λήψη απόφασης στα πιο κάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης:Χορήγηση έγκρισης άδειας λειτουργίας μουσικής με παρατεταμένο ωράριο σε

Πρόσκληση συνεδρίασης Δημοτικού Συμβουλίου (22/4/2024)

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ H Σας καλούμε στις 22 Απριλίου 2024 ημέρα Δευτέρα και ώρα 20.30 να προσέλθετε στο κτίριο της ΟΕΒΕΑ επί της οδού Καλαμάτας 113 σε τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, κατ’ εφαρμογή των διατάξεων του αρ.67 του Ν. 3852/2010 όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 6 του Ν. 5056/23

Κόρινθος: Συναγερμός στις Αρχές – Άψυχο σώμα βρέθηκε να επιπλέει στη θάλασσα

Συναγερμός στις Αρχές νωρίς το πρωί της Πέμπτης 18/04,...
00:00:59

10 χρόνια Greek Maritime Golf Event στην Costa Navarino

Αθήνα, 18 Απριλίου 2024 – Το κορυφαίο τουρνουά γκολφ...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο