Λαϊκή Συσπείρωση: «Προκλητικά ο κ. Τατούλης υπερθεματίζει για την Π.Ν.Π. με την όποια Κυβέρνηση βάζει χέρι στα ταμειακά διαθέσιμα δήμων – περιφερειών»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Προκλητική χαρακτηρίζει την στάση της Περιφερειακής αρχής σχετικά με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της Κυβέρνησης για ταμειακά διαθέσιμα δήμων – περιφερειών, σε δελτίο τύπου Λαϊκή Συσπείρωση.

Το δελτίο τύπου αναφέρει τα εξής:

«Προκλητικά ο κ. Τατούλης και η Διοίκηση της Περιφέρειας Πελοποννήσου βγαίνουν δημόσια και συμφωνούν – υπερθεματίζουν (κατακεραυνώνει όποιους διαφωνούν) για την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της Κυβέρνησης, με την όποια Κυβέρνηση βάζει χέρι στα ταμειακά διαθέσιμα δήμων – περιφερειών και άλλων δημόσιων οργανισμών.

Τέτοιες αποφάσεις θα έχουν αποτέλεσμα την παραπέρα περικοπή κοινωνικών δαπανών, προβλήματα στη λειτουργία των Δήμων και των Περιφερειών και στη μισθοδοσία των εργαζομένων τους.

Είναι συνέχεια αντίστοιχων αποφάσεων για δέσμευση των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων με επιπτώσεις στην υγεία – πρόνοια και στις συντάξεις των λαϊκών στρωμάτων.

Όλα αυτά για να ικανοποιήσει η κυβέρνηση τις απαιτήσεις των δανειστών και να εξυπηρετηθεί το κρατικό χρέος, για το οποίο οι μόνοι που δεν ευθύνονται είναι οι εργαζόμενοι, τα πλατειά λαϊκά στρώματα.

Από την ταύτιση της πρασινογάλαζης πλειοψηφίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου με τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ σε τέτοια σοβαρά ζητήματα οι εργαζόμενοι, τα λαϊκά στρώματα είναι ανάγκη να βγάλουν συμπεράσματα, να οργανώσουν την πάλη τους με κύριο στόχο: Κάτω τα χέρια από τα χρήματα των εργαζόμενων και των συνταξιούχων.»

Εν τω μεταξύ με επιστολή τους προς τον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου, οι περιφερειακοί σύμβουλοι Νίκος ΓΦόντικας και Βαγγέλης Γούργαρης ζητούν έκτακτη – κατεπείγουσα συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου για να συζητηθεί το συγκεκριμένο θέμα.

Στην επιστολή αναφέρονται τα εξής:

«Με έκπληξη στα ΜΜΕ είδαμε τοποθέτηση της Περιφέρειας Πελοποννήσου, όπου εμφανίζεται η Περιφέρεια να συμφωνεί και να υπερθεματίζει την απόφαση της Κυβέρνηση να δεσμεύσει και μάλιστα με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου τα ταμειακά διαθέσιμα της Περιφέρειας, για να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις των δανειστών και να εξυπηρετήσει το κρατικό χρέος.

Επειδή θεωρούμε ότι, με απόφαση κανενός περιφερειάρχη, κανενός ανώνυμου από τη Διοίκηση της Περιφέρειας που κρύβεται πίσω από ανυπόγραφο δελτίο τύπου, δεν μπορεί να δεσμεύεται η Περιφέρεια για τέτοια σοβαρά ζητήματα, ζητάμε έκτακτη – κατεπείγουσα συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου για να συζητήσουμε και να πάρουμε αποφάσεις για ένα τέτοια σοβαρό ζήτημα, όπως η δέσμευση των ταμειακών διαθεσίμων της Περιφέρειας.»

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ζερεφός: Έρχονται συνθήκες ερήμου σε Κορινθία, Αργολίδα, Αρκαδία και Λακωνία

Στη Μεγάλη Εικόνα μίλησε ο Καθηγητής Φυσικής της Ατμόσφαιρας,...

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για Επιτροπή Ελέγχου. Διαβάστε εδώ. 

Πρωτόγνωρο επεισόδιο μεταφοράς Αφρικανικής σκόνης στο Ναύπλιο

Ένα από τα σοβαρότερα επεισόδια μεταφοράς Αφρικανικής σκόνης που...
00:00:00

Δείτε Ζωντανά | Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Γορτυνίας 23/4 (vid)

Ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Γορτυνίας στην...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο