Χαρίτσης από Τρίπολη: "Προτεραιότητα μας η συνεργασία όλων των παραγωγικών δυνάμεων" (video)

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας κ.Χαρίτσης βρέθηκε στην Τρίπολη, όπου και εγκαινίασε την 1η Παμπελοποννησιακή έκθεση "ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ EXPO".

Αμέσως μετά την τελετή των εγκαινίων ο κ.Χαρίτσης επισκέφθηκε τα περίπτερα της έκθεσης και συνομίλησε με τους εκθέτες.


Στις δηλώσεις του στην κάμερα του pna.gr o αναπληρωτής Υπουργός έδειξε ιδιαίτερα ικανοποιημένος από την πρωτοβουλία των επιμελητηρίων για την διοργάνωση μιας τόσο μεγάλης εμβέλειας έκθεσης, τονίζοντας, πως η προσπάθεια αυτή αποτελεί το πιο δυνατό παράδειγμα, για το πώς η συνεργασία φορέων και επιχειρήσεων μπορεί να συνδράμει για να ξεφύγουμε από την κρίση. "Για εμάς είναι πολύ σημαντικό και το έχουμε θέσει ως προτεραιότητα, να υπάρξει συνεργασία όλων των παραγωγικών δυνάμεων για να ξεφύγουμε από την κρίση. Η σημερινή έκθεση κινείται ακριβώς σε αυτή την λογική. Να μπορέσουν να συνεργαστούν δηλαδή φορείς και επιχειρήσεις, για να δημιουργήσουν εκείνες τις εξωστρεφείς δυνατότητες, που θα τους δώσουν την δυνατότητα, να σταθούν σε ένα ανταγωνιστικό και δύσκολο περιβάλλον", ανέφερε χαρακτηριστικά.


Στη συνέχεια αναφερόμενος στις προσπάθειες που γίνονται από την κυβέρνηση, για την ενίσχυση τις μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας ανέφερε: "Με τις παρεμβάσεις μας και στο θεσμικό περιβάλλον για την απλοποίηση των διαδικασιών, την ενίσχυση της διαφάνειας και την πάταξη της γραφειοκρατίας, αλλά και στο χρηματοδοτικό πεδίο με τα προγράμματα του ΕΣΠΑ - που βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη - θα επαναλάβουμε τις επιτυχίες του 2015. Και φέτος θα έχουμε μεγάλη απορρόφηση των πόρων του ΕΣΠΑ".


Τέλος αναφερόμενος στο τηλεοπτικό πεδίο και το θέμα των αδειών τόσο για τα κανάλια εθνικής εμβέλειας, όσο και για τα περιφερειακά κανάλια δήλωσε: "Η ελληνική κυβέρνηση έχει κάνει μια πολύ μεγάλη προσπάθεια για να μπει τάξη σε ένα περιβάλλον, που για δεκαετίες κυριαρχούσε η ανομία. Αυτή η προσπάθεια θα συνεχιστεί και είναι προς όφελος όλων. Σε σχέση με τις περιφερειακές άδειες, θα είναι το επόμενο θέμα, με το οποίο θα ασχοληθούμε, μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας παροχής των αδειών για τα κανάλια εθνικής εμβέλειας. Θεωρούμε, πως είναι πολύ σημαντικό σε όλα τα θέματα, που σχετίζονται με τα ΜΜΕ, να μπει μια τάξη, γιατί τόσα χρόνια όλα λειτουργούσαν εις βάρος και των ίδιων των επιχειρήσεων και των εργαζομένων αλλά και του κοινού".

Εγγραφείτε και διαβάστε τις σημαντικότερες ειδήσεις

fb yt
insta twiter

logofootermedia