Δυνατότητα των δήμων για φυτεύσεις μέσω του “Πράσινου Ταμείου”

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Από το Κέντρο Ενεργειακής Πολιτικής και Ανάπτυξης (ΚΕΠΑ) του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, γνωστοποιήθηκαν τα εξής:

“Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας “75UN — 75 Trees UNAI SDG7”, µε χρηµατοδότηση του «Πράσινου Ταμείου» του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας ο Δήμος Σπάρτης φύτευσε στο Πάρκο Γουδέ, στο διάστηµα 16 – 17 Δεκεμβρίου 2021, ένα σύνολο 100 δένδρων, αποτελούμενο από 11 βελανιδιές, 16 καρυδιές, 15 καστανιές, 10 κουτσουπιές, 21 πλατάνια, 11 σφενδάµια και 16 χαρουπιές.

Το κόστος αγοράς, µεταφοράς των δένδρων καθώς και του υλικού άρδευσης καλύφθηκε απὀ το «Πράσινο Ταμείο» και ανήλθε σε 1.805,86 ευρώ ενώ οι διαδικασίες πληρωμής διεκπεραιώνονται µέσω του ΕΛΚΕ – ΕΚΠΑ.

Στο μνημόνιο συνεργασίας που υπεγράφη μεταξύ του Δήμου Σπάρτης και του ΚΕΠΑ – UNAI Hub SDG7, ο δήμος αναλαμβάνει την φροντίδα των δένδρων για περίοδο πέντε ετών και -στο µέτρο των δυνατοτήτων του- την ενθάρρυνση της τοπικής κοινωνίας για δενδροφυτεύσεις, τα επόμενα έτη, ως συμβολή στις παγκόσμιες προσπάθειες αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής.

Από την πλευρά του, το ΚΕΠΑ – UNAI Hub SDG7 αναλαμβάνει την κοινοποίηση της δενδροφύτευσης στο «Πράσινο Ταμείο», στους συνεργαζόμενους δήμους και φορείς, στην ΚΕΔΕ, στα ελληνικά μέσα ενημέρωσης και µέσω του UNAI στα αντίστοιχα μέσα ενημέρωσης του ΟΗΕ.

Τα δύο µέρη συμφωνούν στην προώθηση της συνεργασίας µε σκοπό την συγκρότηση Διεθνούς Συνεργατικής Πρωτοβουλίας (International Cooperative Initiative – ICI) στο πλαίσιο των αντίστοιχων δραστηριοτήτων του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας των χωρών του Εύξεινου Πόντου – ΟΣΕΠ (Black Sea Economic Cooperation Organization – BSEC).

Τέλος, υπενθυµίζεται η δυνατότητα δωρεάν παροχής προς δήμους τουλάχιστον 100 δένδρων, μέχρις της εξαντλήσεως της υφιστάμενης χρηµατοδότησης από το «Πράσινο Ταμείο», καθώς και της παροχής αντίστοιχου αριθμού δωρεάν ελαιόδενδρων, που έχουν διατεθεί από το φυτώριο «Hellenic Plants».

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να επικοινωνήσουν στο pkonidar@uoa.gr”.

spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

LIVE ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ – ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΜΟΣΧΑΤΟΥ | Αγωνιστική ημέρα: 24

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ - ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΜΟΣΧΑΤΟΥ | Α Κατηγορία Γυναίκες 2025 - 26🟡🔵 Αγωνιστική ημέρα: 24 📆Σάββατο 02/05/2026, 16:00) 📍Γήπεδο Παναρκαδικού ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ!

Υπεγράφη η σύμβαση για τον Βιολογικό Καθαρισμό Ελαφονήσου | Δημήτρης Πτωχός: Ένα έργο που δίνει οριστική λύση και αλλάζει τα δεδομένα για το νησί

Στην υπογραφή της σύμβασης για την υλοποίηση του έργου «Κατασκευή Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων (ΕΕΛ) Δήμου Ελαφονήσου», προϋπολογισμού 4.092.417,89 ευρώ, προχώρησε η Περιφέρεια Πελοποννήσου, σηματοδοτώντας την έναρξη ενός έργου καθοριστικής σημασίας για το νησί. Πρόκειται για μια παρέμβαση που δίνει οριστική λύση στη διαχείριση των λυμάτων, ενισχύει την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και δημιουργεί τις προϋποθέσεις

Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης: Λαϊκίστικη η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για μειωμένο ωράριο εργασίας

Από το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: Η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για μείωση των εβδομαδιαίων ωρών εργασίας σε 32-35 με πλήρεις αποδοχές, λίγο πριν την Πρωτομαγιά, οδηγεί σε λουκέτα χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις και στην ανεργία χιλιάδες εργαζόμενους. Ο κύριος Ανδρουλάκης, με μία πρόταση καθαρά λαϊκίστικη, δεν μπαίνει στον

ΔΗΜΟΦΙΛΗ