Π. Νίκας, “η Περιφέρεια Πελοποννήσου στηρίζει ενεργά τον αθλητισμό” – διάθεση υλικού στους δήμους της Μεσσηνίας

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

“Η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα συμβάλει ενεργά στην ενίσχυση του αθλητισμού, δίνοντας και την προσοχή που αξίζει στον κλασικό” σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, το μεσημέρι σήμερα, Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου, στο διοικητήριο της Π.

Ε. Μεσσηνίας, στην Καλαμάτα.

Ο περιφερειάρχης υπέγραψε την διάθεση προς τους δήμους του νομού αθλητικού υλικού, προϋπολογισμού που φθάνει τα 100.000 ευρώ.

Απευθυνόμενος ο Π. Νίκας στους δημοσιογράφους αναφέρθηκε στην προσπάθεια που καταβάλλεται από την περιφερειακή του Αρχή για την ανασυγκρότηση των αθλητικών υποδομών σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες, σημειώνοντας ειδικότερα:

“Ως περιφερειακή Αρχή καταβάλαμε πολλές προσπάθειες στην πρώτη διετία μας -και στην δεύτερη θα καταβάλουμε ακόμα μεγαλύτερες- για την ενίσχυση του αθλητισμού στην Περιφέρειά μας.

Χρειάζεται να επιληφθούμε άμεσα και στο θέμα των αθλητικών υποδομών, όπως και στο θέμα του εξοπλισμού των σταδίων, ενώ πρέπει να εγκύψουμε και στον κλασικό αθλητισμό, ο οποίος τα προηγούμενα χρόνια είχε εγκαταλειφθεί στην Περιφέρεια. Ηδη καταβάλλεται προσπάθεια στο επίπεδο των υποδομών, καθώς στην Περιφέρεια Πελοποννήσου δεν υφίσταται αυτή τη στιγμή κανένας αθλητικός χώρος διεθνών προδιαγραφών.

Οσον αφορά στη Μεσσηνία, στην Καλαμάτα, ανακατασκευάζονται από την Περιφέρεια τα τρία βασικά γήπεδα, της Ενωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Μεσσηνίας στον Κορδία, του Μεσσηνιακού και σύντομα και το δημοτικό στάδιο στην Παραλία.

Αναφέρω ακόμα τα γήπεδα, στο Πλατύ, στην Ελαία και ετοιμαζόμαστε για το αθλητικό κέντρο στην Κυπαρισσία, σε συνεργασία με τον Δήμο Τριφυλίας. Σειρά έχουν το γήπεδο της Μεσσήνης με συμπληρωματικές εργασίες, καθώς και το γήπεδο του Μελιγαλά.

Ανάλογα έργα υλοποιούνται ή έχουν δρομολογηθεί και στις υπόλοιπες 4 Περιφερειακές Ενότητες.

Σήμερα, διαθέτουμε στους δήμους της Μεσσηνίας αθλητικό υλικό και όργανα, ο προϋπολογισμός των οποίων συνολικά φθάνει περίπου τα 100.000 ευρώ. Υπάρχουν ακόμα 300.000 ευρώ που θα διατεθούν από την Περιφέρεια για παρόμοιες ενέργειες και στις υπόλοιπες Π.Ε.

Να προσθέσω και το πρόγραμμα στήριξης αθλητών και αθλητικών ομάδων -όχι των ΠΑΕ-, που εδρεύουν στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και συμμετέχουν σε εθνικά πρωταθλήματα ολυμπιακών αθλημάτων ως προς τις δαπάνες για την μετακίνησή τους στο πλαίσιο των αθλητικών τους υποχρεώσεων.

Φυσικά, είναι αυτονόητη η στήριξη της Περιφέρειας στις μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις, ενώ σύντομα εκτιμώ -μέσα στον ερχόμενο Ιανουάριο-, θα ολοκληρωθεί και η προγραμματική για τη διοργάνωση των ‘Παπαφλεσσείων’ στην Καλαμάτα” κατέληξε ο περιφερειάρχης, υπενθυμίζοντας ότι σημαντικές πιστώσεις, συνολικού ύψους περί τα 100.000.000 ευρώ, έχουν διατεθεί από την Περιφέρεια για την στήριξη των δημόσιων δομών υγείας στον αγώνα που δίνουν τα δύο τελευταία χρόνια απέναντι στην covid-19.

Στην υπογραφή από τον περιφερειάρχη Π. Νίκα των σχετικών συμβάσεων για την διάθεση αθλητικού υλικού στους δήμους της Μεσσηνίας, το μεσημέρι, στο διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας, στην Καλαμάτα, παρόντες ήταν οι δήμαρχοι Δυτικής Μάνης Δημήτρης Γιαννημάρας, Οιχαλίας Παναγιώτα Γεωργακοπούλου και Τριφυλίας Γιώργος Λεβεντάκης, οι αντιδήμαρχοι Μεσσήνης Κώστας Ρούτσης και Πύλου – Νέστορος Δημήτρης Σιψάς, καθώς και ο πρόεδρος του αθλητικού οργανισμού του Δήμου Καλαμάτας Παναγιώτης Βασιλόπουλος.

 

 

Τι παρέλαβε ο κάθε δήμος της Μεσσηνίας, μπορείτε να το δείτε εδώ:

ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Συνέντευξη τύπου για το θέμα του νερού παραχώρησε ο Δήμαρχος Κορινθίων Νίκος Σταυρέλης

 Ο Δήμαρχος ανέπτυξε δύο κύριους άξονες, τις υπερκαταναλώσεις και τους μεγαλοοφειλέτες.           Το φαινόμενο των υπερκαταναλώσεων παρατηρείται κυρίως σε κάποια χωριά και λιγότερο στην πόλη της Κορίνθου, όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο Δήμαρχος « Είναι αδιανόητο ο Δήμος να μην ποτίζει δημοτικούς κήπους και γκαζόν για να εξοικονομούμε νερό από την ύδρευση και να βλέπουμε ασύστολη

Ανοιχτή εκδήλωση με θέμα: «Η συμβολή του Επιχειρησιακού Προγράμματος Περιφέρειας Πελοποννήσου 2014-2020 στην Ανάπτυξη της Πελοποννήσου»

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου και η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Προγράμματος Πελοπόννησος 2021-2027 σας προσκαλούν στην εκδήλωση με θέμα: «Η συμβολή του Επιχειρησιακού Προγράμματος Περιφέρειας Πελοποννήσου 2014-2020 στην Ανάπτυξη της Πελοποννήσου» και στόχο την ενημέρωση φορέων και πολιτών για την υλοποίηση του Επιχειρησιακού Προγράμματος Περιφέρειας Πελοποννήσου 2014-2020, την συμβολή του στην ανάπτυξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου, αλλά και τις προοπτικές

Προληπτική απαγόρευση κυκλοφορίας σε δάση του Δήμου Γορτυνίας λόγω Υψηλού Κινδύνου Πυρκαγιάς 

Ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς στο Δήμο Γορτυνίας είναι υψηλός (κατηγορία κινδύνου 3) για αύριο Σάββατο 22 Ιουνίου, σύμφωνα με τον Ημερήσιο Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδόθηκε από την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.Σε ισχύ είναι η απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Αρκαδίας κ. Κώστα Μανδρώνη, για την προληπτική απαγόρευση κυκλοφορίας σε δάση και περιοχές Natura, σύμφωνα με την

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην περιοχή του Ισθμού για την εξυπηρέτηση των τοπικών μετακινήσεων

Μετά την πρόσφατη καταστροφή της Γέφυρας στον Ανισόπεδο Κόμβο Λουτρακίου και τη διακοπή της κυκλοφορίας της Παλαιάς Εθνικής Οδού «Αθηνών–Κορίνθου» και κατόπιν σχετικής Απόφασης του Υπουργείου Υποδομών και Μεταορών,  με σκοπό τη βέλτιστη δυνατή αποκατάσταση της κυκλοφοριακής διασύνδεσης μεταξύ των Δήμων «Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων» και «Κορινθίων»,  τίθενται σε εφαρμογή από το Σάββατο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο