Λαμπρές οι εκδηλώσεις για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940

Με λαμπρότητα γιορτάστηκε σήμερα Πέμπτη 28 Οκτωβρίου στην Περιφέρεια Πελοποννήσου -και σε όλη την Ελλάδα- η 81η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου 1940.

Ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας παρέστη στις εκδηλώσεις που έγιναν στην Καλαμάτα, παρουσία του υπουργού Εσωτερικών Μάκη Βορίδη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Με λαμπρότητα γιορτάστηκε σήμερα Πέμπτη 28 Οκτωβρίου στην Περιφέρεια Πελοποννήσου -και σε όλη την Ελλάδα- η 81η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου 1940.

Ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας παρέστη στις εκδηλώσεις που έγιναν στην Καλαμάτα, παρουσία του υπουργού Εσωτερικών Μάκη Βορίδη.

Στις 10.15 το πρωί τελέστηκε δοξολογία στον μητροπολιτικό ναό της Υπαπαντής του Χριστού, στην οποία προέστη ο μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος και ακολούθησε ομιλία από την διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Θεοφανία Σιούτη.

Στη συνέχεια, στο ηρώο της πλατείας 23ης Μαρτίου, εψάλη επιμνημόσυνη δέηση και ακολούθησε κατάθεση στεφανιών και στις 11 το πρωί ξεκίνησε η παρέλαση μαθητών, συλλόγων και τμημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων, στην οδό Αριστομένους μέχρι τη συμβολή της με την οδό Βασιλέως Κωνσταντίνου.

Στη σημερινή εκδήλωση μετείχαν επίσης, οι βουλευτές Γιάννης Λαμπρόπουλος, Περικλής Μαντάς, Μίλτος Χρυσομάλλης και Αλέξης Χαρίτσης, ο δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Στάθης Αναστασόπουλος, περιφερειακοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Σε δηλώσεις του ο περιφερειάρχης Π. Νίκας μετά την παρέλαση, αφού έδωσε συγχαρητήρια στους διοργανωτές και τους συντελεστές της παρέλασης, επισήμανε:

“Κατά τον Μυριβήλη, το 1940 δείξαμε την εθνική μας ταυτότητα. Είμαστε ενωμένοι ως Ελληνες κάτι που νομίζω ότι είναι και το ζητούμενο αλλά και ό,τι καλύτερο για τον λαό μας τα χρόνια που έρχονται. Σκεπτόμαστε τους αγωνιστές του ’40, όλους αυτούς που άφησαν στα βουνά της Αλβανίας, στην Βόρεια Ηπειρο, τα κόκαλά τους -πολλά από τα οποία δεν τα έχουμε βρει ακόμα. Θυμόμαστε τον λαό μας που αγωνίστηκε με όλες του τις δυνάμεις, ενωμένος. Τον κυβερνήτη Ιωάννη Μεταξά που ετοίμασε τη χώρα γι’ αυτή τη μεγάλη μάχη. Την εθνική αντίσταση και τους νεκρούς της, όπως και τους αγώνες κατά του φασισμού. Εύχομαι χρόνια πολλά σε όλους και η πατρίδα μας, το έθνος μας, να προχωρήσει ενωμένη γιατί οι κίνδυνοι, όπως ξέρετε, εξακολουθούν να είναι μεγάλοι”.

Ανάλογες εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν και στις έδρες των υπόλοιπων Περιφερειακών Ενοτήτων Αρκαδίας, Αργολίδας, Κορινθίας και Λακωνίας, στις οποίες την κυβέρνηση εκπροσώπησαν, στην Τρίπολη ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ Δημήτρης Σκάλκος, στο Ναύπλιο ο γενικός γραμματέας Πολιτισμού Γιώργος Διδασκάλου, στην Κόρινθο ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Χρίστος Δήμας και στην Σπάρτη η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Μαρία Συρεγγέλα.

spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο εορτασμός του Προφήτου Ηλιού στην Ιερά Μητρόπολη Μαντινείας και Κυνουρίας

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάσθηκε η μνήμη του Προφήτου Ηλιού του Θεσβίτου στην Ιερά Μητρόπολη Μαντινείας και Κυνουρίας. Την παραμονή της εορτής ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Επιφάνιος χοροστάτησε κατά τον Εσπερινό στο Ιερό Εξωκλήσιο του εορταζομένου Προφήτου, του ενοριακού Ιερού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Τρίπολης, συμπαραστατούμενος από Ιερείς. Το θείο λόγο κήρυξε

Κάλεσμα της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας για την αποκατάσταση της Ε.Ο. 74

ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Η Παναρκαδική Ομοσπονδία Ελλάδος απευθύνει κάλεσμα προς όλους τους συλλόγους-μέλη της, τους Αρκάδες όπου κι αν βρίσκονται, καθώς και προς τους φίλους της Αρκαδίας και της Ηλείας, να ενώσουμε τη φωνή μας για την άμεση αποκατάσταση του Εθνικού Οδικού Δικτύ

Κόρινθος: Νέα εμφάνιση καρχαρία στις Κεχριές μέσα σε λίγες ημέρες

Νέα εμφάνιση καρχαρία καταγράφηκε στη θαλάσσια περιοχή των Κεχριών Κορινθίας, λίγες ημέρες μετά το προηγούμενο περιστατικό. Σύμφωνα με πληροφορίες το θαλάσσιο ζώο εντοπίστηκε να κινείται κοντά στην ακτή

Ακυρώνεται η ξενάγηση της Εβδομάδας Ομογενών στη Σπάρτη

Ο Δήμος Σπάρτης και ο Σύλλογος Αποδήμων και Επαναπατρισθέντων Λακώνων «ο Λεωνίδας» θα ήθελαν να ενημερώσουν ότι η ξενάγηση σε αρχαιολογικούς χώρους της Σπάρτης, η οποία είχε προγραμματιστεί για την Τετάρτη 22 Ιουλίου