7 τρόποι με τους οποίους οι άλλοι σε παρακολουθούν στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Είναι γνωστό ότι το Facebook αποτελεί μια από τις πιο «πλούσιες» και προσβάσιμες πηγές πληροφοριών για οποιονδήποτε χρήστη του.

Γι’ αυτό και, χρησιμοποιώντας το, μπορούμε να κάνουμε την πιο εύκολη και αποτελεσματική παρακολούθηση: Είναι αυτός που μας ενδιαφέρει single; Έχει το πρόσωπο με το οποίο πρόκειται να βγούμε blind date ακραίες απόψεις; Τι κάνει ο πρώην μας; Είτε, λοιπόν, το αποκαλέσουμε καθαρή «κατασκοπία» είτε όχι, όλοι λίγο-πολύ το έχουμε κάνει.

Υπάρχουν, όμως, και ορισμένοι τρόποι που δεν είναι ιδιαίτερα γνωστοί – αλλά είναι ιδιαίτερα τρομακτικοί – με τους οποίους οι άλλοι μπορούν να έχουν πρόσβαση σε προσωπικές πληροφορίες μας. Ας δούμε, λοιπόν, πώς μπορούν να μας κατασκοπεύσουν μόνο με λίγα κλικ:

1) Μας βρίσκουν, ακόμα κι αν δεν ξέρουν καν το όνομά μας.

Μας γνώρισαν τυχαία σε ένα πάρτι και δεν θυμούνται καν το όνομά μας; Κανένα πρόβλημα. Η μηχανή αναζήτησης Graph Search μπορεί να τους βοηθήσει να μας βρουν. Για παράδειγμα, αν θυμούνται την εταιρεία στην οποία εργαζόμαστε ή το σχολείο στο οποίο πήγαμε (ή ακόμα καλύτερα και τα δύο), μπορούν να ψάξουν «οι χρήστες που δουλεύουν στην Χ εταιρεία» ή «οι χρήστες που πήγαν στο Χ σχολείο» ή τον συνδυασμό τους και να μας εντοπίσουν.

2) Βλέπουν σε ποια μέρη ή εκδηλώσεις έχουμε πάει.

Εδώ, το Graph Search γίνεται ακόμα πιο τρομακτικό. Μπορεί κάποιος να το χρησιμοποιήσει για να βρει π.χ. σε ποια πάρτυ ή τοποθεσίες παρευρεθήκαμε και κάναμε check-in. Το μόνο που χρειάζεται είναι να πληκτρολογήσουν «τοποθεσίες στις οποίες ο Χ χρήστης έχει πάει τους τελευταίους Χ μήνες/χρόνια» ή «εκδηλώσεις που ο Χ χρήστης έχει παρακολουθήσει»

3) Μαθαίνουν ποια είναι τα ενδιαφέροντά μας.

Αν δεν έχουμε ενεργοποιήσει ρυθμίσεις ασφαλείας για τις προσωπικές πληροφορίες μας, οποιοσδήποτε μπορεί να βρει εύκολα τα συγκροτήματα, τις ταινίες, τα βιβλία, τα σάιτ, τα πρόσωπα ή τις ομάδες στα οποία έχουμε πατήσει like. Το μόνο που χρειάζεται είναι να γνωρίζει το όνομά μας και να πληκτρολογήσει στην αναζήτηση «οι σελίδες οι οποίες στο Χ χρήστη αρέσουν».

4) Βλέπουν τις φωτογραφίες στις οποίες πατήσαμε like ή κάναμε σχόλιο.

Χάρη και πάλι στο Graph Search, μπορούν οι άλλοι να τις βρουν εύκολα. Αρκεί να πληκτρολογήσουν «φωτογραφίες στις οποίες ο Χ χρήστης πάτησε like» ή «φωτογραφίες τις οποίες ο Χ χρήστης σχολίασε» και θα εμφανιστούν όλες από την πρώτη μέρα που αρχίσαμε να χρησιμοποιούμε το συγκεκριμένο κοινωνικό δίκτυο.

5) Λαμβάνουν ειδοποιήσεις για οτιδήποτε κάνουμε στο Facebook.

Αν κάποιος μας εντάξει στους στενούς φίλους του μέσω της επιλογής «Close Friends», θα έχει πλέον τη δυνατότητα να μας παρακολουθεί πιο εντατικά. Κι αυτό, γιατί κάθε φορά που θα κάνουμε πλέον οποιαδήποτε κίνηση – like, σχόλιο σε φωτογραφία, καινούρια ανάρτηση στο προφίλ μας, check in σε μια τοποθεσία – θα λαμβάνει ενημέρωση. Αλλά, δεδομένου ότι το Facebook δεν μας ενημερώνει πότε κάποιος μας προσθέτει στους στενούς φίλους του, δεν μπορούμε να ξέρουμε ποιοι ακριβώς μάς παρακολουθούν τόσο στενά.

6) Έχουν πρόσβαση στην προσωπική φωτογραφία του προφίλ μας.

Αν δεν έχουμε ενεργοποιήσει τις ρυθμίσεις ασφαλείας, οποιοσδήποτε θα μπορεί να έχει πρόσβαση στην αρχική φωτογραφία μας και να την δει σε πλήρες μέγεθος.

7) Παρακολουθούν τους καλύτερους φίλους μας.

Οι εννέα φίλοι μας που εμφανίζονται στην αριστερή πλευρά του αρχικού προφίλ μας είναι εκείνοι με τους οποίους το Facebook θεωρεί ότι συνδεόμαστε πιο στενά. Έτσι, αν κάποιος ψάξει και τα δικά τους προφίλ, θα μάθει περισσότερα για εμάς και, κατά πάσα πιθανότητα, θα βρει και φωτογραφίες μας μαζί τους.

 

 

womantoc.gr

  • ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
  • facebook
- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

00:03:23

Η Ελευθερία Τσαγκίρη από την Τρίπολη και ο Senzu κυκλοφόρησαν νέο τραγούδι (vid)

Η Ελευθερία Τσαγκίρη από την Τρίπολη και ο Senzu,...

Γιατί οι υπηρεσίες χρώματος κοστίζουν πια πολύ «ακριβά»;

«Γιατί οι υπηρεσίες χρώματος κοστίζουν πια πολύ ακριβά;» από...

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η άσκηση οργανωμένης προληπτικής απομάκρυνσης πληθυσμού λόγω δασικής πυρκαγιάς στο Λουτράκι

Άσκηση επί χάρτου με την κωδική ονομασία «ΓΕΡΑΝΕΙΑ 2024» για την οργανωμένη προληπτική απομάκρυνση πολιτών λόγω δασικής πυρκαγιάς, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής 19 Απριλίου, στο Αλεξάνδρειο Συνεδριακό Κέντρο Λουτρακίου. Η άσκηση εντάσσεται στο πλαίσιο των δράσεων ετοιμότητας για τον βέλτιστο συντονισμό και την ενίσχυση της αποτελεσματικότητας των εμπλεκομένων φορέων ενόψει της αντιπυρικής περιόδου. Η

ΕΜΥ: Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων

Το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε χθες, Πέμπτη...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο