Τι δεν θα έτρωγε ποτέ ένας σεφ σε εστιατόριο

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Υπάρχουν συγκεκριμένα εστιατόρια που αρκετοί δεν τα επισκέπτονται παρά μόνο όταν υπάρχουν ειδικά event και οι τιμές τους πέφτουν αισθητά. Αυτό δεν σημαίνει ότι βρίσκουν το μενού υπερτιμημένο. Αλλά ότι δεν διαθέτουν τόσο χρήματα για να το απολαύσουν. Υπάρχει διαφορά. 

Ωστόσο, υπάρχουν και τα εστιατόρια στα οποία οι τιμές είναι πραγματικά υπερβολικές. Κάτι που αναγνωρίζουν και οι ίδιοι οι σεφ. Όπως εξηγεί ο Τζος Καπόν, σεφ και συνιδιοκτήτης των Bowery Meat Company και Lure Fish Bar στη Νέα Υόρκη, ο οποίος λέει στους πελάτες του ποια προϊόντα δεν θα πλήρωνε ποτέ ο ίδιος σε ένα εστιατόριο. 

Ανοιγμένα στρείδια 

Όταν παραγγείλετε στρείδια, θα πρέπει να τα ανοίγουν μπροστά σας εκείνη τη στιγμή. Να σερβίρονται δροσερά πάνω σε πάγο και να έχουν μέσα όλους τους χυμούς τους. Η γεύση τους θα πρέπει να είναι σαν να βάζετε θάλασσα στο στόμα. Αν σας τα σερβίρουν στεγνά και ρυτιδωμένα, καλό θα είναι να μην τα καταναλώσετε. Επίσης, τα στρείδια που κοστίζουν τρία ευρώ το ένα είναι παρόμοιας ποιότητας και ίδιας γεύσης με αυτά που κοστίζουν ένα ευρώ το ένα. Οπότε προτειμήστε τα. 

Αόρατες τρούφες

Τα περισσότερα λάδια και βούτυρα τρούφας δεν έχουν γίνει από φρέσκες τρούφες, αλλά από χημικά που μιμούνται το άρωμά τους. Οι τρούφες είναι ακριβές διότι είναι δυσεύρετες. Μάλιστα, πολλές εταιρείες βάζουν στο λάδι λίγα ξύσματα από αποξηραμένα μανιτάρια πορτομπέλο, τα οποία τα κόβουν με τέτοιο τρόπο ώστε να μοιάζουν με τρούφα, για να ξεγελάνε τους πελάτες τους. Σε κάθε περίπτωση το κακό λάδι τρούφας κάνει μπαμ στη μύτη και δεν είναι κάτι που θα έβαζε ένας σοβαρός σεφ στο πιάτο του πελάτη του. 

Μπριζόλα με τηγανιτές πατάτες

Το πρόβλημα σε αυτήν την περίπτωση είναι ότι τα περισσότερα εστιατόρια δεν περιγράφουν τις λεπτομέρειες που πρέπει. Καταγωγή ζώου, είδος ζώου, από ποιο μέρος του ζώου είναι η συγκεκριμένη μπριζόλα. Πλέον, ο μάγειρας μπορεί να ξεγελάσει ακόμα και τον πιο καλό κριτικό γεύσης με τις μεθόδους ψησίματος και μαλακώματος του κρέατος που υπάρχουν. Αυτό σημαίνει ότι ένα φτηνό, σκληρό κρέας μπορεί να σας το παρουσιάσουν για την πιο ακριβή κοπή. Γι’ αυτό και θα ήταν καλύτερο να επιλέγετε κρέατα σιτεμένα, ελάχιστα ψημένα, ώστε να γνωρίζεται και από την όψη και από τη γεύση τί τελικά τρώτε. 

Περίεργα ρολά σούσι 

Όταν έχεις ένα ποιοτικό και πανάκριβο κιτρινόπτερο τόνο, τα καλύτερα κομμάτια θα τα σερβίρεις σασίμι (σκέτο, ωμό ψάρι) ή νιγκίρι (ωμό ψάρι πάνω σε ρύζι) και τα υπόλοιπα κομμάτια ή ό,τι απομείνει, θα μπουν μέσα στα ρολά και δεν θα καταλάβει κανείς τίποτα. Έχω δει όμως προμηθευτές να φέρνουν κομμάτια τόνου σε σακούλες, τα οποία κανείς δεν γνωρίζει από που προήλθαν και αν όντως είναι τόνος ή κάποιο λευκό ψάρι που το έχουν βάψει. Αυτό σημαίνει ότι εάν έχετε οποιαδήποτε αμφιβολία για τη φρεσκάδα και την ποιότητα των θαλασσινών σε ένα εστιατόριο, ποτέ μην παραγγείλετε ρολά σούσι. 

insider.gr

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πασχαλινό Bazaar από «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης

Πασχαλινά Bazaars από «Το Χαμόγελο του Παιδιού» σε όλη...

Παράδοση έξυπνων ιατρικών συσκευών στο ΚΑΠΗ του Δήμου Τρίπολης από την Περιφέρεια Πελοποννήσου

H Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας σε συνεργασία με το Δήμο Τρίπολης πραγματοποίησε εκδήλωση παράδοσης συσκευών στο πλαίσιο υλοποίησης του Ευρωπαϊκού Προγράμματος HORIZON «SMART BEAR», στο χώρο του Κεντρικού ΚΑΠΗ, την Πέμπτη 18 Απριλίου. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας Χρυσοβαλάντης Μέλλος, η Αντιπεριφερειάρχης Πρόνοιας, Μαρία Οικονομάκου, ο Προϊστάμενος Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας, Σωτήρης Καμαρινόπουλος και Υπηρεσιακοί παράγοντες

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα, 19 Απριλίου

Σήμερα  Παρασκευή 19 Απριλίου 2024   είναι της  Άγιος Θεόδωρος...

Βαρύ πένθος στο Άστρος: «Έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 25 ετών ο Παναγιώτης Κολοβός

Δύσκολες ώρες για την τοπική κοινωνία του Άστρους Κυνουρίας...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο