ΑρχικήΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΆλλα σπόρΜνημόνιο συνεργασίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου με την ΓΓΑ και την Μετάβαση Α.Ε....

Μνημόνιο συνεργασίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου με την ΓΓΑ και την Μετάβαση Α.Ε. για την πίστα μοτοκρός στη Μεγαλόπολη

Ενα ακόμα βήμα πιο κοντά στην δημιουργία στη Μεγαλόπολη πίστας διεθνών προδιαγραφών για αγώνες μοτοκρός αποτελεί η υπογραφή σήμερα, Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου, μνημονίου μεταξύ της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, της Περιφέρειας Πελοποννήσου και της Ελληνικής Εταιρείας Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης Α.

Ε.

Αυτό σημείωσε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, ο οποίος εξέφρασε ιδιαίτερη ικανοποίηση για την εξέλιξη αυτή, καθώς με το εν λόγω μνημόνιο ανοίγει ο δρόμος για την αξιοποίηση και αναβάθμιση της ήδη υφιστάμενης από το 1994 πίστας μοτοκρός της Μεγαλόπολης -που κατασκευάστηκε με πρωτοβουλία της ΛΕΜΟΤ (Λέσχη Μοτοσυκλετιστών Τρίπολης) και την υποστήριξη από την ΔΕΗ Μεγαλόπολης.

Σκοπός είναι η νέα πίστα της Μεγαλόπολης να αποτελέσει ένα διεθνές κέντρο, που θα διαθέτει όλες τις απαραίτητες υποδομές ώστε να αποτελεί μια λειτουργική εγκατάσταση που θα πληροί όλα τα κριτήρια της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Μηχανοκίνητου Αθλητισμού, προκειμένου να φιλοξενεί εγχώριες αλλά και μεγάλες διεθνείς διοργανώσεις για την αγωνιστική μοτοσυκλέτα, αλλά και το mountain bike, το 4×4 και πολλά άλλα, εξυπηρετώντας απολύτως τις πιο σύγχρονες προδιαγραφές ασφάλειας.

Η εν λόγω πίστα βρίσκεται στον ευρύτερο χώρο των επιφανειακών ορυχείων λιγνίτη στο οροπέδιο – κοιλάδα της Μεγαλόπολης, νότια της κοινότητας Πλάκας, σε απόσταση 5 χιλιομέτρων δυτικά της πόλης και συνολικά καταλαμβάνει έκταση 93 στρεμμάτων, εκ των οποίων τα 51 είναι ο ευρύτερος αγωνιστικός χώρος και τα υπόλοιπα εξυπηρετούν τους αθλητές (χώρος στάθμευσης), τους θεατές και την ομάδα διοργάνωσης αγώνων.

Η πιο πάνω έκταση πρόκειται να μεταβιβαστεί -στο πλαίσιο εκτέλεσης προγραμματικής σύμβασης- από τη ΔΕΗ Α.Ε. στη Μετάβαση Α.Ε. η οποία έχει μεταξύ άλλων ως σκοπό την διαφοροποίηση της παραγωγικής βάσης των περιοχών δίκαιης αναπτυξιακής μετάβασης, η αναβάθμιση και αξιοποίηση των εδαφών που περιλαμβάνονται στις Ζώνες Απολιγνιτοποίησης (ΖΑΠ), η προσέλκυση, υποστήριξη και προώθηση επενδύσεων και επενδυτικών συνεργασιών στις περιοχές δίκαιης αναπτυξιακής μετάβασης καθώς και την εκτέλεση και διαχείριση έργων υποδομής και ανάπτυξης στις περιοχές αυτές.

Για την υλοποίηση του έργου, η Μετάβαση Α.Ε. θα συνεργασθεί με την Περιφέρεια Πελοποννήσου για την αξιοποίηση της εν λόγω έκτασης με σχετική προγραμματική σύμβαση, η οποία θα υπογραφεί μεταξύ τους μετά την ολοκλήρωση της μεταβίβασης των εκτάσεων.

Μετάβαση στο περιεχόμενο