Συγκινεί ο Τσιτσιπάς: «Πέντε λεπτά πριν τον τελικό έχασα τη γιαγιά μου»

Ιουνίου 14, 2021
Λίγο πριν τον σημαντικότερο, μέχρι στιγμής, αγώνα του τον τελικό του Roland Garros απέναντι στον Τζόκοβιτς, ο Στέφανος Τσιτσιπάς έμαθε ότι πέθανε η αγαπημένη του γιαγιά.

Μια συγκλονιστική αποκάλυψη έκανε ο Στέφανος Τσιτσιπάς στο λογαριασμό του στο Facebook. Ο πρωταθλητής μας, ο οποίος πάλεψε σαν λιοντάρι στον τελικό του Roland Garros και ηττήθηκε με 3-2 σετ στις λεπτομέρειες από τον Νόβακ Τζόκοβιτς, έχασε την αγαπημένη του γιαγιά, μητέρα του πατέρα του και προπονητή του, Απόστολου. Και όμως έδωσε τα πάντα στο court για να πάρει το πρώτο Grand Slam της καριέρας του.

Ο ίδιος θέλησε να πει το δικό του "αντίο":

“Η ζωή δεν έχει να κάνει με το αν νικάς ή χάνεις. Έχει να κάνει με την απόλαυση της κάθε στιγμής της ζωής, είτε είσαι μόνος είτε με άλλους δίπλα σου. Ζώντας μια ουσιαστική ζωή χωρίς δυστυχία και απόρριψη. Το να σηκώνεις τρόπαια και να γιορτάζεις τις νίκες είναι κάτι σημαντικό, αλλά όχι τα πάντα.

Πέντε λεπτά πριν μπω στο court, η αγαπημένη μου γιαγιά έχασε τη μάχη της με τη ζωή. Μια σοφή γυναίκα, της οποίας η πίστη στη ζωή και η προθυμία να δώσει και να παρέχει, δεν μπορεί να συγκριθεί με κανένα άλλο ανθρώπινο ον που έχω γνωρίσει ποτέ. Είναι σημαντικό να έχουμε περισσότερους ανθρώπους σαν αυτήν σε αυτόν τον κόσμο. Επειδή άνθρωποι σαν αυτήν την κάνουν να ζεις, σε κάνουν να ονειρεύεσαι.

Θα ήθελα να πω ότι ανεξάρτητα από την ημέρα, την περίσταση ή την κατάσταση, αυτό είναι αποκλειστικά αφιερωμένο σε αυτήν και μόνο σε αυτήν. Σε ευχαριστώ που μεγάλωσες τον πατέρα μου. Χωρίς αυτόν τίποτα δεν θα ήταν δυνατό”.

Προσθήκη σχολίου

logofootermedia