Ξεκίνησε το Πρόγραμμα «KIDS LOVE SPORTS» στο Καλλιμάρμαρο

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μετά από πολλούς μήνες αδρανείας λόγω της πανδημίας τo Καλλιμάρμαρο γέμισε πάλι με παιδικές φωνές και χαμόγελα καθώς ξεκίνησε το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα ‘Kids Love Sports’, που υλοποιείται από την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή με τη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και απευθύνεται σε προσφυγόπουλα τα οποία φιλοξενούνται σε ανοιχτές δομές της Αττικής.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε με την συμμετοχή 50 παιδιών από το κέντρο φιλοξενίας της Ριτσώνας και περιείχε ξενάγηση στο Στάδιο όπου τα παιδιά έμαθαν σημαντικές πληροφορίες για το ιστορικό αυτό μνημείο της Αθήνας και για τα ολυμπιακά αθλήματα, αθλητικές δράσεις υπό την καθοδήγηση έμπειρων προπονητών και πρώην ολυμπιονικών και απονομή μεταλλίων ως επιβράβευση για την προσπάθειά τους.

Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να μάθουν πολλά γύρω από ένα σημαντικό κομμάτι του πολιτισμού της χώρας που τους φιλοξενεί, να μυηθούν στα Ολυμπιακά αθλήματα του στίβου, να κατανοήσουν τα οφέλη του αθλητισμού στην ανθρώπινη υγεία, αλλά και να περάσουν μια ευχάριστη μέρα γεμάτη με δράση και παιχνίδι ξεφεύγοντας από τον εγκλεισμό και την απομόνωση που βιώνουν στην καθημερινότητα τους.

O Πρόεδρος της ΕΟΕ και μέλος της ΔΟΕ, Σπύρος Καπράλος συνεχάρη τους συντελεστές του προγράμματος για την εξαιρετική οργάνωση και τον άψογο συντονισμό κατά την πρώτη αυτή μέρα εφαρμογής του ενώ τόνισε για άλλη μια φορά πώς η ΕΟΕ θα συνεχίζει να στηρίζει τον προσφυγικό πληθυσμό μέσα από την προαγωγή των αξιών που πρεσβεύει ο Ολυμπισμός όπως η συμφιλίωση των λαών, η αλληλεγγύη και η προσφορά στον συνάνθρωπο.

Το πρόγραμμα θα συνεχιστεί για τους επόμενους 22 μήνες δίνοντας έτσι την ευκαιρία σε 4000 προσφυγόπουλα της Αττικής, ηλικίας από 6 έως 12 ετών να ζήσουν αυτή την ξεχωριστή εμπειρία που τους προσφέρει το πρόγραμμα “KIDS LOVE SPORTS”, ενώ στη συνέχεια θα οργανωθούν ομάδες όπου θα συμμετέχουν και ελληνικά σχολεία στο πλαίσιο μιας προσπάθειας γεφύρωσης των πολιτισμών μέσα από την καλή διάθεση και την θετική ενέργεια που επιδεικνύουν τα παιδιά.

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στις Βρυξέλλες για το EUTeens4Green ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός

Με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Δημήτρη Πτωχού, πραγματοποιήθηκε...

Ο Δήμος Κορινθίων ετοιμάζεται να υποδεχθεί την Ολυμπιακή Φλόγα των 33ων Ολυμπιακών Αγώνων

Ο Δήμος Κορινθίων ετοιμάζεται να υποδεχθεί την Ολυμπιακή Φλόγα των 33ων Ολυμπιακών Αγώνων, PARIS 2024, την Πέμπτη, 25 Απρίλιου 2024 και ώρα 20:00 στοv Φλοίσβο Κορίνθου.       Πρόκειται για μια σπουδαία στιγμή́ για την ιστορία και τον πολιτισμό́ της περιοχής μας καθώς μετά από 20 χρόνια η Ολυμπιακή Φλόγα επιστρέφει στην Κόρινθο.  Εξίσου σημαντικό είναι
00:03:23

Η Ελευθερία Τσαγκίρη από την Τρίπολη και ο Senzu κυκλοφόρησαν νέο τραγούδι (vid)

Η Ελευθερία Τσαγκίρη από την Τρίπολη και ο Senzu,...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο