Για άλλη μια φορά έδειξε ποιος είναι το «αφεντικό» (Αστέρας – ΠΑΟΚ 2-1)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ο κακός δαίμονας του ΠΑΟΚ στην Τρίπολη, Αστέρας, πήρε σπουδαία νίκη με 2-1, για την 9η αγωνιστική της Super League. Δεύτερη εκτός έδρας ήττα για τον Δικέφαλο μετά από αυτή στα Γιάννενα.

[iframe src=”https://embed.reembed.com/www.contra.gr/1xeK-g2PEHru3LpWoJ1VLtTl” allowfullscreen frameborder=”0″ width=”560″ height=”380″ ]

[iframe src=”https://embed.reembed.com/www.contra.gr/2WGy8B01W01l01qaeA27yQJQ” allowfullscreen frameborder=”0″ width=”560″ height=”380″ ]

[iframe src=”https://embed.reembed.com/www.contra.gr/1eH00W1v2Uc42K1y-h3uAXRk” allowfullscreen frameborder=”0″ width=”560″ height=”380″ ]

Ο ΠΑΟΚ μπήκε φουριόζος στο γήπεδο και μόλις στο 2ο λεπτό πλησίασε στο γκολ. Ο Ροντρίγκες σέντραρε συρτά, μετά από κόντρα η μπάλα στρώθηκε στον Μακ, ο οποίος από το ύψος της μικρής περιοχής δεν σημάδεψε σωστά. Οσο περνούσε ο χρόνος ο Αστέρας ισορροπούσε και στο 11′ ο Ιγκλέσιας έπιασε την κεφαλιά από πλεονεκτική θέση, όμως, δεν απείλησε τον Γλύκο. Στο 16′ ο Λανθαρότε “άδειασε” τον Τζαβέλλα από δεξιά, αλλά η σέντρα του ήταν κακή και στο 23′ ο Δικέφαλος άνοιξε το σκορ.

Ο Γκολάσα βρήκε τον Ροντρίγκες μέσα στην περιοχή, ο 25χρονος μεσοεπιθετικός ελευθερώθηκε με υπέροχο τρόπο, σέντραρε και ο Πέλκας με το στήθος έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα. Ο Αστέρας δυσκολευόταν να φτάσει στα καρέ του ΠΑΟΚ, την ώρα που οι παίκτες του Τούντορ κυκλοφορούσαν άνετα την μπάλα και είχαν συνεχώς την κατοχή.

Στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου παραλίγο, μάλιστα, ο Δικέφαλος να σημειώσει δεύτερο γκολ και να βάλει γερές βάσεις νίκες. Ο Ζάιρο πάσαρε στον Μακ μέσα στην περιοχή, ο Σλοβάκος σούταρε με δύναμη, όμως, ο Μπαντής απέκρουσε με υπερένταση.

Στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους ο Μπερτόλιο το… πήρε πάνω του και ισοφάρισε για τον Αστέρα. Ο άσος των γηπεδούχων ξεπέρασε Τζιόλη και Βίτορ και πλάσαρε εύστοχα στην κλειστή γωνία του Γλύκου, γράφοντας το 1-1. Μάλιστα στο 66′ οι Αρκάδες θα μπορούσαν να είχαν πάρει κεφάλι στο σκορ, εάν ο Παπαδόπουλος έβρισκε στόχο με προβολή από την μικρή περιοχή, έπειτα από συρτή σέντρα του Λούι.

Ο Ροντρίγκες στο 67′ προσπάθησε να γράψει το 2-1 με δυνατό σουτ, όμως, η μπάλα πέρασε ψηλά άουτ και στο 70′ ο Γλύκος απομάκρυνε με γροθιές κίνδυνο μπροστά στην εστία του ΠΑΟΚ. Στο 73′ ο Τζαβέλλας βρήκε με ωραία μακρινή μπαλιά τον Μακ, αλλά ο Σλοβάκος καθυστέρησε και όταν αποφάσισε να σουτάρει δεν ανησύχησε τον Μπαντή.

Ο Μακ ήταν πρωταγωνιστής και σε φάση στο 75′, όταν προσπέρασε τον προσωπικό του αντίπαλο, μπήκε από πλάγια στην περιοχή, αλλά επιχείρησε κάτι σαν σέντρα σουτ, που δεν κατέληξε, φυσικά, σε κάποιον συμπαίκτη του.

Στο 81′ ο Λούι προειδοποίησε με μακρινό σουτ που απέκρουσε δύσκολα ο Γλύκος και στο 82′ ο Αστέρας πήρε προβάδισμα. Μετά από εκτέλεση κόρνερ ο Κόστα έχασε τον Σανκαρέ, ο οποίος με άπιαστη κεφαλιά έστειλε την μπάλα στη γωνία του Γλύκου.

Οι γηπεδούχοι θα μπορούσαν να είχαν διευρύνει το προβάδισμά τους στο 87′ και στο 88′, ωστόσο, στην πρώτη περίπτωση ο Μάσα έκανε κακή επιλογή σε τετ α τετ και στην δεύτερη πρόλαβε και έδιωξε ο Βίτορ πάνω στην γραμμή.

MVP:
Ο Σανκαρέ μπορεί να ήταν αυτός που χάρισε τη νίκη στον Αστέρα, όμως, ο Μπερτόλιο ήταν ο παίκτης κλειδί για τον Αστέρα. Ο άσος των γηπεδούχων ήταν πολύ κινητικός καθ’ όλη την διάρκεια του ματς και αυτός που με προσωπική ενέργεια σε κρίσιμο σημείο στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους έφερε το ματς στα ίσα.

Αδύναμος κρίκος:
Η αμυντική γραμμή του ΠΑΟΚ είχε κάκιστες αντιδράσεις και στα δύο γκολ που δέχθηκε ο Δικέφαλος. Στο πρώτο τέρμα ο Μπερτόλιο περνάει σαν… σταματημένους τους Τζιόλη και Βίτορ και στο δεύτερο γκολ ο Σανκαρέ πιάνει κεφαλιά στην καρδιά της άμυνας, αφού πρώτα τον έχασε ο Κόστα.

Σχόλιο:
Εάν ο ΠΑΟΚ δεν διορθώσει τις… παιδικές ασθένειες στα μετόπισθεν δεν μπορεί να φτάσει πολύ μακριά την φετινή σεζόν. Πάλι σήμερα στην αμυντική γραμμή του Δικεφάλου έγιναν σοβαρά λάθη, τα οποία έφεραν την ήττα από τον Αστέρα και τα οποία θα πρέπει να προβληματίσουν τον Τούντορ γιατί δεν τα βλέπουμε για πρώτη φορά την τρέχουσα περίοδο.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
Αστέρας Τρίπολης: Μπαντής, Λούι, Γιαννούλης (55′ Παντελιάδης), Ζησόπουλος, Σανκαρέ, Ιγκλέσιας, Παπαδόπουλος (80′ Μάσα), Κουρμπέλης, Γιάννου, Μπερτόλιο, Λανθαρότε (46′ Αλόκο)

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Τζαβέλλας, Κόστα, Βίτορ, Λέοβατς (64′ Σάμπο), Ροντρίγκες, Τζιόλης, Γκολάσα, Πέλκας, Ζάιρο (46′ Αθανασιάδης), Μακ

 

contra.gr

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η Ολυμπιακή Φλόγα ξεκίνησε το μαγικό της ταξίδι για το Παρίσι

To μαγικό της ταξίδι για το Παρίσι ξεκίνησε η...

Επιτρεπόμενο Ωράριο Λειτουργίας Καταστημάτων

  Τα εμπορικά καταστήματα και τα καταστήματα παροχής υπηρεσιών σε καταναλωτές, επιτρέπεται να λειτουργούν, τηρούμενης της εργατικής νομοθεσίας: 1ον.  ΩΡΑΡΙΟ:  Από τις 6:00  έως  τις  21:00,         ΗΜΕΡΕΣ:  Από τη Δευτέρα έως και το Σάββατο, εκτός από τις εξής ημέρες:         α) την πρώτη ημέρα του έτους (Πρωτοχρονιά),         β) την ημέρα της εορτής των

Ο Σύλλογος Αρκάδων Ορειβατων Οικολόγων [ΣΑΟΟ] θα εξορμήσει στο όρος Ζάβιτσα της Κυνουρίας

Την Κυριακή 21 Απριλίου 2024 ο Σύλλογος Αρκάδων Ορειβατων...
00:00:00

Δείτε ζωντανά το 9ο «Our Ocean Conference» (OOC-9)

Η Ελλάδα φιλοξενεί το 9ο “Our Ocean Conference” (OOC-9),...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο