Και ο προπονητής της χρονιάς είναι ο…

Σύμφωνα με τον γνωστό αθλητικό δημοσιογράφο Χρήστο Σωτηρακόπουλο με άρθρο του στην εφημερίδα SportDay κάνει λόγο για τον προπονητή της χρονιάς στο πρωτάθλημα της Super League δίνοντας τον τίτλο του κορυφαίου στον Στάικο Βεργέτη για την φετινή σεζόν στον πάγκο του Αστέρα Τρίπολης.

Aν κάποιος ψάξει να βρει τον προπονητή της σεζόν που τελείωσε, στο ελληνικό πρωτάθλημα, η αλήθεια είναι πως θα έχει μια μεγαλύτερη δυσκολία σε σύγκριση με τις προηγούμενες!

Διότι ποτέ στη φετινή χρονιά δεν είχαμε ξεκάθαρο φαβορί, για παράδειγμα έναν προπονητή της πρωταθλήτριας ομάδας ή κάποιον που οδήγησε την ομάδα του στο Κύπελλο, όπως είχε γίνει πέρυσι με τον Γιάννη Αναστασίου! Αν για παράδειγμα η Ξάνθη είχε πάρει το Κύπελλο Ελλάδας, τότε ο Λουτσέσκου θα ήταν (και με διαφορά) η πρώτη επιλογή.

Ο Περέιρα στον Ολυμπιακό δεν μπορεί να μπει καν στη ζυγαριά. Ο Αναστασίου, παρ’ ότι ο Παναθηναϊκός με ντεμαράζ πήρε τελικά την πρώτη θέση των πλέι οφ, περνώντας και στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, δεν μπορεί να θέσει και φέτος υποψηφιότητα! Αυτό είχε γίνει ξεκάθαρα στην περσινή σεζόν, αλλά ήταν η κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας που «βάρυνε» στην απόφαση!

Ο Νίκος Νιόπλιας ανέλαβε τον Ατρόμητο αρκετά αργά, ο Αγγελος Αναστασιάδης αν και είχε τον ΠΑΟΚ πρώτο, και μάλιστα με διαφορά πέντε πόντων τον Δεκέμβριο, χρεώνεται την κατάρρευση στη συνέχεια και βγαίνει εκτός κουβέντας!

Συνεπώς μένουν μόνο δύο περιπτώσεις. Ο Στάικος Βεργέτης στον Αστέρα Τρίπολης και ο Γιάννης Πετράκης στον ΠΑΣ Γιάννινα.

Στις λεπτομέρειες νομίζω ότι ο τεχνικός των Αρκάδων είναι αυτός που πρέπει να πάρει (για τη φετινή σεζόν) τον τίτλο του προπονητή της χρονιάς. Ο Αστέρας Τρίπολης όχι μόνο ξεκίνησε τη σεζόν τον Ιούλιο, αλλά μπήκε στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ, όπου έκανε μία συμπαθητική πορεία και μετά κατάφερε να ξαναμπεί στα πλέι οφ όπου κατόρθωσε να εξασφαλίσει και την προνομιούχο θέση για να παίξει απευθείας στον όμιλο τον Σεπτέμβριο!

Είναι ένας προπονητής που σε όλο το διάστημα από τη στιγμή που έγινε ο πρώτος τεχνικός στην ομάδα του, βελτιώνεται και έχει ανοιχτό μυαλό! Δεν είναι τυχαίο πως κατάφερε να ισορροπήσει ανάμεσα στα αποδυτήρια και στην καλή αγωνιστική εικόνα, χωρίς να ακούγεται το παραμικρό και η ομάδα του να έχει πάρει το χειροκρότημα από κάθε ουδέτερο φίλαθλο!

Νομίζω λοιπόν πως δεν μπαίνει κουβέντα για το ποιος είναι ο κορυφαίος τεχνικός της χρονιάς. Και στο πρόσωπο του Βεργέτη δικαιώνεται και η διοίκηση του Αστέρα, που στο παρελθόν επέλεξε ακριβές λύσεις ξένων, ενώ βρήκε τελικά σε ένα δικό της παιδί την πιο προσοδοφόρα και την πιο ελκυστική προοπτική! Και ο Βεργέτης αποτελεί ένα παράδειγμα για κάθε νέο Ελληνα τεχνικό πως όταν προσπαθήσεις και όταν είσαι έτοιμος, μόλις σου δοθεί η ευκαιρία, οφείλεις να την αρπάζεις από τα μαλλιά!

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο Θεόδωρος Παπαθεοδώρου αντιπρόεδρος των Δημοκρατών του Λοβέρδου

Ο Θεόδωρος Παπαθεοδώρου είναι από σήμερα ο αντιπρόεδρος του...

Με ρεκόρ συμμετοχών το Ράλλυ Σπριντ «Μολών Λαβέ» στις Καρυές

Η αγωνιστική χρονιά για τους χωμάτινους αγώνες του 2024...

Κορινθία: Αγρότης τραυματίστηκε σοβαρά από φρέζα

Ηλικιωμένος άνδρας εγκλωβίστηκε σε γεωργικό ελκυστήρα (φρέζα) εν ώρα...

Αλλαγή προγραμματισμένης κίνησης Κέντρου Κοινότητας Νότιας Κυνουρίας

Σας ενημερώνουμε ότι λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων του προσωπικού της...
Μετάβαση στο περιεχόμενο