Μαυρωτάς: «Η επιχειρησιακή και θεσμική ενδυνάμωση της σύμβασης Μacolin κλειδί για την αντιμετώπιση του προβλήματος της χειραγώγησης αθλητικών αγώνων»

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 12 Οκτωβρίου 2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το σχέδιο δράσης 2022-2025 όπου οι άξονες προτεραιότητας είναι η προώθηση των κυρώσεων της σύμβασης και από άλλες χώρες, οι διαδικασίες εφαρμογής της και τέλος οι διεθνείς συνεργασίες και ο συντονισμός των υπηρεσιών σε εθνικό επίπεδο στην ατζέντα της Επιτροπής – Απόφαση σταθμός από την Ε.

Ε.Ε.Π χάρη στη συνεργασία της με την Ε.Π.ΑΘΛ.Α

Ολοκληρώθηκε η 3η συνάντηση της Eπιτροπής Παρακολούθησης της Σύμβασης Macolin για την αντιμετώπιση της χειραγώγησης των αθλητικών αγώνων, στην οποία προήδρευσε ο ΓΓΑ και Πρόεδρος της Εθνικής Πλατφόρμας Εθνικής Ακεραιότητας (Ε.Π.ΑΘΛ.Α), Γιώργος Μαυρωτάς.

Στη συνάντηση συμμετείχαν οι εκπρόσωποι των χωρών που έχουν κυρώσει τη σύμβαση καθώς και παρατηρητές από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή, την Interpol, την FIFA, την UEFA και την GLMS. Στη συνάντηση συζητήθηκαν οι τρόποι προώθησης της κύρωσης της σύμβασης από τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την παρουσία νομικών από το Συμβούλιο της Ευρώπης.
Επίσης, οριστικοποιήθηκε ο τρόπος θεσμικής συνεργασίας με το δίκτυο των εθνικών πλατφορμών (Group of Copenhagen) και συζητήθηκαν θέματα προστασίας προσωπικών δεδομένων και ανταλλαγής πληροφοριών σε εθνικό και διεθνές επίπεδο.

Οι αποφάσεις που πάρθηκαν αφορούν στο σχέδιο δράσης 2022-2025 όπου οι άξονες προτεραιότητας είναι η προώθηση των κυρώσεων της σύμβασης και από άλλες χώρες, οι διαδικασίες εφαρμογής της και τέλος οι διεθνείς συνεργασίες και ο συντονισμός των υπηρεσιών σε εθνικό επίπεδο. Επίσης καταρτίσθηκε ο πρώτος κατάλογος των αθλημάτων που θα είναι στο πεδίο εφαρμογής της σύμβασης Macolin.
Η επόμενη συνάντηση της επιτροπής παρακολούθησης της σύμβασης Macolin ορίστηκε για την άνοιξη του 2022 ενώ στο ενδιάμεσο θα γίνουν επαφές του προεδρείου και της γραμματείας της Σύμβασης Macolin στην έδρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης με αντικείμενο την κύρωση της σύμβασης από την ΕΕ και όσα κράτη μέλη δεν το έχουν πράξει ακόμα.

 Όπως δήλωσε μετά το πέρας της 3ης συνάντησης ο κ. Μαυρωτάς «η θεσμική και επιχειρησιακή ενδυνάμωση της σύμβασης Macolin είναι το κλειδί για την αντιμετώπιση της χειραγώγησης των αθλητικών αγώνων και προχωράει με γρήγορα βήματα καθώς η δέσμευση τόσο από τη μεριά των κυβερνητικών θεσμών όσο και από τη μεριά του αθλητικού κινήματος είναι έντονη και διαρκής».

Σημειώνεται ότι η Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων, επέβαλλε στοιχηματικά όρια στην κατηγορία Super League 2 του Εθνικού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου, αξιοποιώντας τη δυνατότητα που της δίνει το άρθρο 16 του νόμου 4809/2021.

Η απόφαση αυτή είναι η πρώτη που εκδίδεται ως αποτέλεσμα της στενής συνεργασίας της Ε.Π.ΑΘΛ.Α με την Ε.Ε.Ε.Π με στόχο την καταπολέμηση του φαινομένου της χειραγώγησης αθλητικών γεγονότων.
Περισσότερα σχετικά με αυτή την απόφαση στο σχετικό δελτίο Τύπου που εξέδωσε η Ε.Ε.Ε.Π εδώ

epathla prop

 

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Προμήθεια φρέσκου γάλακτος

Διακήρυξη ανοικτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού για την προμήθεια φρέσκου γάλακτος από τον Δήμο Τρίπολης. Διαβάστε τα σχετικά αρχεία, εδώ.

Η Rita Habermann εκθέτει στο Ιστορικό Αρχείο – Μουσείο Ύδρας

Η γνωστή Γερμανίδα γλύπτρια έρχεται στην Ύδρα για μία...

Live – Βουλή: Σε εξέλιξη οι ομιλίες των πολιτικών αρχηγών για την πρόταση δυσπιστίας

Με τις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών, αυτή την ώρα,...

Η Ολυμπιακή φλόγα στην Πελοπόννησο – Πρόγραμμα λαμπαδηδρομίας

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας, στην Ελλάδα, εν’...
Μετάβαση στο περιεχόμενο