Ανακοίνωση Πάνα Κανδήλας για τη μη συμμετοχή της παιδικής ομάδας στο πρωτάθλημα

Η διοίκηση του ΑΣ Πάνα Κανδήλας εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία γνωστοποιεί τη μη συμμετοχή της παιδικής ομάδας του συλλόγου στο αντίστοιχο πρωτάθλημα της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ.

ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΟΠΤΙΚΗ ΓΩΝΙΑ!

«με τον καιρό να  ΄ναι κόντρα έχει τιμή να πετάς»

Κατόπιν συνεδρίασης του διοικητικού συμβουλίου αποφασίστηκε η μη συμμετοχή της ομάδας μας στο πρωτάθλημα παίδωντης περιόδου2019-2020. Με την κίνηση αυτή θέλουμε να προστατεύσουμε το άθλημα που αγαπάμε από φαινόμενα διακωμώδησης, των οποίων, δυστυχώς, έχουμε γίνει μάρτυρες στο παρελθόν. Τα τμήματα υποδομής μας απαρτίζονται από παιδιά ηλικίας 6 έως 12 ετών κατά κύριο λόγο. Αυτή την στιγμή έχουμε περίπου 35 παιδιά στις ακαδημίες μας χωρισμένα σε ολιγομελή τμήματα βάσει ηλικιών και γνώσεων του αθλήματος. Αυτή είναι η παρακαταθήκη μας για το μέλλον του σωματείου μας και γι αυτό έχουμε χρέος να τα προστατεύσουμε.

Στο δια ταύτα λοιπόν:

Υπήρχαν δύο «λύσεις»: Η πρώτη ήταν να βρούμε 8-10 παιδιά στην ηλικία των 15 ετών και να κατεβάσουμε για το τυπικό της προκήρυξης μια ομάδα φάντασμα μόνο και μόνο για την συμμετοχή στο πρωτάθλημα παίδων έτσι ώστε να  μην έχουμε την συνέπεια της αφαίρεσης των δύο βαθμών στο πρωτάθλημα της αντρικής ομάδας.Την απορρίψαμε, γιατί είναι εναντίον της οπτικής μας  γωνίας για το τι σημαίνει ερασιτεχνικός αθλητισμός . Τα δύο τρία παιδιά αυτής της ηλικίας που έχουμε, τα ενσωματώσαμε στην ανδρική ομάδα όπου θα πάρουν χρόνο συμμετοχής.

Η δεύτερη επιλογή ήταν η συμμετοχή στο παιδικό πρωτάθλημα με παιδιά 8-12 ετών, που ναι μενμας επιτρέπει η προκήρυξη, θα εξυπηρετούσε το ανδρικό τμήμα, αλλά θα έθετε σε κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα των μικρών αθλητών, αλλά και την αγάπη τους για το άθλημα.

 Πολλές φορές σε αυτή την εξάχρονη πορεία μας στον χώρο του τοπικού μπάσκετ βρεθήκαμε σε δύσκολα σταυροδρόμια. Νομίζουμε ότι πάντα επιλέγαμε τον “σωστό δρόμο” κι ας ήταν ο πιο δύσκολος και ο πιο δύσβατος. Έτσι και τώρα επιλέγουμε συνειδητά να αφαιρεθούν δυο βαθμοί από την ανδρική ομάδα. Οι μικροί μας φίλοι μαζί με τους γονείς τους, που μας τους εμπιστεύονται, είναι πιο σημαντικοί από τους -2 βαθμούς. Είμαστε η πρώτη ομάδα που επιλέγει αυτό τον δρόμο. Διαφωνούμε με την υποχρεωτική συμμετοχή στο παιδικό πρωτάθλημα (αναρωτιόμαστε πως μπορεί να προάγει το άθλημα)και το δηλώνουμε έμπρακτα, δεχόμενοι τις συνέπειες της απόφασής μας. Προτείνουμε  να τροποποιηθεί τη νέα χρονιά η προκήρυξη, ώστε να δίνεται η ευκαιρία στα σωματεία να συμμετέχουν εναλλακτικά στους αγώνες μίνι ή προμίνι αντί στο παιδικό ή εφηβικό.

Είμαστε σίγουροι ότι μας ενώνει η αγάπη μας για το άθλημα και ότι  οι ιθύνοντες θα εξετάσουν σοβαρά την πρότασή μας όπως κάνουν πάντα στον εποικοδομητικό διάλογο που υπάρχει μεταξύ μας όλα αυτά τα χρόνια.

Οι ακαδημίες μας φέτος θα λειτουργήσουν σε μια πρότυπη και πρωτοποριακή διαδικασία που θα ανακοινωθεί εντός ολίγων ημερών. Η ανδρική ομάδα από την πλευρά της  θα δώσει τον καλύτερο της εαυτό και θα παλέψουμε για την παραμονή στην Α1 κατηγορία ξεκινώντας με -2 βαθμούς. Το #thaborousameτης περσινής περιόδου για την άνοδο της ομάδας μας από την Α2 στην Α1 στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία  με την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Φέτος λοιπόν ξεκινάμε δυναμικά πάλι με το #thaborousameversion 2.

Τα ιδανικά μας για την έννοια του ερασιτεχνικού αθλητισμού σε όλα τα επίπεδα είναι αδιαπραγμάτευτα.!! Άλλωστε «με τον καιρό να ‘ναι κόντρα έχει τιμή να πετάς». Μείνετε συντονισμένοι…

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Καιρός: Γενικά αίθριος με αύξηση της θερμοκρασίας

Γενικά αίθριος αναμένεται ο καιρός για σήμερα (29/03) με...

Διακοπή Ηλεκτροδότησης στην Νότια Κυνουρία

Την Τρίτη 02/04/2024 λόγω εργασιών του ΑΔΜΗΕ θα πραγματοποιηθεί...

Μετασεισμός 4,5 Ρίχτερ στη Μεσσηνία – Παπαδόπουλος : Πολύ νωρίς να πούμε ότι είναι ο κύριος σεισμός

Από τις καταγραφές του Εθνικού Αστεροσκοπείου του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου...

Σεισμός πάνω από 5 ρίχτερ ταρακούνησε την Πελοπόννησο

Τοπική ώρα: 29-03-2024 09:12 Μέγεθος: 5.7 R Επίκεντρο: 30 χλμ Δυτικά των Φιλιατρών Μεσσηνίας Εστιακό...
Μετάβαση στο περιεχόμενο