Πονάει, γιατί χάσαμε… μόνοι μας (Ισπανία – Ελλάδα 73-71)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πάλεψε μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο, όμως δεν τα κατάφερε. Η Ισπανία μας άφησε για ακόμα μία φορά εκτός συνέχειας επικρατώντας με 73-71 σε ένα συναρπαστικό προημιτελικό, ο οποίος κρίθηκε στο σουτ. Ο Γκασόλ (27π) ήταν ο παίκτης που πήρε από το χέρι τους “Φούριας ρόχας” και τους οδήγησε στα ημιτελικά, έχοντας για άξιο συμπαραστάτη τον Μίροτιτς (18π)

Σε μεγάλο βαθμό η ήττα οφείλεται στο κακό ξεκίνημα στο τέταρτο δεκάλεπτο. Οι κακές μας επιλογές σε επίθεση, τα πολλά χαμένα ριμπάουντ και η εκνευριστική ευστοχία των αντιπάλων μας έδωσε τα ηνία στο σύνολο του Σκαριόλο. Παρόλα αυτά το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα με 7 σερί πόντους του Καλάθη και ένα τρίποντο του Σλούκα έφτασε σε απόσταση αναπνοής, όμως ο χρόνος που απέμενε (4”) δεν ήταν αρκετός για την ολική επαναφορά.Πλέον στόχος της Εθνικής μας η 5η θέση και η πρόκριση στο Προολυμπιακό τουρνουά.

Εκπληκτικός ο Αντετοκούνμπο (12π και 17 ριμπάουντ), κυριάρχησε στον αέρα, ενώ πολύ καλό παιχνίδι έκανε ο Καλάθης, ο οποίος προσπάθησε στο τέλος να γυρίσει το ματς. Για ακόμα μία φορά ο Πρίντεζης έκανε εξαιρετικό παιχνίδι. Ο Μπορούσης δεν πρόλαβε να προσφέρει πολλά, καθώς φορτώθηκε γρήγορα με φάουλ και αγωνίστηκε μόλις εννιά λεπτά πριν καθηλωθεί στον πάγκο με πέντε φάουλ.

Γιουλ και Γκασόλ εναντίον όλων

Οι Ισπανοί προσπάθησαν στην αρχή να επιβάλουν το δικό τους ρυθμό, με τον Γιουλ να ξεκινά ζεστός έχοντας 2/2 τρίποντα, ωστόσο η Εθνική μας με όπλο της την άμυνα επανήλθε γρήγορα και ισοφάρισε σε 8-8 με τους Σπανούλη, Πρίντεζη και Αντετοκούνμπο. Το άλυτο πρόβλημα του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος λεγόταν Γκασόλ. Ο Ισπανός άσος είχε έξι πόντους στο πρώτο δεκάλεπτο, ενώ είχε συμβάλει τα μέγιστα έτσι ώστε ο Μπουρούσης να έχει δύο φάουλ από νωρίς. Παρόλα αυτά η Εθνική δεν άφησε την αντίπαλο της να ξεφύγει στο σκορ και έκλεισε το πρώτο δεκάλεπτο στο 14-14.

“Πυροβολούσαν” οι Ισπανοί

Τα τρίποντα έκαναν τη ζημιά στο σύνολο του Κατσικάρη στο δεύτερο μισό του πρώτου ημιχρόνου. Ενα του Ροντρίγκεζ και δύο του Μίροτιτς “άνοιξαν την άμυνα μας, η οποία στη συνέχεια έχασε την ισορροπία της. Τα πικ εν ρολ των Ισπανών έδιναν εύκολους πόντους στους “Φούριας ρόχας” και τους διατηρούσε συνεχώς σε θέση οδηγού στο σκορ. Η είσοδος του Πρίντεζη έδωσε πνοή επιθετικά στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα. Ο άσος του Ολυμπιακού με επτά πόντους αποτέλεσε τη μοναδική  απειλή προς το αντίπαλο καλάθι και τον κύριο λόγο που πήγαμε στα αποδυτήρια στο -7 (39-32).

Air Αντετοκούνμπο

Η Εθνική μας μπήκε μεταμορφωμένη στο τρίτο δεκάλεπτο. Ο Αντετοκούμπο κυριαρχούσε με όλους τους τρόπους στον αέρα κόβοντας και μαζεύοντας πολλά ριμπάουντ, ενώ ο Σπανούλης συνδέθηκε με τον αντίπαλο καλάθι. Ο Γκασόλ τα είχε βρει σκούρα έχοντας δει μία φορά τον Κουφό και δύο τον Αντετοκούνμπο να του σταματούν ψηλά τις προσπάθειες του, όμως ο Ισπανός βρήκε τρόπο από τη γραμμή του τριπόντου και από αυτή των βολών να πετύχει κρίσιμους πόντους.
Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα όχι μόνο ροκάνισε τη διαφορά γρήγορα, αλλά πήρε τα ηνία (44-42) έχοντας αφήσει τους Ισπανούς πίσω. Οι περιφερειακοί του Σκαριόλο ήταν σαν να μην υπήρχαν στο ματς και τη ζημιά την έκαναν μόνο οι ψηλοί, οι οποίοι με την ευστοχία τους από τις βολές κράτησαν την ομάδα τους στο -2 (57-55) στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου.

Αχ αυτές οι βολές…

Πριν συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό η Εθνική μας είχε συμπληρώσει τέσσερα φάουλ, και αυτό οφειλόταν στην εξυπνάδα του Ρέγες. Ο άσος της Ρεάλ έβαλε τις βάσεις έτσι ώστε η Ισπανία να ισοφαρίσει γρήγορα και να πάρει και αέρα τριών πόντων 8′ πριν το τέλος (57-60). Το τρίποντο του Αντετοκούμπο σε άμυνα μετά από τρία λεπτά έβαλε τέλος στο σερί των “Φούριας Ρόχας” που είχε φτάσει στο 7-0, όμως τα καλά νέα για τον Κατσικάρη ήταν τα δύο γρήγορα φάουλ του Ρέγες που τον έστειλαν στον πάγκο. Η καλή άμυνα πάνω στον Σπανούλη και οι κακές επιλογές μας στην επίθεση έφεραν τους Ισπανούς στο +6 (66-60). Ενα λάθος του Καλάθη και ένα του Αντετοκούμπο στέρησαν την ευκαιρία στην Εθνική μας να πλησιάσει στο σκορ. Τα δύο κλεψίματα στο τελευταίο λεπτό έδωσαν την ευκαιρία στον Καλάθη για εύκολους τέσσερις πόντους, ενώ ο άσος του Παναθηναϊκού με τρίποντο 17” πριν το τέλος έφερε τη διαφορά στο καλάθι (70-68). Ο Ροντρίγκεζ με δύο εύστοχες βολές (13”) έκανε το 72-68. Ο Σλούκας με τρίποντο μείωσε στον πόντο (72-71) 4” πριν ακουστεί η λήξη της κόρνας. Ο Γκασόλ πήγε στις βολές (2,7 δευτερόλεπτα) έβαλε τη μία, έδωσε στον Αντετοκούνμπο την ευκαιρία για το τελευταίο σουτ από το κέντρο, όμως η μπάλα χτύπησε στο ταμπλό και “έστειλε” την Ισπανία στους “4”.

Τα δεκάλεπτα: 14-14, 39-32, 55-57, 73-71

Ισπανία (Σκαριόλο): Γκασόλ 27 (1), Φερνάντεθ, Ροντρίγκεθ 10 (1), Ρίμπας 3 (1), Ρέγες 5, Κλαβέρ 2, Γιουλ 8 (2), Αγκιλάρ, Μίροτιτς 18 (2)
Ελλάδα (Κατσικάρης): Μπουρούσης 5, Ζήσης 5, Σπανούλης 10 (1), Καλάθης 14 (2), Περπέρογλου, Σλούκας 3 (1), Καϊμακόγλου, Κουφός 9, Πρίντεζης 13 (1), Παπανικολάου, Μάντζαρης, Αντετοκούνμπο 12 (2) 

 
novasports.gr
 
- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Με μεγάλη επιτυχία ξεκίνησε χθες το 2ο Φεστιβάλ Κωμωδίας Τρίπολης 40 lads

Με μεγάλη επιτυχία ξεκίνησε χθες το 2ο Φεστιβάλ Κωμωδίας...

Λουτράκι: Λεωφορείο με μαθητές της Β Λυκείου έβγαζε καπνούς εν κινήσει

Τρόμαξαν προς στιγμήν μαθητές και καθηγητές της Β Λυκείου...

Επικαιροποίηση έκτακτου δελτίου της ΕΜΥ: Καταιγίδες και άνεμοι

Θυελλώδεις άνεμοι, χαλαζοπτώσεις και ισχυρές καταιγίδες σάρωσαν τη χώρα...

1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Επιχειρήσεων Βιομηχανικών Περιοχών

Θεσμικό πλαίσιο, χωροταξικό και αλλαγές στο νόμο 4982/22 στο...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο