Η Ελλάδα ως… Yunanistan! (Φωτογραφία)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σάλο προκάλεσε η απόφαση των Τούρκων να εμφανίσουν την Ελλάδα στο στατιστικό του αγώνα μπάσκετ της εθνικής ομάδας με την Τουρκία με την ονομασία της χώρας μας στα τουρκικά και όχι με τη διεθνή της ονομασία ή τα αρχικά της.

Το τουρκικό δίκτυο που μεταδίδει σε απ’ ευθείας μετάδοση το παιχνίδι, δεν αναφέρει την Ελλάδα ως Greece, που είναι η επίσημη ονομασία, αλλά Yunanistan, όπως δηλαδή αποκαλούν την χώρα μας στην Τουρκία. 

Σύμφωνα με τους κανόνες, σε όλα τα ματς, επίσημα ή φιλικά, το τηλεοπτικό δίκτυο που κάνει την παραγωγή, θα πρέπει να αναφέρεται στις ομάδες με την επίσημη ονομασία τους.

Ωστόσο, αυτό δεν… ισχύει για τους Τούρκους, οι οποίοι αναφέρουν Yunanistan την εθνική μας ομάδας και χρησιμοποιούν το «YUN» στο ταμπλό με το σκορ.

Το φιλικό μεταδόθηκε από την ΕΡΤ. Δεκάδες εκατοντάδες ήταν τα τηλέφωνα διαμαρτυρίας των τηλεθεατών της κρατικής τηλεόρασης για το “Yunanistan”.

Ξυπνήστε! Η Ελλάδα δεν είναι… Yunanistan! | onsports.gr

Πηγή: O Φίλαθλος Online

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Το πρόγραμμα των αγώνων των επτά πρωταθλητών του 5ου ομίλου στο δρόμο για τη Γ’ Εθνική

Το πρόγραμμα των αγώνων μεταξύ των επτά πρωταθλητών Ενώσεων...
00:00:00

Δείτε Ζωντανά | Τακτική «δια ζώσης» συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Βόρειας Κυνουρίας 24/4 (vid)

Τακτική «δια ζώσης» συνεδρίαση στην αίθουσα «ΧΡΗΣΤΟΣ ΕΥΘΥΜΙΟΥ» του...

3ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Παιδικού – Εφηβικού Μιούζικαλ

Ο Δήμος Τρίπολης ανακοινώνει ότι το 3ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Παιδικού - Εφηβικού Μιούζικαλ θα πραγματοποιηθεί στις 26,27 και 28 Απριλίου 2023, στο Μαλλιαροπούλειο Θέατρο.  Διαβάστε το αναλυτικό πρόγραμμα, εδώ. 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο