• 04 Φεβ

  ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ ΕΛΕΝΗΣ Π.

  ΤΡΙΠΟΛΗ | 28ης Οκτωβρίου 14

  08:30 - 08:30 (Επ.), τηλ.: 2710238588

 • 04 Φεβ

  ΚΑΡΚΑΤΖΟΥΛΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ

  ΚΑΛΑΜΑΤΑ | Πινδάρου 14 & Κανάρη 50

  08:00 - 08:00 (Επόμ.), τηλ.: 2721082555

 • 04 Φεβ

  ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΣ Μ. - ΛΙΝΑΡΔΑΚΗ Σ.

  ΣΠΑΡΤΗ | Παλαιολόγου Κωνσταντίνου 19

  08:00 - 08:00 (Επόμ.), τηλ.: 2731023219

 • 04 Φεβ

  ΚΑΤΣΟΥΛΑΚΟΥ ΑΡΙΣΤΕΑ

  ΝΑΥΠΛΙΟ | Κουντουριώτου Παύλου 4

  08:00 - 08:00 (Επ.), τηλ.: 2752028249

 • 04 Φεβ

  ΚΛΕΠΕΤΣΑΝΗ ΖΩΗ

  ΚΟΡΙΝΘΟΣ | Εθνικής Αντιστάσεως 23

  08:00 - 14:00 17:30 - 08:00 (Επ.), τηλ.: 2741022515

Απάντηση μέσω basketpress του κ. Κουκάκη στην ανακοίνωση Αποστολόπουλου

Οκτωβρίου 16, 2013
Σε απάντηση του στο basketpress.gr (μετά από σχετική επικοινωνία με τους συντάκτες του μπασκετικού ιστοχώρου), προχώρησε ο Αντιπρόεδρος της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ, Σταύρος Κουκάκης, με αφορμή την ανακοίνωση του πρώην Προέδρου του Α.Ο.Νεοχωρίου κ. Ιωάννη Αποστολόπουλου, μετά την αποβολή από το πρωτάθλημα της Α' κατηγορίας Ανδρών της Αρκαδικής ομάδας από την Ένωση. Το θέμα τις τελευταίες ημέρες έχει πάρει διαστάσεις στο χώρο του τοπικού μπάσκετ, όχι μόνο στην Τρίπολης αλλά στην ευρύτερη περιοχή της Κεντρικής και Νότιας Πελοποννήσου.

Μετά από σχετική επικοινωνία του basketpress με τον Αντιπρόεδρο της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ, ήρθε και η σχετική απάντηση προς το μπασκετικό ιστοχώρο, η οποία αναφέρει χαρακτηριστικά τα εξής:
«Ειλικρινά στενοχωριέμαι, που μία ομάδα του Αρκαδικού μπάσκετ, όπως το Νεοχώρι, δεν θα κατέβει να αγωνιστεί στο πρωτάθλημα της Α' Ανδρών για την αγωνιστική περίοδο 2013-2014 και ειλικρινά μετά την επιστολή του κ. Αποστολόπουλου δεν είχα καμία διάθεση να απαντήσω, αλλά δυστυχώς και μετά τη συνέντευξη που παρεχώρησε στην ιστοσελίδα σας, δεν μπορώ να φορτωθώ πάνω μου ευθύνες άλλων και μπαίνω στη διαδικασία να γράψω λίγες γραμμές.
Αγαπητοί φίλοι του μπάσκετ, η προκήρυξη που αναφέρει για την υποχρεωτική συμμετοχή της παιδικής ομάδας στο οικείο της πρωτάθλημα, δεν ισχύει φέτος ή πέρυσι, αλλά εδώ και δέκα πέντε χρόνια.
Οπότε, όποιος θέλει να ασχολείται με τα δρώμενα του μπάσκετ οφείλει να γνωρίζει τους κανόνες με τους οποίους καλείται να συμμετέχει σε ένα ανδρικό πρωτάθλημα. Με δύο μηδενισμούς η παιδική ομάδα αποβάλλεται από το πρωτάθλημα και αυτό έχει αντίκτυπο και στην ανδρική ομάδα. Λέγοντας να κάνουμε «στραβά μάτια» ο κ. Αποστολόπουλος εννοεί, να μην κατέβει να αγωνιστεί η παιδική ομάδα του Νεοχωρίου. Νομίζω πώς το θράσος ξεχειλίζει. Άλλωστε δέκα παιδάκια βρήκε. Με την ίδια λογική, οι υπόλοιπες παιδικές ομάδες γιατί να αγωνιστούν;
Όπως παραδέχτηκε ο κ. Αποστολόπουλος δεν προλάβαινε να καλύψει όλες τις ανάγκες, ωστόσο σε αυτή την κρίσιμη περίοδο για την ομάδα του δεν ζήτησε τη βοήθεια των συνεργατών του στην ομάδα. Αυτό νομίζω πώς είναι και το βασικό του λάθος. Φορτώθηκε τα πάντα επάνω του και στη συνέχεια δεν κατάλαβε πώς πέρασε ο χρόνος και έχασε τον έλεγχο. Βέβαια χρόνο είχε για να κάνει μεταγραφές για την ανδρική ομάδα, αλλά δεν βρήκε καθόλου χρόνο για να κάνει τις απαραίτητες κινήσεις για την παιδική ομάδα!
Η παραίτηση του από το πόστο του προέδρου ίσως και να σημαίνει ότι πήρε τις ευθύνες επάνω του, αλλά θέλει να κερδίσει επικοινωνιακές εντυπώσεις...
Από κει και πέρα, ας πάρει ο καθένας το κομμάτι που του αναλογεί για τη μη συμμετοχή του Νεοχωρίου στην Α' Ανδρών. Ο κ. Αποστολόπουλος μάλιστα, για να μη χαλάσει το όνομα του στο Νεοχώρι, όπου εκτός των άλλων είναι και πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου, για τον οποίο βρίσκει χρόνο, αλλά για την παιδική ομάδα μπάσκετ δεν βρήκε ποτέ, μου τηλεφώνησε από το δείπνο που ήταν όλη η ομάδα και μου δήλωσε πώς «Οι παίκτες τα έχουν όλοι μαζί σου. Πλησιάζουν εκλογές και εσύ είσαι ανεπιθύμητος στο χωριό»
Καταλαβαίνετε λοιπόν ποιος και γιατί δίνει την πολιτική διάσταση του θέματος, εκ του πονηρού κατά τη γνώμη μου. Μπορείτε να βρείτε πόσους ψήφους πήρα το 2010 στο Νεοχώρι για να ξέρετε ποιοι είναι φίλοι είκοσι χρόνια και πώς οριοθετούν τη λέξη φιλία.
Θεωρώ επί προσωπικού, πώς μετά από 35 χρόνια ενασχόλησης με το άθλημα του μπάσκετ δεν έχω δώσει δικαιώματα για τον χαρακτήρα μου. Έπαιζα μπάσκετ, υπήρξα προπονητής στα μικρά τμήματα υποδομής, έχω καλύψει δημοσιογραφικά (και επαγγελματικά) το ρεπορτάζ του μπάσκετ για 25 χρόνια, είμαι μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ 18 χρόνια εκ των οποίων τα 15 αντιπρόεδρος της Ένωσης. Πιστεύω σε όλο αυτό το διάστημα, δεν έχει ακουστεί τίποτα για την ακεραιότητα του χαρακτήρα μου.
Κλείνοντας αυτή την επιστολή, σας δηλώνω ότι δεν έχω κανένα πρόβλημα απέναντι στην ομάδα μπάσκετ του Νεοχωρίου και του εύχομαι να ανέβει με εκκωφαντικό τρόπο στην κορυφαία τοπική κατηγορία της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ. Κανείς δεν έχει πρόβλημα με την ομάδα μπάσκετ του Νεοχωρίου, αλλά αντίθετα θα χαρούμε όπως κάθε φίλος του αθλήματος με τις επιτυχίες του στο μέλλον.

ΥΓ 1: Λυπάμαι για την όλη τροπή που πήρε το θέμα, αλλά δεν φταίω εγώ.
ΥΓ 2: Τον Γιάννη Αποστολόπουλο δεν τον είδα ποτέ πολιτικά και εξακολουθώ να μην το βλέπω.
ΥΓ 3: Μετά από αυτή την απάντηση δεν επιθυμώ να επιστρέψω στο θέμα».

Τελευταία τροποποίηση στις 18 Οκτωβρίου 2013 %23:%Οκτ

Προσθήκη σχολίου

logofootermedia