Γαλλία – Ελλάδα 59-67 στα ημιτελικά του Ευρωμπάσκετ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αυτή η Εθνική δεν σταματά πουθενά! Οι Έφηβοι του Ηλία Παπαθεοδώρου συνεχίζουν να παίζουν σαν άντρες και άφησαν εκτός το φαβορί του Eurobasket, Γαλλία, με σπουδαία εμφάνιση και τελικό σκορ 59-67. Η Λιθουανία θα είναι η αντίπαλος στον ημιτελικό του Σαββάτου (1/8, 21:15) στην πρώτη ευκαιρία για να «κλειδώσει» η ελληνική ομάδα το μετάλλιο.

 

Με σπουδαίο μπάσκετ και σημείο αναφοράς για ακόμη μια φορά την άμυνα, η Ελλάδα δεν άφησε περιθώριο αντίδρασης στους Γάλλους και πέτυχε μια σπουδαία πρόκρισης, μπαίνοντας στη ζώνη των μεταλλίων. Επόμενο εμπόδιο για το χρυσό η Λιθουανία (1/8, 21:15). Triple double από τον Χαραλαμπόπουλο!

Στο πρόσωπο του Δημήτρη Φλιώνη βρήκε τις πρώτες λύσεις επιθετικά η Ελλάδα (3-7 στο 4′), αλλά οι Γάλλοι έβρισκαν τον τρόπο να αντιδρούν… χτυπώντας κυρίως από τα 6,75 (10-7 στο 6′). «Απαντήσεις» στο δίδυμο Ντιλίκινα-Λουμπακί έδινε ο Γιώργος Παπαγιάννης, με καλάθι του οποίου διαμορφώθηκε και το 16-16 που ήταν το σκορ του πρώτου δεκαλέπτου.  

Η σπουδαία κλάση του Βασίλη Χαραλαμπόπουλου πιστοποιήθηκε για ακόμη μια φορά, καθώς ο Έλληνας παίκτης είχε φτάσει ήδη τις 7 ασίστ στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου. Με τρίποντο του Δίπλαρου διαμορφώθηκε το 20-24, ενώ την ίδια στιγμή η ελληνική άμυνα είχε βελτιωθεί αισθητά. Οι Γάλλοι βρήκαν απρόσμενες λύσεις από τον Λεμπέφ, αλλά ο Παπαγιάννης είχε σταθερά θετική παρουσία και ο Μιλεντίγιεβιτς με τρίποντο έγραψε το 32-34. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως ο «Χαραλαμπό» ολοκλήρωσε το ημίχρονο με 10 ασίστ και 7 ριμπάουντ.

Ασύλληπτο ήταν το ξεκίνημα της ελληνικής ομάδας στο δεύτερο μέρος, καθώς δυο τρίποντα του Χαραλαμπόπουλου κι ένα του Μιλεντίγιεβιτς… απογείωσαν τη διαφορά (32-45 στο 22′). Aκόμη και όταν οι Γάλλοι έδειξαν να συνέρχονται, ο Νίκος Δίπλαρος εμφανίστηκε και με τη βοήθεια του Παπαγιάννη διαμόρφωσε το 38-52. Σε εκείνο το σημείο, η ομάδα της Γαλλίας κατάφερε να διορθώσει τα αμυντικά της προβλήματα και μείωσε σε 46-52, αλλά ο Σκουλίδα πέτυχε ένα μεγάλο τρίποντο με τη λήξη της περιόδου (46-55). 

Ο Τσουάφ ήταν ο παίκτης που μείωσε ξανά στους έξι, ενώ ο Λουμπακί απάντησε με τρίποντο σε καλάθι του Μουράτου (52-57 στο 33′). Λίγο αργότερα, ο Παπαγιάννης σταμάτησε τον Λουμπακί ψηλά και κάρφωσε στον αιφνιδιασμό για το 52-61 δίνοντας ξανά μεγάλο προβάδισμα στην Ελλάδα. Ο Χαραλαμπόπουλος έδωσε τη χαριστική βολή με τρίποντο (54-66 στο 38′), ενώ το τελικό 59-67 είναι ενδεικτικό της σπουδαίας εμφάνισης της ελληνικής ομάδας. 

 

sdna.gr

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ζερεφός: Έρχονται συνθήκες ερήμου σε Κορινθία, Αργολίδα, Αρκαδία και Λακωνία

Στη Μεγάλη Εικόνα μίλησε ο Καθηγητής Φυσικής της Ατμόσφαιρας,...

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για Επιτροπή Ελέγχου. Διαβάστε εδώ. 

Πρωτόγνωρο επεισόδιο μεταφοράς Αφρικανικής σκόνης στο Ναύπλιο

Ένα από τα σοβαρότερα επεισόδια μεταφοράς Αφρικανικής σκόνης που...
00:00:00

Δείτε Ζωντανά | Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Γορτυνίας 23/4 (vid)

Ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Γορτυνίας στην...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο