ΕΛΛΑΔΑΡΑΑΑΑ! Στην τετράδα του κόσμου η Εθνική Εφήβων μπάσκετ!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Στους “4” του κόσμου η Ελλάδα! Η Εθνική Εφήβων επικράτησε της Ισπανίας με 59-70 και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος U-19 όπου θα αντιμετωπίσει τις ΗΠΑ (4/7, 20:30)!

Η Εθνική Εφήβων δεν άφησε περιθώρια αμφισβήτησης στην Ισπανία, αφού επικράτησε με 59-70 και προκρίθηκε στην ημιτελική φάση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος U-19 που διεξάγεται στο Ηράκλειο όπου θα αντιμετωπίσει τις ΗΠΑ (4/7, 20:30).

Η ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου ανέβασε στροφές στην γ’ περίοδο, μετέτρεψε το 26-26 του ημιχρόνου σε 37-50 στο 27’26” κι έκτοτε δεν απειλήθηκε ξανά από τη “φούρια ρόχα” που τα περίμενε όλα από τον Σίμα.. Σπουδαία εμφάνιση από τον Χαραλαμπόπουλο, έβγαλε ενέργεια ο Ντόρσεϊ ενώ Μήτογλου και Τολιόπουλος έδωσαν σημαντικές λύσεις στην επίθεση της Ελλάδας.

Ο αγώνας

Ο Γιακούμπα Σίμα ηγήθηκε επιθετικά της Ισπανίας στον προημιτελικό με την Ελλάδα, σκοράροντας τους 9 από τους 14 πόντους της “φούρια ρόχα” στην α’ περίοδο και κερδίζοντας κατά κράτος τις “μάχες” με τον Παπαγιάννη. Η Ισπανία προηγήθηκε με +6 (12-6, 4’23”) με κάρφωμα του Σίμα ωστόσο η Ελλάδα αντέδρασε, βρήκε λύσεις στην επίθεση με τους Σταμάτη, Τολιόπουλο, Κώττα και ισοφάρισε σε 14-14, στο 10′.

Το επιμέρους σκορ για την Ελλάδα έφτασε στο 2-11 όταν ο Σταμάτης σκόραρε πίσω από τα 6μ.75 και διαμόρφωσε το 14-17. Παρ’ όλα αυτά, η Ισπανία περιόρισε τον Ντόρσεϊ, έκανε σερί 8-0 και προηγήθηκε 22-17 με καλάθι του Βίλα στα 4’04” για τη λήξη του ημιχρόνου στο Ηράκλειο. Η Εθνική ισορρόπησε, ισοφαρίζοντας σε 26-26 στο 20′.

Ο Ντόρσεϊ έδωσε το σύνθημα της αντεπίθεσης στο δεύτερο ημίχρονο. Η Ελλάδα ανέβασε την απόδοσή της άμυνα, άφησε τους Ισπανούς χωρίς καλάθι στα πρώτα λεπτά, περιόρισε τον Σίμα και προηγήθηκε με 37-50 στο 27’26”. Η ελληνική ομάδα δεν κατέβασε στροφές. Τουναντίον, το γκολ-φάουλ του Λούντζη εκτόξευσε τη διαφορά στο +20 (48-68) στα 3’22” για τη λήξη του αγώνα! Το μόνο που κατάφεραν οι Ίβηρες ήταν να μειώσουν στο τελικό 59-70.

Έτσι η Ελλάδα προκρίθηκε πανηγυρικά στα ημιτελικά του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος U-19 και θα αντιμετωπίσει τις ΗΠΑ, που νωρίτερα ξεπέρασαν εύκολα το εμπόδιο της Ιταλίας.

Πηγή: sport24.gr

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού με τους Δημάρχους Βλάση Τσιώτο, Σπύρο Σταματόπουλο και Κώστα Φρούσιο

Συνάντηση εργασίας του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δημήτρη Πτωχού με τον Δήμαρχο Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης Βλάση Τσιώτο, τον Δήμαρχο Σικυωνίων Σπύρο Σταματόπουλο και τον Δήμαρχο Νεμέας Κώστα Φρούσιο, πραγματοποιήθηκε, την Τρίτη 23 Απριλίου, στην έδρα της Περιφέρειας, στην Τρίπολη. Η συνεργασία των Δήμων και της Περιφέρειας προχωρά με σκοπό την καλύτερη προετοιμασία των προτάσεων ΒΑΑ (Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη) και

Συνάντηση εργασίας του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού με τους Δημάρχους Νίκο Σταυρέλη και Γιώργο Γκιώνη

Συνάντηση εργασίας του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δημήτρη Πτωχού με τον Δήμαρχο Κορινθίων, Νίκο Σταυρέλη και τον Δήμαρχο Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων, Γιώργο Γκιώνη (διαδικτυακά), πραγματοποιήθηκε, την Τρίτη 23 Απριλίου, στην έδρα της Περιφέρειας, στην Τρίπολη. Στη συνάντηση έγινε μία προεργασία των έργων ΟΧΕ (Ολοκληρωμένες Χωρικές Επενδύσεις) που θα προταθούν ώστε να χρηματοδοτηθούν από το ΕΣΠΑ 2021-2027 της Περιφέρειας

Πρόσκληση έκτακτης συνεδρίασης Δημοτικής Επιτροπής στις 25/4/2024

Loading... Taking too long? Reload document | Open in new tab Download [162.00 B] The post Πρόσκληση έκτακτης συνεδρίασης Δημοτικής Επιτροπής στις 25/4/2024 appeared first on .

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΝΑΥΑΓΟΣΩΣΤΙΚΗΣ ΚΑΛΥΨΗΣ ΕΤΟΥΣ 2024

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΛήψη ΠΕΡΙΛΗΨΗ-ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣΛήψη

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο