Ο πρόεδρος των Πελοποννήσιων Νοτίου Αφρικής επισκέφθηκε την Τρίπολη

Εθιμοτυπική επίσκεψη του Προέδρου των Πελοποννησιών Νοτίου Αφρικής Ευάγγελου Παπαθανασόπουλου (Angelo Poulos) και της συζύγου του, στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας Αρκαδίας, στην Τρίπολη.

Ο κ. Παπαθανασόπουλος, που έλκει την καταγωγή του από την Κανδύλα, είναι δεύτερης γενιάς ομογενής, όπως και η σύζυγός του, που έχει καταγωγή από του Στρίγκου.

Το μήνυμα του Αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας κ. Ευάγγελου Γιαννακούρα μετά την επίσκεψη του κ.Παπαθανασόπουλου:

Τους έδωσα τα θερμά μου συγχαρητήρια. γιατί αν και δεύτερης γενιάς Αρκάδες προσπαθούν, να διατηρήσουν με κάθε τρόπο το ελληνικό στοιχείο στη Νότιο Αφρική.

Μάλιστα, όπως με ενημέρωσαν έχουν στο πλαίσιο των διαφόρων δραστηριοτήτων τους, δημιουργήσει σχολείο για να μαθαίνουν ελληνικά τα παιδιά και δίνουν και χρήματα για αυτό το σκοπό, ώστε να διατηρηθεί η Ελληνική Γλώσσα και παράδοση.

Ακόμα τους έδωσα ένα βιβλίο με φωτογραφίες της Αρκαδίας, τον καινούριο χάρτη της Πελοποννήσου, τα οποία θα τα χρησιμοποιήσουν και σε έκθεση που θα γίνει του χρόνου, με αφορμή τη συμπλήρωση των 75 χρόνων του Συλλόγου.

Καταλήξαμε δε, να υπάρχει μία γενικότερη συνεργασία και να βρισκόμαστε σε συχνή επικοινωνία για θέματα στα οποία μπορούμε να συνεισφέρουμε ως Περιφέρεια Πελοποννήσου.

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Εκδήλωση με θέμα «Δημοσιογραφία και Πολίτες» στην έκθεση «Πελοπόννησος EXPO 2024»

Ο ενημερωτικός ιστότοπος anagnostis.org και η Παναρκαδική Ομοσπονδία Ελλάδος...

13-14 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2024 – Arcadia Classic Tour 2024 με 81 Συμμετοχές

Όλα έτοιμα για την αφετηρία του 10ο Επετειακού Arcadia Classic Tour 2024, μια συνδιοργάνωση των σωματείων  Off Road Team και ΤΡΙΣΚΕΛΙΟΝ και την υποστήριξη των ΑΡ.Σ.Ο.Ε. και Ε.Λ.Ι.Α. Το αγαπημένο «μικρό» όλων, το ACT,  είναι ένα διήμερο απόδρασης με το ιστορικό όχημα, συνυφασμένο μέσα στις ορεινές διαδρομές και την ιδιαιτερότητα της Πελοποννησιακής μικρογεωγραφίας που επιτρέπει την άμεση

Πυροσβεστική: 73 αγροτοδασικές πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο στη χώρα

Συνολικά 73 αγροτοδασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν το τελευταίο 24ωρο (9.30μμ Παρασκευή) σε...
Μετάβαση στο περιεχόμενο