ΑρχικήΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥΕξαιρετική η επιτυχία του Φεστιβάλ Γαστρονομίας Πελοποννήσου / Peloponnese Food Stories που...

Εξαιρετική η επιτυχία του Φεστιβάλ Γαστρονομίας Πελοποννήσου / Peloponnese Food Stories που έγινε χθες Κυριακή στην Bυτίνα

Εξαιρετική ήταν η επιτυχία που σημείωσε, χθες Κυριακή 10 Δεκεμβρίου, στην Βυτίνα, η τελευταία φετινή -και πρώτη χειμωνιάτικη- εκδήλωση του Φεστιβάλ Γαστρονομίας Πελοποννήσου / Peloponnese Food Stories, που για δεύτερη χρονιά εφέτος διοργάνωσε η Περιφέρεια Πελοποννήσου, με σκοπό να αναδείξει όλα τα χαρακτηριστικά που συνθέτουν την ταυτότητα της Πελοποννησιακής γαστρονομίας.

Στον χαιρετισμό του ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας τόνισε την σημασία που έχει να προβάλλεται, μέσα από τέτοιες εκδηλώσεις, η εξαιρετική κουζίνα των περιοχών της Περιφέρειας, αλλά και η αδιαμφισβήτητη ποιότητα των προϊόντων που παράγονται σε αυτές.

Ανάλογα ήταν και τα μηνύματα που μετέφεραν στους σύντομους χαιρετισμούς τους, επίσης, η αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Αννα Καλογεροπούλου, ο δήμαρχος Γορτυνίας Στάθης Κούλης και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας Γιάννης Τρουπής.

Τη συγκεκριμένη εκδήλωση, στον πασίγνωστο χειμερινό προορισμό του Δήμου Γορτυνίας, συνδιοργάνωσαν η Περιφέρεια, ο οικείος δήμος, το Επιμελητήριο Αρκαδίας και η Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Γορτυνίας (ΔΗΚΕΓ), με την υποστήριξη της Ενωσης Ξενοδοχείων Αρκαδίας και του Τουριστικού Οργανισμού Πελοποννήσου.

Στη χθεσινή εκδήλωση, η πλατεία της Βυτίνας μεταμορφώθηκε σε μια ανοιχτή γαστρονομική σκηνή, όπου πρωταγωνιστές -μαζί με τα εκλεκτά τοπικά προϊόντα- ήταν παραγωγοί – τυποποιητές τοπικών προϊόντων απ’ όλη την Αρκαδία, ενώ οι πολλοί επισκέπτες είχαν την δυνατότητα να απολαύσουν live μαγειρέματα και συνταγές από αναγνωρισμένους chefs, μυστικά μαγειρικής από τις γυναίκες πολιτιστικών συλλόγων της περιοχής, γευσιγνωσίες και οινογνωσίες, εργαστήρια μαγειρικής για τους μικρούς επισκέπτες, αλλά και ζωντανή μουσική.

Μετάβαση στο περιεχόμενο