ΑρχικήΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥΥπογράφεται αύριο Παρασκευή στην Καλαμάτα από τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα η...

Υπογράφεται αύριο Παρασκευή στην Καλαμάτα από τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα η προγραμματική με την Μητρόπολη Μεσσηνίας για το μοναστήρι της Δίμιοβας

Προγραμματική σύμβαση μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και της Μητρόπολης Μεσσηνίας υπογράφουν ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας και ο μητροπολίτης Χρυσόστομος, στη 1.15 το μεσημέρι αύριο Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου, στα γραφεία της Μητρόπολης, στην Καλαμάτα.

Η εν λόγω σύμβαση αφορά στην υλοποίηση του έργου αποκατάστασης της μονής Κοιμήσεως της Θεοτόκου της Δίμιοβας, στην περιοχή του Δήμου Καλαμάτας.

Σημειώνεται ότι το εν λόγω έργο -που έχει ενταχθεί, με απόφαση του περιφερειάρχη, στο ΕΠΑ 2021 – 2025 (Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης) με δημόσια δαπάνη 1.213.707 ευρώ- έχει ως στόχο την εξασφάλιση της στατικής επάρκειας των κτισμάτων και την ταυτόχρονη αντιµετώπιση των λειτουργικών και μορφολογικών προβλημάτων του κτηριακού συγκροτήµατος της ιστορικής αυτής μονής, στην ευρύτερη περιοχή της μεσσηνιακής πρωτεύουσας.

 

ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΣΤΗΝ Π.Ε. ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Στη συνέχεια, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας, θα μεταβεί στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας, στην Καλαμάτα.

Εκεί ο περιφερειάρχης θα υπογράψει σειρά συμβάσεων έργων για τη Μεσσηνία, ενώ θα προβεί και σε δηλώσεις.

Μετάβαση στο περιεχόμενο