Κυριακή, 20 Απριλίου, 2025
ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ Ο ΚΑΙΡΟΣ

Πέτρος Τατούλης: Συμμετοχή των Επιμελητηρίων και διαβούλευση με τους παραγωγικούς φορείς

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τη συμμετοχή των Επιμελητηρίων και τη διαβούλευση με τους παραγωγικούς φορείς ζήτησε ο πρ.Περιφερειάρχης και επικεφαλής της παράταξης «Νέα Πελοπόννησος» κ. Πέτρος Τατούλης με αφορμή την έγκριση προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας και του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

Το θεματικό αντικείμενο της συγκεκριμένης σύμβασης αφορούσε τη Δημιουργία Δομών υποστήριξης της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας έντασης γνώσης, με προϋπολογισμό περίπου 4.000.000€.

Το θέμα συζητήθηκε στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου της 23ης Οκτωβρίου 2023, όπου ο κ. Τατούλης κατά την τοποθέτηση του δήλωσε: 

«Το συγκεκριμένο έργο είχε ενταχθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα (Ε.Π.) Περιφέρειας Πελοποννήσου στην προγραμματική περίοδο 2014-2020. Δυστυχώς το έργο δεν υλοποιήθηκε και ζητήθηκε με έγγραφο της ΕΥΔ Πελοποννήσου με ημερομηνία 5 Οκτωβρίου 2023 να γίνει μεταφορά της ενταγμένης πράξης στο πρόγραμμα «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ 2021 -2027».

Κατ’αρχάς ήδη έχουμε καθυστερήσει πάρα πολύ . Θεωρώ όμως απολύτως απαραίτητο, στη σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Πανεπιστημίου, να  συνυπάρξουν ως εταίροι τα Επιμελητήρια ή και επιπλέον παραγωγικοί φορείς όπου αυτό απαιτηθεί».

Ο κ. Τατούλης αναφέρθηκε στην εξειδίκευση του προγράμματος, η οποία έγινε την περίοδο που ο ίδιος ήταν Περιφερειάρχης, όπου σε συνεργασία με τα Επιμελητήρια είχε προκύψει ότι για την ίδρυση και την ανάπτυξη  θερμοκοιτίδων νεανικής επιχειρηματικότητας  βασικοί δικαιούχοι έπρεπε να είναι τα Επιμελητήρια. 

Ο πρ. Περιφερειάρχης τόνισε επίσης ότι θα πρέπει να διαμορφωθεί ένα ευρύ σύστημα καινοτομίας, το οποία θα εξαπλώνεται σε όλη την Πελοπόννησο και θα συνδέει Πανεπιστήμια, ερευνητικά κέντρα, επιχειρήσεις και επενδυτές στο πλαίσιο προώθησης των συνεργασιών και της ανταλλαγής τεχνογνωσίας σε θέματα καινοτομίας.

Είναι σημαντικό ότι μετά από παρέμβαση του Περιφερειάρχη κ. Παναγιώτη Νίκα το θέμα αυτό αποσύρθηκε προκειμένου να ληφθούν υπ’όψιν οι παρατηρήσεις της Μείζονος Μειοψηφίας αλλά και άλλων μελών των Μειοψηφιών.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στην Καλαμάτα το Άγιο Φως το βράδυ του Μ. Σαββάτου με πτήση της «Aegean»

Η Καλαμάτα θα υποδεχθεί το βράδυ του Μ. Σαββάτου 19 Απριλίου 2025 το Άγιο Φως, με ειδική πτήση της αεροπορικής εταιρείας Aegean. Όπως έχει γνωστοποιηθεί μετά την άφιξη του Αγίου Φωτός στο Αεροδρόμιο “Ελευθέριος Βενιζέλος” από τα Ιεροσόλυμα το απόγευμα του Μεγάλου Σαββάτου, για πρώτη φορά, πτήση της Aegean θα αναχωρήσει στις 8:30 μ.μ. με

Ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός στο ΚΔΑΠ ΑμεΑ Δήμου Τρίπολης-Αυθορμητισμός, ευχές και μια ξεχωριστή συνέντευξη

Μοναδική εμπειρία αποτέλεσε για τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Δημήτρη Πτωχό, η επίσκεψή του στο ΚΔΑΠ ΑμεΑ του Δήμου Τρίπολης, τη Μεγάλη Εβδομάδα. Η δομή, πέρα από το πολύτιμο έργο της καθημερινής φροντίδας και υποστήριξης, «τρέχει» ένα μοναδικό εργαστήρι δημοσιογραφίας, μέσα από το οποίο οι φιλοξενούμενοι παίρνουν συνεντεύξεις, καταγράφουν ιστορίες και εκφράζονται με αυθεντικότητα, δημιουργικότητα και αγάπη

Δημήτρης Πτωχός: «Το έργο στο φράγμα του Ασωπού προστίθεται σε ένα ευρύτερο πλέγμα μεγάλων παρεμβάσεων που έχουν ήδη ενεργοποιηθεί στην Πε

Υπεγράφη στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών συμπληρωματική σύμβαση για το έργο «Κατασκευή φράγματος Ασωπού Ν. Κορινθίας», παρουσία του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρίστου Δήμα και του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Κώστα Τσιάρα. Με την υπογραφή της συμπληρωματικής σύμβασης εκκινεί η εκπόνηση των απαιτούμενων μελετών για τη γεωτεχνική αστοχία στην περιοχή του υπερχειλιστή

ΤΕΧΑΝ: Τέσσερις (4) Μεγάλοι Εκπαιδευτικοί Διαγωνισμοί Ανακύκλωσης σε όλη την Ελλάδα!

Η ΤΕΧΑΝ Α.Β.Ε.Ε., πρωτοπόρος στον τομέα της κυκλικής οικονομίας...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ