Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας στο Αργος, “πλήρως εκσυγχρονισμένο από την Περιφέρεια το εργαστήριο του 1ου ΕΠΑΛ, αλλά και του συνόλου των ΕΠΑΛ στις 5 Π.Ε.”

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Στη συμβολική παράδοση του σύγχρονου μηχανολογικού εξοπλισμού στο εργαστήριο του 1ου ΕΠΑΛ Αργους προέβη ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, σήμερα Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου, κατά την επίσκεψή του στην εν λόγω σχολική μονάδα.

“Το εργαστήριο στο 1ο ΕΠΑΛ είναι πλέον πλήρως εκσυγχρονισμένο, με μηχανολογικό εξοπλισμό προϋπολογισμού 1,4 εκ ευρώ, μέρος από τη συνολική πίστωση των 11 εκατομμυρίων ευρώ που διέθεσε η Περιφέρεια Πελοποννήσου για την προμήθεια του σύγχρονου μηχανολογικού εξοπλισμού που εγκαταστάθηκε στα εργαστήρια όλων των ΕΠΑΛ στις 5 Π.Ε.” σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο περιφερειάρχης Π. Νίκας που συνοδευόταν από τον περιφερειακό διευθυντή Εκπαίδευσης Πελοποννήσου Δημήτρη Οικονομόπουλο και τον διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας Βασίλη Πολύδωρο.

Ο περιφερειάρχης εξέφρασε ικανοποίηση, εξ άλλου, από την ενημέρωση που έλαβε σχετικά με την παρατηρούμενη στροφή των νέων στην Αργολίδα προς την τεχνική και επαγγελματική εκπαίδευση:

“Ιδιαίτερα στο συγκεκριμένο σχολείο, ίσως ένα από τα καλύτερα ΕΠΑΛ στη χώρα μας, έχουν υπερκαλυφθεί οι θέσεις στο 4ο έτος φοίτησης, ωστόσο η ζήτηση παραμένει υψηλή” σημείωσε ο Π. Νίκας, ο οποίος παράλληλα συνεχάρη τους εκπαιδευτικούς και τους ευχαρίστησε για το έργο και την γενικότερη προσπάθειά τους, προσθέτοντας ωστόσο ότι θα πρέπει και η πολιτεία να τους βοηθήσει οικονομικά.

 

ΜΟΥΣΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

Στη συνέχεια, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου επισκέφθηκε στην Προσύμνη τις εγκαταστάσεις του Μουσικού και Καλλιτεχνικού Σχολείου, όπου ενημερώθηκε προσωπικά σχετικά τα ζητήματα που αφορούν στην μη επάρκεια των υποδομών του, καθώς διαπιστώνεται έλλειψη αιθουσών για τους μαθητές του.

Ο Π. Νίκας δήλωσε πως θα πρέπει να υπάρξει αίτημα από πλευράς του δήμου προς την Περιφέρεια ώστε να δρομολογηθεί η σχετική διαδικασία για την προσωρινή στέγαση των επιπλέον μαθητών. Τόνισε, όμως, ότι θα πρέπει να επισπευσθεί η εκπόνηση μελέτης για την κατασκευή συμπληρωματικών κτηρίων στο σχολείο, έργο που μπορεί να υλοποιηθεί μέσω του ΠΕΠ Πελοποννήσου μετά από σχετική πρόσκληση που θα δημοσιοποιηθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πανελλήνιες 2024: Αύριο Πέμπτη 18/7 η τελευταία ημέρα για την υποβολή Μηχανογραφικού

Μέχρι τα μεσάνυκτα της Πέμπτης 18 Ιουλίου, θα είναι...

Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ: Καύσωνας μέχρι την Κυριακή

Tην διατήρηση των αυξημένων θερμοκρασιών έως την προσεχή Κυριακή,...

Aνακοίνωση  για την πρόσληψη εργατοτεχνικού προσωπικού μέχρι πέντε (5) ημερομίσθια κατ’ άτομο για τον μήνα  ΙΟΥΛΙΟ έτους 2024

Aνακοίνωση  για την πρόσληψη εργατοτεχνικού προσωπικού μέχρι πέντε (5) ημερομίσθια κατ’ άτομο για τον μήνα  ΙΟΥΛΙΟ έτους 2024. H  προθεσμία υποβολής των αιτήσεων είναι από 17 Ιουλίου 2024 έως και 22 Ιουλίου 2024».   Αίτηση Download [162.00 B]     Υπ.Δήλωση Download [162.00 B]     Ανακοίνωση Loading... Taking too long? Reload document | Open

Πραγματοποιήθηκε η αποχαιρετιστήρια γιορτή των παιδικών σταθμών του Δήμου

Ραντεβού τον Σεπτέμβρη έδωσαν τα παιδιά των βρεφονηπιακών σταθμών και του 1ου Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑΠ) του δήμου Κορινθίων που βρέθηκαν χτες (Δευτέρα, 15 Ιουλίου) στην αποχαιρετιστήρια καλοκαιρινή εκδήλωση, την οποία διοργάνωσε ο δήμος και έχει πάρει πλέον χαρακτηριστικά θεσμού. Εκατοντάδες παιδιά –φίλες και φίλοι, για εννιά και πλέον μήνες στους παιδικούς σταθμούς του δήμου-

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο