Σύσκεψη υπό τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα για την συνδρομή στη διαχείριση των νεκρών ζώων της Περιφέρειας Θεσσαλίας

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σύσκεψη υπό τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα συγκλήθηκε το πρωί σήμερα 13 Σεπτεμβρίου στην έδρα της Περιφέρειας, στην Τρίπολη, με αντικείμενο τη συνδρομή που ζητήθηκε από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για την αποτέφρωση -σε μονάδες αποτέφρωσης υψηλού δυναμικού, όπως αυτή που λειτουργεί στην ΒΙΠΕ Τρίπολης- των ζώων που πνίγηκαν στις καταστροφικές πλημμύρες της Θεσσαλίας.

Κατά την σύσκεψη, στην οποία μετείχαν στελέχη από τις γενικές διευθύνσεις της Περιφέρειας Πελοποννήσου -ΔΑΟΚ, Περιβάλλοντος, Υγείας, Ανάπτυξης

και Εσωτερικής Λειτουργίας- τέθηκε υπόψη τους το σχετικό έγγραφο που έχει αποσταλεί από τον προϊστάμενο της Γενικής Διεύθυνσης Κτηνιατρικής του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Επισημάνθηκε δε από την πλευρά του περιφερειάρχη Π. Νίκα ότι θα πρέπει την παρούσα φάση να αποτελέσει αποκλειστικό μέλημα η βοήθεια προς την Θεσσαλία κατά την εξαιρετικά δύσκολη περίοδο που διανύει, καθώς τα χιλιάδες νεκρά ζώα από τις πλημμύρες συνιστούν, μεταξύ άλλων, σοβαρό κίνδυνο για την δημόσια υγεία.

Στην εν λόγω σύσκεψη τονίστηκε, επίσης, ότι κλιμάκια υπαλλήλων των αρμόδιων υπηρεσιών της Περιφέρειας Πελοποννήσου -Διευθύνσεις Περιβάλλοντος, Υγείας, Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνοτροφίας- θα διενεργούν σχεδόν σε καθημερινή βάση ελέγχους στην ειδική μονάδα στην ΒΙΠΕ Τρίπολης η οποία θα παραλαμβάνει τα προς καύση νεκρά ζώα από τις πλημμύρες στη Θεσσαλία.

 

Το έγγραφο του προϊσταμένου της Γενικής Διεύθυνσης Κτηνιατρικής του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων μπορείτε να δείτε εδώ:

Έγγραφο με θέμα: “Συνδρομή στη διαχείριση των νεκρών ζώων της Περιφέρειας Θεσσαλίας”

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πυρκαγιά στο Καστράκι Αρκαδίας (vid)

Πυρκαγιά ξέσπασε το μεσημέρι της Παρασκευής 19/7, σε δασική...

Tα «ερυθρόλευκα» ευρωπαϊκά τρόπαια στην Πελοπόννησο

Στην Πελοπόννησο θα ταξιδέψουν τις επόμενες ημέρες οι ευρω-κούπες...

Συλλήψεις στην Λακωνία για ναρκωτικά, όπλα και κλοπές

Ενημερωτικό Δελτίο Αδικημάτων και Συμβάντων Πελοποννήσου. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ Συνελήφθη ένα...

Διακοπή Ηλεκτροδότησης στην Γορτυνία

Την Τρίτη 23/07/2024 λόγω εργασιών ενίσχυσης του Δικτύου του...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο